Oud en nieuw 2018: de beste feesten voor een klein budget

28 december 2018 Leestijd: 3 minuten

Het aftellen tot 2019 is begonnen, en dat betekent vuurwerk, oliebollen en feesten! Vijf kerstborrels, drie kerstdiners en een stapel kerstcadeaus later, is jouw geld echter als sneeuw voor de zon verdwenen. Gelukkig is een knallende oudejaarsavond op een krap budget zeker niet onmogelijk. Zó vier je oud en nieuw zonder dat je bakken met geld uitgeeft.

Oud En Nieuw 2018 De Beste Feesten Voor Een Klein Budget

Goedkoop uit je dak in Utrecht

Veel te dure tickets voor een groots, maar eigenlijk best teleurstellend feest. Dat gaat jou in Utrecht niet gebeuren. Loop naar Janskerkhof en feest voor 10 euro in de Woo of de Jans Bar en ’t Pakhuis. Voor €12,50 waan je je in Thailand tijdens de Full Moon Party van Brandstof en Walden. Is je portemonnee al leeg? Bij café Averechts mag je helemaal gratis naar binnen! En je verricht meteen je eerste goede daad van 2019, want alle winst van de avond gaat naar het goede doel.

Adembenemend vuurwerk in Amsterdam

In Amsterdam is het overal feest op oudejaarsavond. Vanaf 21:30 uur kun je terecht bij de gezellige straatfeesten op het Leidseplein, Nieuwmarkt en Rembrandtplein. Het spectaculairste vuurwerk in Amsterdam vindt natuurlijk plaats op de Kop van Java, én is gratis toegankelijk. Tip van de gemeente: zoek een plekje op het Java-eiland, de Jan Schaeferbrug of kijk vanaf de Noordwal. Is het daar te druk? Vanaf de Magere Brug heb je waanzinnig uitzicht op het vuurwerk in de stad.

Uit je (olie)bol in Rotterdam

Ook in de Maasstad is er geen tekort aan NYE feesten. Maar voordat je een club of kroeg induikt, ga jij natuurlijk naar de Erasmusbrug voor het Nationaal Vuurwerk. Vanaf 22:30 uur kom je in de stemming met de jaarmix van 2018, eet je de traditionele oliebol en tel je samen met tienduizenden mensen af naar 2019. Pak na het vuurwerk de metro – die gratis rijdt tussen 22:00 en 02:00 uur – richting het centrum en ga knallend het nieuwe jaar in bij de Biergarten, of ga uit je (olie)bol bij de Après Skihut of Café Plein voor iets meer dan een tientje.

Uit voor een tientje in Groningen

Op zoek naar een goedkope NYE-party in het noorden van het land? Dan zit je in de studentenstad Groningen helemaal goed. Voor een tientje luid je het jaar in bij Ocean 41, Blokes of Het Pakhuis. Laat je je portemonnee liever helemaal in je zak? Gratis feesten doe je bij de Brouwerij en de Negende Cirkel (vol is vol). Beide feesten kennen geen dresscode, dus haal je favoriete outfit uit de kast en feesten maar!

Vuur(werk) in Den Haag

Breng jij de laatste uren van 2018 door in Den Haag? Knal dan het nieuwe jaar in rond de Hofvijver. Vanaf 22:00 uur dans je jezelf warm op de beats van de dj en om middernacht geniet je van een groot vuurwerkspektakel. Is jouw oud en nieuw niet compleet zonder een portie glitter en glamour? Trek dan die oogverblindende jurk of trui aan en ga naar het NYE Glitterfest in Club Westwood (vanaf €12,00). Of reis door naar het strand van Scheveningen, waar elk jaar een groot vuur wordt gestookt. Vanaf de boulevard heb je een mooi uitzicht op dit gigantische vreugdevuur.

Waar knal jij het nieuwe jaar in?