Over SUSA

SUSA bestaat 70 jaar! SUSA is het oudste studentenuitzendbureau van Nederland, ontstaan vanuit de Utrechtse studentenwereld in 1947. Inmiddels is SUSA uitgegroeid tot een innovatief, internationaal opererend familiebedrijf en staat het nog altijd voor de belangen waarvoor het ooit is opgericht; werken en studeren combineren!

Het DNA van SUSA wordt gevormd door studenten. SUSA weet als geen ander wat hen drijft en op welke wijze zij studeren en werken kunnen combineren. Dit maakt SUSA de kennispartner voor de flexibele inzet van studenten.

Uitvinder van het Poolconcept®

SUSA levert studentenpools om pieken en dalen in de bezetting van bedrijven op te vangen, ook als deze niet voorspeld zijn. SUSA ontwikkelde hiervoor het Poolconcept®. Met het Poolconcept organiseert SUSA een groep (een pool) studenten die op flexibele basis bij één opdrachtgever werkt. Door slim gebruik te maken van de flexibiliteit en het werk- en denkniveau van HBO- en WO-studenten levert SUSA studenten, die tot zelfs een uur voor aanvang van de dienst kunnen bijspringen. Zo kan het bedrijf de personeelsbezetting afstemmen op de drukte op de werkvloer.

Studenten kunnen bij SUSA terecht voor een structurele bijbaan gedurende hun hele studie. SUSA weet dat de uitzendkrachten in de eerste plaats student zijn en zorgt ervoor dat werktijden en hoeveelheid werk worden aangepast aan studieroosters. Hierdoor kunnen opdrachtgevers vaak voor enkele jaren op de SUSA-studenten rekenen. Werken volgens het Poolconcept van SUSA biedt zowel student als bedrijf optimale flexibiliteit.

SUSA verzorgt zelf de werving, selectie en planning van de studenten. Daarbij centraliseert het alle bedrijfsprocessen en maakt het optimaal gebruik van diverse online tools en een digitale infrastructuur.

Duurzame partnerships

SUSA’s Poolconcept® bewijst al jaren haar waarde; voor studenten en voor diverse klantcontactcentra bij banken, energie- en telecombedrijven en zorgverzekeraars in Nederland en Duitsland. Onze ruime ervaring maakt het verschil. Een succesformule die we graag met u delen.

Uitgebreide informatie over het Poolconcept® vindt u hier.

Stimulering actieve en fitte studenten

Beweging zorgt voor fitte en gemotiveerde werknemers. SUSA levert daarom al jaren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de sportende student in Nederland. Het feit dat SUSA hoofdsponsor is van Stichting Studentensport Nederland en de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop, is hiervan een goed voorbeeld. Sporten maakt fysiek en mentaal sterk en actieve studenten gaan graag een uitdaging aan!