ADE: wat is dé place to be?

16 oktober 2023

Het is weer bijna zo ver: het Amsterdam Dance Event (ook wel ADE) staat binnenkort voor de deur. De hoofdstad zal hierbij compleet worden omgetoverd tot party eiland. Zo zullen de herkenbare gele vlaggen je om de oren waaien en zul jij de straat niet op kunnen zonder uit alle hoeken en gaten de vunzigste deuntjes te horen. Met meer dan 1.000 verschillende feesten, verspreid over 150 clubs, werden deze 5 dagen vorig jaar door zo’n 450.000 mensen bezocht. Kortom: het evenement is razend populair! Maar met al die opties komt de keuzestress weer aanzetten: waar moet jij heen?! En omdat we snappen dat je jezelf niet in twaalven kunt delen om elk feestje mee te pakken, hebben we voor jou de tofste feesten op een rijtje gezet. Check het gauw!

Susa Lowres Webshoot 238 (1)

Wat zijn de dikste feesten?

  1. No Art: Wie denkt aan ADE, denkt zeker niet meteen aan paarden. Toch zul je van 20 tot en met 22 oktober dichterbij jouw prins(es) op het witte paard komen dan ooit te voren. De Hollandsche Manege opent namelijk in samenwerking met No Art haar deuren speciaal voor ADE. Tijdens deze dagen kan jij jouw manen helemaal losgooien in de rijbaan van de manege op heerlijke house en elektronische muziek. Want hoewel de paarden tijdens dit evenement van stal zijn, maakt de line-up dit helemaal goed. Deze varieert namelijk van ’s werelds meest bekende artiesten, zoals ANOTR, tot aan opkomende talenten. Dit beloven geweldige dagen te worden, waarbij jouw hoefjes zeker van de vloer zullen komen.
  2. Awakenings: Voor de meesten is dit inmiddels een festival waar je niet meer omheen komt. Met de Gashouder als haar eigen thuishaven, vermaakt de techno organisatie haar festivalgangers met dikke lichtshows en geweldige dj’s. Het feit dat Awakenings elk jaar weer een succes is, zegt genoeg: never change a winning team! Daarom worden er dit jaar tussen 18 en 22 oktober wederom weer zes verschillende feesten georganiseerd. Grootheden zoals Joris Voorn, Adam Beyer en Amelie Lens zullen hier shinen en ervoor zorgen dat jij niet meer stil kunt staan.  Daar wil je toch bij zijn?
  3. Into the Woods: In de mooie bossen van Amersfoort vindt jaarlijks het betoverende festival van Into the Woods plaats. Door de unieke setting, waarbij het zonnetje schim-achtig door de bomen schijnt en de sprookjesachtige lichtinstallaties, is dit festival razend populair en is dit altijd binnen de kortste keren uitverkocht. En dat is flink balen als jouw hele Instagram-feed volstaat met betoverende kiekjes van het evenement. Heb jij dit evenement helaas net gemist? Pak dan je kans tijdens ADE! Want op 20 en 21 oktober zal de NDSM-werf worden overgenomen door de organisatie van Into the Woods. Hoewel de locatie misschien niet helemaal tipt aan de bossen van Amersfoort, maakt de muziek dit dubbel en dwars goed. Artiesten zoals onder andere Fjaak, Marlon Hoffstadt en Tjade zullen jou met de beste disco, house en techno tunes een magische dag verzorgen!
  4. Mystic Garden x Dockyard: Een ander voorbeeld van een festival waar jij een onvergetelijke dag zult beleven, is Mystic Garden x Dockyard. Op 21 oktober zul jij je overdag bevinden in een kleurrijk en sprookjesachtig bos, waar sprookjes realiteit worden. In de avond zal het feest voortzetten in het Havenpark bij Amsterdam Sloterdijk. Het braakliggend terrein wordt omgevormd tot een droomwereld vol met lampjes. Hierbij zal het sprookjesrijk aangevuld worden met paddenstoelen, verklede wolfsmensen en gave tenten. Kortom, dit belooft een betoverende dag te worden!
  5. DGTL: Om af te sluiten komen we met een naam die jullie de afgelopen jaren vast niet is ontgaan: DGTL. Dit is namelijk een van de grote jongens tussen alle festivals die tijdens ADE plaatsvinden. Van 19 tot en met 22 oktober zullen er op de NDSM-werf grote artiesten te zien zijn. Een artiest waarvan zeker is dat zij het dak eraf zal draaien waardoor de Starry Nights zichtbaar zullen zijn, is niemand minder dan Peggy Gou. Deze Zuid-Koreaanse dj, bekend van ‘(It goes like) Nanana’, zal het festival afsluiten.

Kaarten voor dit soort feesten zijn door de grote populariteit ieder jaar weer lastig te verkrijgen. Heb jij helaas net naast de tickets gegrepen? Check dan even of je op Ticketswap al je notificaties hebt aangezet en scoor jouw tickets last-minute nog!

