Over SUSA

Onze missie

Al meer dan 70 jaar is het onze missie om te zorgen dat studenten flexibel kunnen werken. Hierdoor kunnen zij werk en studie goed combineren. Met dat doel is SUSA (Stichting Utrechtse Studenten Arbeidsvoorziening) in 1947 opgericht door universiteit en studenten.

Inmiddels is SUSA uitgegroeid tot een innovatief familiebedrijf en staat het nog altijd voor de belangen waarvoor het ooit is opgericht. Onze missie wordt vormgegeven in het door SUSA ontwikkelde Poolconcept®. Hiermee biedt SUSA studenten en opdrachtgevers een stabiele maar flexibele werkrelatie.

Uitvinder van het Poolconcept®

SUSA is gespecialiseerd in het organiseren van studentenpools. De SUSA-studenten worden specifiek voor één bedrijf geworven en alleen daar ingezet. Middels het Poolconcept® ontzorgt SUSA, naast het rekruteren en verlonen van geschikte studenten, haar opdrachtgevers door ook de inzet en begeleiding van onze studentenpools te organiseren.

Met een langdurig betrokken en flexibele studentenpool die precies aansluit op de flexibele behoeften worden opdrachtgevers gericht ondersteund in het opvangen van pieken en dalen in de bezetting van bedrijven. Daarnaast krijgt de opdrachtgever duurzaam toegang tot een kweekvijver van hoogopgeleid talent. Met de toenemende spanning op de arbeidsmarkt wordt dit steeds belangrijker en waardevoller.

Studenten kunnen bij SUSA terecht voor een structurele bijbaan gedurende hun hele studie. SUSA zorgt ervoor dat het drukke studentenleven en de vaak wekelijkse variërende beschikbaarheid gecombineerd kan worden met een interessante bijbaan.

SUSA heeft alle bedrijfsprocessen gecentraliseerd en maakt optimaal gebruik van diverse online tools en een digitale infrastructuur. Door onze jarenlange kennis en ervaring in het werken met studentenpools heeft SUSA een enorme expertise opgebouwd. Werken volgens het Poolconcept® van SUSA biedt zowel student als bedrijf optimale flexibiliteit.

Met meer dan 70 jaar ervaring in werving, selectie, begeleiding en planning van HBO- en WO-studenten is SUSA kennispartner in capaciteitsmanagement en talentontwikkeling.

Duurzame partnerships

SUSA’s Poolconcept® bewijst al jaren haar waarde; voor studenten en voor diverse klantcontactcentra bij banken, energie- en telecombedrijven en zorgverzekeraars. Onze ruime ervaring maakt het verschil. Een succesformule die we graag met u delen.

Uitgebreide informatie over het Poolconcept® vindt u hier.

Stimulering actieve en fitte studenten

Beweging zorgt voor fitte en gemotiveerde werknemers. SUSA levert daarom al jaren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de sportende student in Nederland. Het feit dat SUSA hoofdsponsor is van Stichting Studentensport Nederland en de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop, is hiervan een goed voorbeeld. Sporten maakt fysiek en mentaal sterk en actieve studenten gaan graag een uitdaging aan!