Zo solliciteer je bij SUSA in tijden van Corona

30 april 2020 Leestijd: 3 minuten

Mocht je je afvragen of het nog steeds mogelijk is om te solliciteren op een bijbaan van SUSA, het antwoord is ja! We hebben nog steeds supertoffe bijbanen voor je. Ondanks de maatregelen rondom het coronavirus kun je dus nog steeds bij ons terecht als je een lekker zakcentje bij wil verdienen. Echter gaat de sollicitatieprocedure net iets anders in zijn werk dan normaal. Om te zorgen dat er niets tussen jou en je droombaan in komt te staan, vertellen we je graag over deze nieuwe manier van solliciteren.

Lege Foto

Aanmelden en je cv uploaden via SUSA

Om te kunnen solliciteren op één van onze bijbanen moet je eerst een account aanmaken op SUSAnet.nl. Hier kan je je gegevens achterlaten en je cv uploaden. Vervolgens kies je een regio waarin je graag zou willen werken. Als je dit gedaan hebt, kun je gaan solliciteren. Zie je in ons aanbod een bijbaan waarvan je denkt “dit is mij op het lijf geschreven”, solliciteer dan direct met één druk op de knop!

Je hebt gesolliciteerd op de bijbaan van je dromen, wat nu?

Als je gesolliciteerd hebt, gaat SUSA je cv en motivatie bekijken om checken of het bedrijf een goede match is met jou. Vervolgens word je gebeld door een van onze recruiters. Met hem of haar loop je de vacature nog eens na en kijk je samen of de functie goed bij je past. In dit gesprek heb je alle ruimte om vragen te stellen over de vacature, SUSA of de werkgever. Tot slot wordt de verdere selectieprocedure in dit gesprek aan je uitgelegd.

Een sollicitatiegesprek vanuit je studentenkamer

Na het gesprek via de telefoon kijkt SUSA of je jouw wensen aansluiten bij die van de werkgever. Als dit een goede match blijkt, nodigt SUSA je uit voor een sollicitatiegesprek. Normaal gesproken zou dit een face-to-face gesprek zijn, maar dat gaat nu net even anders. Het sollicitatiegesprek vindt nu online plaats, via BlueJeans. Je gaat dus videobellend, vanuit huis, je sollicitatiegesprek voeren.

Tips voor het voeren van een online sollicitatiegesprek vind je hier.

Hoe ontmoet je je werkgever?

Als het gesprek goed gaat, maak je kennis met je werkgever en ga je daar op gesprek. Hoe dit gesprek zal gaan, live of via de pc, is per werkgever verschillend. Uiteraard word je hier tijdig over geïnformeerd. Mocht het gesprek op locatie zijn, dan worden vanzelfsprekend alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen, zoals het RIVM deze voorschrijft. Ook jouw persoonlijke voorkeur zal hierbij zeker gehoord worden.

Wanneer mag je aan de slag via SUSA?

De werkgever zal uiteindelijk beslissen of je wordt aangenomen. Is dit positief (waar we natuurlijk van uit gaan), dan kun je met de training starten. Op dit moment is dit nog online, maar we zijn bezig om ervoor te zorgen dat dit ook bij klant kan plaatsvinden. Na deze training ben je helemaal klaar om met je nieuwe bijbaan aan de slag te gaan!


Zie jij het wel zitten om vanuit huis de ideale bijbaan te scoren? Solliciteer vandaag nog!