Zo vul jij je zakken in 2024!

8 januari 2024 Leestijd: 4 minuten

De feestdagen zijn voorbij en je drie-daagse kater begint eindelijk weg te zakken als er een andere kopzorg opduikt… je bankrekening. De feestdagenarmoede doet zijn intrede nu je spaargeld het loodje heeft gelegd onder alle gezelligheid. Geen paniek! Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet om 2024 met een SUSA-groen saldo te beginnen. Benieuwd hoe jij van je financiële kater afkomt? Lees dan snel verder!

Geef Geld protestbord

Bespaar op activiteiten

Wie zegt dat gezelligheid veel moet kosten? Gelukkig zijn er genoeg budgetvriendelijke uitjes te bedenken. Organiseer bijvoorbeeld activiteiten binnenshuis zoals een Netflix marathon, spelletjesavond of een culinair avondje in de keuken (met bonusklappers natuurlijk). Liever iets doen waar je meer dan vijftien vierkante meter voor nodig hebt? Ga er dan op uit in de buitenlucht! Ga op avontuur met een wandeling of voor de sportievelingen onder ons, een sportactiviteit in de frisse lucht. Woon je in een stad? Vaak zijn er her en der gratis evenementen waar je naartoe kunt. Neem een kijkje op de website van je gemeente of check Facebook voor events bij jou in de buurt. Geld bespaard? Check. Plezier gemaakt? Dubbelcheck!

Dry January

We kunnen er niet omheen: als student drink je nou eenmaal meer alcohol dan gemiddeld (guilty!) en dus geef je er ook meer geld aan uit dan gemiddeld. Geef je bankrekening en je lever een maandje rust door mee te doen aan dry january! Stiekem verlangen we allemaal wel eens naar een drankpauze, dus waarom niet deze maand gebruiken als het perfecte excuus om niet te drinken en aan je goede voornemens te werken? Pluspuntje: slapen als een roosje! Na een paar drankjes val je misschien snel in slaap, maar zonder sta je veel frisser op. Dat komt omdat de kwaliteit van slaap veel beter is wanneer je niet drinkt. Zonder alcohol voel jij je gegarandeerd scherper en helderder. Misschien minder bont, maar wel gezond. ;)

Consumeer bewust

Hé, stop, wacht eens even! Heb je naast die stapel truien er echt nog een nodig? Stop niet alleen een maandje met alcohol, maar ook met onnodige uitgaves! Geen dure koffietjes-to-go’s meer, al helemaal nu de wegwerpbekers verboden zijn en je mag dokken voor een herbruikbare beker. Of wat dacht je van de snelle broodjes op station? Vanaf nu smeer jij je bammetjes verstandig voordat jij de deur uitgaat. En nieuwe kleding? Dat kan ook nog wel even vier weekjes wachten, toch? Consumeer bewust en stel jezelf de volgende vragen:

  • Heb ik dit écht nodig?
  • Ga ik het vaak gebruiken?
  • Vind ik het geweldig of gewoon ‘wel leuk’?
  • Waarom wil ik dit graag hebben?
  • Is de prijs redelijk?

Twijfel je bij een van deze vragen? Bij twijfel, deze maand niet doen! Je zult versteld staan van hoeveel knaken jij aan het einde van de maand overhoudt.

Werken via SUSA

Na deze tips nog steeds in geldnood? Ga dan flexibel aan het werk via SUSA! Als huisoudste weten wij al meer dan 75 jaar dat je naast je studie nog veeeeel meer te doen hebt. Ga via ons aan de slag en vind een bijbaan die perfect te combineren is met je studie, borrels en andere activiteiten. Doordat je wekelijks je werk inplant, werk jij precies wanneer JIJ wilt. Dit regel je allemaal makkelijk online of via onze App! Dacht je soms dat werken saai was? Hell no! Jij werkt namelijk lekker met andere SUSA-studenten waardoor jouw werkdagen vol gezelligheid zitten. Is dat even chill! En dan hebben we het nog niet eens over de wekelijkse uitbetaling gehad van een lekker salaris! Nooit meer wachten op de komst van ome DUO aan het einde van de maand, maar gewoon iedere week geld op je rekening, ideaal! Dat is pas het maximale uit jouw studentenleven halen!

 

 

Wil jij binnenkort je nieuwjaarssaldo SUSA-groen kleuren? Check dan onze vacatures en solliciteer!