Creatieve manieren om een kamer te vinden

6 juli 2017 Leestijd: 3 minuten

“Het spijt ons, maar helaas hebben we niet voor jou gekozen..” De zoveelste afwijzing in je mailbox. Herkenbaar? Behoor jij tot de groep gefrustreerde studenten die op zoek is naar een kamer? Dan wordt het tijd voor een creatievere aanpak. Bekijk de volgende originele manieren om een kamer te vinden.

Creatieve Manieren Om Een Kamer Te Vinden

De standaard manieren

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord van vrienden en familie is er een aantal acties die je sowieso moet hebben ondernomen voordat je besluit het op te geven:

  • Schrijf je in bij verschillende woningcorporaties en kamerwebsites. Vaak moet je ervoor betalen. Dus kies er twee uit met veel aanbod, vul je eisen in op de website en reageer direct zodra je een mail ontvangt met een voor jou geschikte kamer;
  • Probeer het via een studie- of studentenvereniging. Schrijf je in, want vaak bieden zij ook kamers aan. Te lui om contact te zoeken? Tijdens de introductieweken zullen er genoeg mensen aan je mouw trekken om je in te schrijven voor verschillende verenigingen;
  • Hoe cliché het ook klinkt: plaats je noodkreet op social media. Misschien blijkt je achter-achtertante een buurvrouw te hebben die een kamer vrij heeft. Ook zijn er verschillende Facebookgroepen waarbij je gemakkelijk en gratis kan reageren op kamers.

Draai het om

Lukt het na het volgen van de bovenstaande tips nog steeds niet? We snappen het, want wanneer een verhuurder na het plaatsen van een oproep op Facebook wordt overspoeld door PM’s, valt er door de bomen het bos niet meer te zien en is de kans dat jij nog gevonden wordt nihil. Dan blijft er nog maar één optie over: zorgen dat je opvalt. Stop met reageren. Laat de PM’s maar naar jou komen! Maar hoe doe je dat? Bekijk deze creatieve oproepen eens ter inspiratie.

Voor de muzikanten onder ons
Muzikaal? Schrijf een lied over jou als perfecte huisgenoot. Marie-Anne was op zoek naar een kamer in Utrecht en schreef hier een lied over op YouTube. (Zoekterm: ‘IK ZOEK EEN KAMER IN UTRECHT’ onder de accountnaam ‘FAVST INELLI’.) Inmiddels heeft ze die ook gevonden.

Voor de filmmakers onder ons
Kasper zette een video op YouTube om te laten zien dat het leven in een intercity toch niet zo fijn is. Hij laat op een grappige manier zien dat hij zijn tanden poetst in de trein, snel naar een kiosk rent om zijn ontbijt te scoren en zijn was uithangt in de gang van de trein. Arme jongen!

Voor de fotografen onder ons
In de trant van slechte woonplekken, gingen de foto’s van Sharon Epskamp in een kapotte verhuisdoos viral. Ze schreef dat de doos echt aan vervanging toe is. Wie helpt haar aan een eenpersoonspaleisje in Amsterdam?

Creatieve Manieren Om Een Kamer Te Vinden (1)
Creatieve Manieren Om Een Kamer Te Vinden Afbeelding Blogpost 3

En wanneer je echt niet wordt gehoord…
Kun je je oproep ook nog in gebarentaal doen! Dit deed Casper. Hij zoekt een kamer in Amsterdam. Na zijn oproep heeft hij een tijdelijke kamer gevonden. Wie helpt hem aan een kamer voor onbepaalde tijd? Check zijn bijzondere oproep op YouTube! (Zoekterm: ‘Casper zoekt een kamer in Amsterdam.’)