Deze 12 gadgets zijn onmisbaar in jouw studentenkamer

18 januari 2024 Leestijd: 3 minuten

Je kent het wel; je komt in een studentenhuis te wonen en na verloop van tijd kom je erachter dat het toch allemaal net wat minder luxe is dan bij je ouders. De wifi is 3 meter rondom het wifikastje helemaal prima, maar een kamer verder begint Netflix al te storen en kan je niet één aflevering van je favo serie kijken zonder dat Netflix tussendoor moet laden. Ook de muren zijn dun en gehorig. En ja, een stopcontactje extra hier en daar was ook wel fijn geweest. Daarom vroegen wij ons studentenpanel naar 12 onmisbare gadgets, die in iedere studentenkamer voor gemak zorgen!

Student achter laptop op bed

Laten we beginnen met de meest noodzakelijke benodigdheden, de basics:

1. Studentwaardige wifi

Een van de meest belangrijke dingen in het leven van een student is toch wel internet. Goedwerkende wifi is onmisbaar! Aangezien niet elke huurbaas deze noodzaak inziet, kan een wifiversterker op je kamer heel fijn zijn.

2. De draadloze oplader

Niet elke kamer heeft voldoende stopcontacten. Als je je mobiel gebruikt als wekker of vanuit je bed je social media wil checken, is het wel zo prettig om je mobiel naast je bed te kunnen opladen. Een draadloze oplader biedt de uitkomst.

Geluid is altijd een dingetje in een studentenhuis. Deze 2 gadgets bieden de oplossing:

3. Airpods (voor studententarief)

Geen irritante snoertjes die als een stressbal in elkaar gedraaid zijn en je eigen muziek luisteren wanneer je maar wil. Het is misschien wat prijzig, maar er zijn zeker ook goedkopere varianten (gewoon op bol.com) die de moeite waard zijn om even te checken. Check wel of dat paar ook noise-cancelling erop heeft zitten. Dat vermindert afleiding tijdens het studeren of ontspan met je favoriete muziek zonder gestoord te worden.

4. Bluetooth speaker

Op de dagen dat je wel een lekker achtergrondmuziekje kan gebruiken, maar je mobiel toch nét niet de juiste kwaliteit laat horen, is de bluetooth speaker jouw uitkomst. Ze zijn er in allerlei soorten en formaten waardoor er voor elke (studenten)kamer wel een juiste te vinden is. Pluspunten als ie waterdicht is en met je mee kan onder de douche.

Er moet natuurlijk ook worden gestudeerd in die kamer van jou. Deze life-hack-gadgets maken het studeren wat aangenamer:

5. Smart Writing Set

Zo is er de Smart Writing Set van Moleskine. Met deze set kun je met een speciale pen schrijven, gewoon op papier. Dit wordt vervolgens gedigitaliseerd en naar een bijbehorende app op je mobiel gestuurd. Zo heb je alles wat je geschreven hebt altijd digitaal bij de hand, handig!

6. Laptop- & telefoonhouder

Een andere handige gadget is de laptophouder. Hiermee houd je meer plek over op je tafel of bureau. Ook hoef je niet met een gebogen rug naar je scherm te kijken, omdat je laptop nu een stuk hoger staat. En bijpassend natuurlijk de telefoonhouder! Zo kun je goed aflezen wat er op je telefoon staat en het zelfs als een soort 2e scherm gebruiken. Ideaal!

7. Mobiele printer

Het is 2024: niemand heeft meer een printer. Dus soms langs je ouders of bij je bijbaan draai je een paar boekwerken uit en je kunt weer wat maanden door. Maar niet heel efficiënt. Daarom presenteren wij: een mobiele printer! Zo ben je in één print compleet onafhankelijk van de printerrijke plekken om je heen.

Tot slot wil je ook wel wat vermaak op zijn tijd. Om volledig te kunnen chillen in jouw kamer zijn de volgende gadgets ideaal:

8. Chromecast of Apple TV

Het merk is anders, maar het principe hetzelfde. We snappen dat je geen geld hebt voor dure smart tv’s. Een Chromecast of Apple TV is dus de perfecte oplossing om toch alle YouTube en Netflix video’s te kijken via je TV. Flinke upgrade van je telefoon!

9. De Nintendo Switch

Meer actie nodig? Ga dan voor Nintendo Switch. Deze is handig, omdat je zonder dat je een dure Playstation hoeft te kopen, toch lekker kan gamen.

 

10. Bob de Bouwer

Waar de ene zijn plezier vindt bij gamen, zoekt de andere het wellicht bij klussen. Iets dat dan niet kan ontbreken is gereedschap. Hele kisten behoren tot de verleden tijd: tegenwoordig bestaan er schroevendraaiers met verschillende opzetstukjes! Dit bespaart ruimte en kun jij nog steeds Bob de Bouwer uithangen!

11. Mini-koelkast

Houd snacks en drankjes koel in je kamer zonder naar de gemeenschappelijke keuken te hoeven gaan. Ideaal ook voor de ochtenden wanneer je weer tot 4 uur de stad in bent geweest!

12. Mini-projector

Voor al je spontane filmavonden met vrienden of om presentaties te geven zonder een groot scherm te hoeven vinden. Erg simpel om neer te zetten en het geeft ook nog eens een cozy gevoel! Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten mini projectoren waarmee je je gemakkelijk vanaf je telefoon kan streamen. Dit in combinatie met bijvoorbeeld een Chromecast of Apple TV is helemaal genieten.

 

Is je saldo niet toereikend om deze gadgets aan te schaffen? Check dan snel al onze bijbanen en scoor jezelf wat knaken!