Workshops

Wie denkt dat ADE alleen maar feesten is, heeft het fout. ADE is namelijk véél meer dan alleen maar losgaan op muziek. De organisatie biedt ook een programma voor aanstormend talent: ADE-lab. Zo worden er voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek, workshops en masterclasses georganiseerd. Daarnaast zijn er ruimtes vrijgemaakt om al je bevindingen uit te testen op professioneel Dj-apparatuur. De organisatie van ADE weet namelijk als geen ander dat niet iedereen zulke apparatuur thuis heeft staan en daarom vindt de organisatie het belangrijk dit met de wereld te kunnen delen. Dus, ben jij muzikaal of is jouw droom om dj te worden? Ga dan zeker naar ADE, want het is your time to shine!

Better safe than sorry

De afgelopen tijd is het er in het nieuws veel over gegaan: een groot deel van de Nederlandse komt wel eens in aanraking met drugs. Zo is er een toename van middelengebruik geconstateerd onder studentenverenigingen en is hier dan ook voor aan de bel getrokken. Zo zijn er verschillende campagnes opgezet zoals ‘Waar trek jij de lijn’, om studenten bewust te maken van de ingrijpende sociale, persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van excessief drugs- en alcoholgebruik. Als je er toch voor kiest om gebruik te maken van deze middelen, is het verstandig dat je hier verantwoord mee omgaat. Zo bestaat de mogelijkheid om deze middelen te laten testen bij bedrijven zoals Jellinek. Zo kan er worden gekeken wát er precies in zit en hoe sterk deze middelen zijn. Fijn om te weten, is dat dit testen volledig anoniem gebeurt en jouw naam dus niet in bepaalde documenten wordt verwerkt. Alle informatie rondom het testen van jouw drugs kan je hier terugvinden. 

***LET OP: Meerdere grote festivalorganisaties zoals DGTL hebben laten weten dat het in bezit hebben of verhandelen van (hard)drugs niet toegestaan is. Bij openlijk gebruik volgt inbeslagname en/of overdracht van de bezoeker en de drugs aan de politie. Het bezit en/of gebruik van een kleine hoeveelheid (5 gram max) softdrugs is wel toegestaan. Voor gedraaide joints is het niet gedoogd.***

Zorg goed voor jezelf!

Door al dat bewegen gedurende de dag, is het belangrijk dat je genoeg water blijft drinken zodat jij niet uitdroogt. De festivalorganisatie is dan ook verplicht om ervoor te zorgen dat er voldoende water te verkrijgen is op het terrein. Zo zul je zien dat er veel vaste waterpunten te vinden zijn. Maak hier dan ook goed gebruik van en zorg ervoor dat jij lekker gehydrateerd blijft. Let er hierbij op wel dat je niet té enthousiast wordt en bij wijze van spreken de hele oceaan leegdrinkt, omdat je het idee hebt dat je water “moet” drinken. Wanneer jij er namelijk voor kiest om gebruik te maken van bepaalde middelen, kan het drinken van te veel water zelfs gevaarlijk zijn. Bij het gebruik van XTC (MDMA) zullen jouw nieren minder water uitscheiden. Het water zal hierdoor in je lichaam blijven en uiteindelijk naar jouw hersencellen doorlopen. Dit kan leiden tot een hersenoedeem, wat zelfs dodelijke gevolgen kan hebben. Jellinek raadt dan ook aan om één glaasje water per uur te drinken. Zo kun jij lekker zweten en daarmee oververhitting voorkomen.

Voor een optimale ervaring denken festivalorganisaties en dj’s altijd dat het een goed idee is om het geluid op 150% moet staan. Dit brengt een lekker sfeertje, maar onze oren zijn hier toch wat minder blij mee. Grote kans dat jij wel eens een piep of ruis in je oren hebt gehad na een festival. Gehoorschade is helaas een beschadiging die snel op te lopen is en daarnaast vaak blijvend is. Het zou dan ook enorm zonde zijn als een avondje dansen ervoor zorgt dat jij de rest van je leven last hebt van je oren. Gelukkig, valt dit makkelijk te voorkomen door het gebruik van goede oordoppen. Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven die goede oordoppen verkopen. Daarnaast kun je deze ook op maat laten maken voor optimale bescherming. Zo kun jij nog vele jaren genieten van mooie feestjes!

Wil jij het liefst elk festival meepakken, maar zijn die festivaltickets dit jaar toch duurder dan je had gehoopt? Check dan snel hier onze vacatures en verdien genoeg knaken om elk festival mee te maken!

Sweater weather

De weersvoorspellingen liegen er niet om: het weer wordt niet waar je op hoopte. Met kou én regen wordt het toch even checken of jouw festival ook een overdekt stuk heeft. De regen zal met bakken uit de hemel komen vallen, dus wellicht zul je jouw outfit maar beter kunnen aanvullen met een poncho. Wie lekker een dansje gaat wagen, zal die soepele outfit dus helaas toch in de kast moeten laten liggen en deze moeten inruilen voor een aantal laagjes. Zo kun je in de warme tenten door met één laagje en buiten lekker alle laagjes. Zo kun je elke situatie aan!