Groningen: budgettoppers en -tips voor studenten

16 augustus 2018 Leestijd: 3 minuten

Aan een studentenkamer in deze gezellige stad in het hoge noorden ben je gemiddeld zo’n €445,- per maand kwijt. Heb jij aan het einde van je stufi of het salaris van je bijbaan ook een stuk maand over? Met deze budgettips voor de Groningse student is het leven in de Martinistad – nee, niet het drankje maar de toren – een stukje goedkoper.

Huizenprijzen In Groningen Blogpost Afbeelding

Stappen in Groningen van piekuur naar piekuur

Als Groningse student ben je in het weekend vast rond de Grote Markt en de Poelestraat te vinden. Genoeg studentenkroegen waar je goedkoop een biertje of wijntje scoort tijdens piekuur. Happy hour, maar dan anders. Het loont dus om je huisgenoten en vrienden al vroeg mee naar de stad te sleuren. Een goedkoop nachtje stappen begint namelijk tijdens piekuren. Bijvoorbeeld bij ’t Golden Fust (Poelestraat 15). Daar scoor je tot 01:00 uur bier en fris voor €2,- en wijn voor €3,-. Daarnaast gaat het kortingsfestijn door de hele avond door. Met de hele avond buckets voor maar liefst €16,- blijf jij niet achter met een lege portemonnee. Ook ’t Vaatje aan de Grote Markt – de ‘buurman’ van de Drie Gezusters – heeft iedere dag shotjes vanaf €2,50. En als je er dan toch bent, bestel dan de beroemde zelfgemaakte dropwodka!

Korting met je studentenpas in Groningen

Het loont in Groningen om je studentenpas at all times op zak te houden. Je krijgt namelijk regelmatig korting bij restaurants, winkels en zelfs bij de kapper. Bij De Hoofdzaak wapper je met je studentenkaart en stap je even later over de drempel met verzorgde lokken voor een paar euro minder. Een filmpje meepakken kan bij Pathé als student voor €4,- minder!

Vintage shoppen in Groningen

Shoppen bij vintagewinkels en kringloopwinkels is win-win. Want: kleiner prijskaartje, maar wel duurzamer dan een reguliere shopsessie. Zo mag je Mamamini niet missen voor een grote, betaalbare keuze in tweedehands kleding, tassen, schoenen, riemen en andere accessoires. Je vindt de winkels aan de Damsterdiep 307, Helper Oostsingel 15-29, Helper Oostsingel 32 en Noorderbinnensingel 100.

 

Loop ook eens Stardust aan de Carolieweg 13 binnen voor betaalbare vintage kleding én voor de populaire remade vintagecollectie in samenwerking met Groningse ateliers en ontwerpers. En ga je naar GoudGoed(Damsterdiep 259)? Dan kun je goedkoop schatzoeken tussen de vintagestukken met een goedgevulde tas als resultaat. Je studentenkamer hip en betaalbaar inrichten doe je met de meubels van Hooykaas (Visserstraat 38). Een interieurwinkel vol antieke, industriële en retro meubels waar je kunt shoppen op afspraak.

Goedkope restaurants in Groningen

Met een studentenbudget ben je in Groningen zeker niet alleen maar aangewezen op de prakjes van mams of een magnetronmaaltijd. Betaalbaar een vorkje prikken kan bij De Pastafabriek (Stoeldraaierstraat 25) waar je voor minder dan €10,- een heerlijke pasta bestelt. Daarnaast eet je ook een lekker pizzaatje bij Happy Italy voor minder dan €10,-! Zin in iets gezonds? Ga dan eens langs bij FLFL en geniet van wraps en hummus bowls voor onder de €10,-! 

Gratis doen in Groningen

Over goedkoop eten gesproken… Gratis eet je bij Free Café Groningen. Iedere woensdag (BackBone050) en zondag (Edanz) kun je er vanaf 18:00 uur gratis smullen van maaltijden die gemaakt zijn met ingrediënten uit moestuinen en van horecagelegenheden waar het in de prullenbak zou belanden. Je kunt zelfs vanaf 14:00 uur meekoken!

En wist je dat je als MBO-, HBO- of universitaire student gratis naar het Groninger Museum kan? Zeker eens doen! Net als lekker chillen aan de Hoornseplas waar je ongetwijfeld studiegenoten tegenkomt. Trek ook eens je hardloopschoenen aan voor een rondje door het Noorderplantsoen, spot bootjes in de Noorderhaven en beklim in plaats van de Martinitoren het dak van de universiteitsbibliotheek (gratis). Uitzichtje hoor!