Reisverzekeringen voor studenten

1 juli 2024 Leestijd: 4 minuten

Wiehoo, eindelijk zomervakantie! Hét ideale moment voor studenten om bij te komen van dat ontzettend drukke studiejaar en ultiem te genieten. En hoe doe je dat beter dan met een tripje naar het buitenland? Precies! Maar of je nou op student&avontuur naar Valencia gaat, naar jezelf opzoek gaat in Azië of jouw studentenleven doorzet op Mallorca: zorg ervoor dat je goed verzekerd op pad gaat. Het boeken van die vakantie hakte waarschijnlijk al flink in op jouw bankrekening en extra (voorkombare) kosten zijn dan ook ontzettend zonde. Daarom hebben wij de belangrijkste tip voor reisverzekeringen voor studenten op een rij gezet en kun jij zonder zorgen genieten van die welverdiende vakantie! Lees snel verder! 

Reisverzekering Blog (2)

Maar ik ben toch net een jonge god(in)?

Je bent jong, fit en heb wellicht nog nooit iets meegemaakt tijdens jouw vakantie, dus waarom zou je een reisverzekering nemen? Nou, heel simpel: gevaar zit in een klein hoekje en ja, ook jij kunt niet altijd 6 gooien! Want voor je het weet word je ziek, word je net te hard gelanceerd van de gele banaan, raakt jouw bagage kwijt of word je mobiel gestolen. Je mag dan nog wel zo gezond en vitaal zijn, maar op dit soort dingen heb jij zelf (vrijwel) geen invloed. De kosten in Nederland van een huisartsenpost lijken zo laag, omdat jouw zorgverzekering dit vergoedt, in het buitenland kun je daarentegen voor een flinke verrassing komen te staan. Dat is niet waar jij je vakantiegeld aan wil uitgeven, toch?Het nemen van een reisverzekering is dan ook een kleine investering, maar kan je toch veel stress en geld besparen. En geloof ons, mocht het dan een keer misgaan dan ben je blij dat je het hebt gedaan. Rather safe than sorry! 

Waar moet ik op letten bij een reisverzekering?

Een reisverzekering kan ontzettend veel verschillende dekkingen bieden. De meest voorkomende zijn medische kosten, bagage, annulering, ongevallen, aansprakelijkheid en repatriëring (een onverwachte terugkeer naar huis na een ongeval of vanwege ziekte). Maar waar moet jij dan voor kiezen? Simpel! Medische kosten zijn vaak de belangrijkste, want de zorgkosten kunnen in andere landen een stuk hoger liggen dan in Nederland. Check daarom allereerst op de verzekering medische kosten dekt. Ga jij met het vliegtuig naar jouw vakantiebestemming? Check dan of je bagage wordt verzekerd voor het geval jouw koffer kwijtraakt, beschadigd wordt of wordt gestolen. Indien dat gebeurt, krijg je met zo’n dekking (het grootste deel) van jouw spullen vergoed én krijg jij waarschijnlijk ook nog een budget om op jouw bestemming te shoppen. Is dat even mooi meegenomen! Wat daarnaast ook belangrijk is, is een annuleringsdekking. Want hoewel het niet supervaak voorkomt, kan het toch gebeuren dat er toch iets gebeurt waardoor jij jouw vakantie moet cancellen (Covid we zijn jou nog niet vergeten!). Het zou dan ook ontzettend zonde zijn als je al dat geld aan vluchten en verblijf niet meer terugkrijgt!  

Bedenk daarnaast goed hoe lang je jouw verzekering nodig hebt. Ga jij 3 weken met vakantie? Dan hoef je zeker geen doorlopende verzekering aan te schaffen. Maar ga jij een jaar naar het buitenland om te studeren of vaker per jaar op langere vakantie? Dan is het zeker voordelig om een doorlopende verzekering aan te schaffen! 

Maar ik ben toch net een jonge god(in)?

We kennen de TikTok allemaal: attenzione pickpockets! En hoewel dit filmpje menig student heeft laten lachen, lacht iedereen toch net even wat minder als zakkenrollers echt toeslaan. Want hoewel je misschien denkt ‘dat overkomt mij niet’, word je toch makkelijker van jouw spullen beroofd dan je denkt. Vooral als je diep in gesprek bent met jouw maten en ondertussen geniet van al het moois dat jouw vakantiebestemming te bieden heeft. Daarom een paar simpele tips, waardoor ze jou in ieder geval niet pakken kunnen deze zomer! 

  • Verlaat je je hotel of appartement? Neem echt alleen mee wat je nodig hebt. En nee, die nieuwe dure camera heb jij écht niet nodig als je even naar het strand gaat voor een frisse duik;
  • Bewaar al je waardevolle spullen onderin je tas, want hoe snel zakkenrollers ook kunnen zijn, een graaiende arm in jouw tas voel jij heus wel;
  • Kontzakken gebruiken is een no go. Stop daarom je portemonnee in de binnenzak van je broek of vest; 
  • Houd je handen in je zakken of aan de hengsels van jouw tas als je op drukke plekken bent en draag je (schouder)tas op je buik; 
  • Ga je ergens zitten? Zorg dan dat je je tas in het zicht hebt, en dat je bijvoorbeeld je been, stoel- of tafelpoot in het hengsel zet, zodat ze je tas niet makkelijk weg kunnen grissen. 

Was jouw vakantie al ontzettend duur en moet je jouw reisverzekering betalen van je laatste centen? Check dan onze bijbanen en verdien binnen no-time genoeg geld om optimaal te kunnen genieten van de zomer!