Hoe maak je studeren leuker?

13 oktober 2022 Leestijd: 2 minuten

Het is misschien niet je favoriete onderdeel van de week, maar het hoort zeker bij het studentenleven: studeren! Of het nou op je studentenkamer is of dat je aan het strijden bent in de bieb, je bent niet altijd even gemotiveerd. Maar, hoe kan je het nou nét wat leuker voor jezelf maken? Easy. Wij hebben de online- en offline studie-opleuk-tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij het maximale uit je studiedag kan halen. Let’s go!

 

Teams vibe check

Grote kans dat je nu weer regelmatig les hebt op locatie. Maar, af en toe een meeting via Teams is nog steeds aan de orde. Hoe maak je die studie teams-meetings nou wat leuker? Daar hebben wij de ultieme tip voor: verander je ringtone naar ‘Remix’! Dit is het welbekende Teams-deuntje, maar dan in een funky jasje gestoken. Zo vibe je gelijk goed jouw meeting in. Hoe stel je het in? Ga naar ‘Instellingen’, klik op ‘Oproepen’ en selecteer bij ‘Beltonen’ de ‘Remix’. Laat die meeting maar komen!

Gedeelde smart is halve smart

Is de bieb the place to be voor jouw concentratie? Ga dan samen met je huisgenoot, studievriend of andere vriend of vriendin! Want je weet wat ze zeggen, gedeelde smart is halve smart. Zorg dat als je samen gaat, je dicht bij elkaar in de buurt zit. Zo kan je elkaar goed motiveren en zit je niet in je eentje voor je uit te staren. Het gevoel van een beetje groepsdruk kan zeker helpen. En zo vliegen de uren voorbij.


Als het je gelukt is om samen in de bieb te belanden, zorg dan voor nóg meer motivatie door jezelf ook te ‘belonen’. Bijvoorbeeld met een koffiepauze of een rondje wandelen. Zo kun je gelijk alle roddels van de borrel van gisteravond bespreken onder het genot van een kop koffie of thee. Ook helpt een pauze om alles wat je geleerd hebt, beter in je geheugen op te slaan. Een handige tip hierbij: spreek bijvoorbeeld af dat jullie om de twee uur even de benen gaan strekken. Zo weet je waar je naar uit kan kijken!

Plannen, plannen, plannen…

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar… plannen is key! Iedereen zegt het. Je docenten, je ouders, je huisgenoten, zelfs je eigen geweten. Maar, op de een of andere manier lopen je studieplanning en sociale leven al snel door elkaar heen. Hoe je dit kunt fixen? Je raadt het al: plannen! Voorkom dat je achterloopt met je studie en dat je je nachten moet spenderen aan studeren in plaats van slapen. Probeer daarom elke dag een uurtje te studeren. Zo blijf je up-to-date, weet je beter waar het over gaat in colleges en wordt het automatisch makkelijker om te blokken voor je tentamens!

 

Heb je alle tips onder de knie en nog wat tijd over? Besteed deze tijd waardevol voor jezelf én je portemonnee met een bijbaan! Check hier alle bijbanen bij jou in de buurt.