Dit is er allemaal te doen met Pasen!

19 april 2019 Leestijd: 3 minuten

Het is weer Pasen! Tijd om eieren te zoeken, chocoladepaashazen te eten en op bezoek te gaan bij je familie, Maar wellicht wel het beste van allemaal: een extra lang weekend vrij! Nog niet besloten hoe jij deze tijd gaat besteden? We’ve got you! In heel Nederland is er van alles te beleven van 19-22 april.

Dit Is Er Allemaal Te Doen Met Pasen

Trap het festivalseizoen helemaal gratis af

Zijn de kaarten voor Awakenings en DGTL aan je neus voorbijgegaan? En brandt een ticket voor Paaspop een te groot gat in je portemonnee? Gelukkig zijn er ook gratis events waar je de start van het festivalseizoen keihard aftrapt:


•    In Scheveningen kun je terecht bij het Bonfire Beach Fest; een tweedaags festival op het strand met vuurshows, dj’s ‘en zomerse drankjes.
•    Ben je meer een kroegtijger? Dan ben jij helemaal op je plek bij de muzikale kroegentocht POBparade.
•    In Utrecht is een bezoekje aan het Werkspoor Festival een must. Gegarandeerd een lekker feestje met Fluff Disco, Mama Africa en Vinylfeestje.
•    Tijdens de Dancetour in Arnhem geniet je van de lekkere deuntjes van Frenna, TONY JUNIOR en Bizzey. Wij zeggen: ja!

Shop till you drop op de paasmarkten

Ga je liever voor een rustig weekend, struin dan lekker langs de kraampjes van een van de vele paasmarkten. Van zaterdag t/m maandag shop je kleding, sieraden, antiek en boeken op de Home Made Easter Market in Den Haag. Voor de paasmarkt met het mooiste uitzicht reis je naar Vlissingen, waar de kraampjes op de boulevard aan zee staan. Je vinylcollectie vul je daarnaast aan tijdens de CD- & Platenbeurs in Apeldoorn. En hoor je bij de eerste 150 bezoekers? Dan krijg je een goodiebag met promo’s, vinyl en cd’s. Score!

Ready, set, go: paasraces in Zandvoort

Luister jij liever naar ronkende auto’s dan bonkende beats? Dan is er op 20 en 21 april maar één plek waar je moet zijn: de DNRT Paasraces in Zandvoort. Hier vier je niet alleen Pasen, maar ook meteen de start van het nationale raceseizoen. Onder andere de Peugeot 206 GTi, Volvo 360 en de BMW E30 scheuren je voorbij tijdens dit autospektakel. Wel zo fijn: de toegang is helemaal gratis.

Alle (chocolade)eieren verzamelen!

Je bent nooit te oud om paaseitjes te zoeken. Zeker niet nu ze in alle kleuren, geuren en smaken verkrijgbaar zijn. Bij de Jamin heb je de keuze uit maar liefst 50 smaken: van sparkling wine en Piña Colada tot cactus en mango. Maar ook de supermarkten doen mee aan de chocolade-eierengekte. Zo schep je eitjes met wasabi-limoen bij de AH en melk peanut butter bij de Jumbo. Of breng een bezoekje aan de HEMA en ga voor tompouce, gin-tonic of stroopwafel. Spaar ze allemaal?

Dosis adrenaline op de paaskermis

Als echte thrillseeker kom je helemaal aan je trekken op een van de vele kermissen in het land. De grootste kermis van het oosten vind je in het Volkspark in Enschede, waar je van 13-22 april uit zo’n 60 attracties kiest. Iets verder landinwaarts, in Deventer, draai je van 12-22 april rondjes in de zweefmolen tot je misselijk bent. Woon je in het westen van het land? Ga dan naar Haarlem, Rotterdam, Leiden of Den Haag voor je dosis adrenaline. Niet voor angsthazen natuurlijk!

Maak jij gebruik van je studentenreisproduct in het Paasweekend? Let er dan op dat je op Goede Vrijdag helemaal gratis reist, en met een weekabonnement op eerste en tweede paasdag met korting reist.


Fijne paasdagen!