Het blijft warm: 5x afkoelen in Utrecht

2 augustus 2018 Leestijd: 3 minuten

De hittegolf mag dan voorbij zijn, maar voorlopig blijft het warm. Ons hoor je niet klagen; toch kan een beetje verkoeling zodra de thermometer zomerse waarden aangeeft, geen kwaad. Wacht nog even voordat jij in de trein richting Zandvoort stapt, want ook in jouw eigen stadsie is er genoeg verkoeling te vinden. Daarom geven wij jou vijf tips om af te koelen in Utrecht. 

5 Keer Afkoelen In Utrecht

“Doe mij maar een broodje ijs”

IJs is altijd lekker, maar met deze warmte een vereiste. Tijd voor een tochtje langs de Utrechtse ijssalons dus. Ga voor een instagramwaardig unicorn ijsje van Abel’s Deli, een bolletje baklava-ijs bij IJssalon Dam of laat je verrassen door de specials van IJssalon Roma, zoals mozzarella limoen-kletsklop of sorbet rock met raketjessmaak. Wil je zelfs je lunch vervangen door ijs? Bestel dan een broodje ijs of een patatje mét (mayonaise-sorbet) bij Roberto Gelato. Spaar ze allemaal!

Pootjebaden aan de bar

Drankje hier, bitterbal daar. Zomer en terrasjes gaan hand in hand. Maar ook daar kan de temperatuur flink oplopen. Hoe fijn zou het zijn als er dan een badje water voor je klaarstaat?
Laat dat nou net het geval zijn bij stadsstrand Copacabajes. Hier kun je zowel met je voeten in het zand als in een waterbadje. Liever pootjebaden in de Utrechtse grachten? Pak je opblaasbare bootje, band of zwembad er dan maar bij, want op 11 augustus is het weer tijd voor de Rubberboot Missie. Ditmaal onder de naam ‘Utrecht Drijft’ en in de vorm van een volwaardig festival mét drijvende bars en muziekpodia. 

Koel & kunstzinnig

De hitte ontvluchten, terwijl je jouw culturele kennis verder ontplooit. Dat doe je natuurlijk in een van de Utrechtse musea. Geniet van het koele klimaat – en van de modecreaties van Jan Taminiau - in het Centraal Museum Utrecht. Of breng een bezoekje aan het Museum Catharijne Convent en daal af naar de ondergrondse schatkamer waar geen enkel zonnestraaltje jouw lichaam kan bereiken. 

Popcorntijd!

Geen kunstliefhebber? Ook in de bioscoopzalen bromt de airconditioning de hele zomer vrolijk door. Bekijk vanuit je koele stoel hoe Tom Cruise zich opnieuw in het zweet werkt in Mission: Impossible - Fallout of leef mee met Donna’s zwoele zomeravonturen in Mamma Mia: Here We Go Again! Mocht je je heil hebben gezocht in Pathé Leidsche Rijn, dan kun je ’s avonds door rollen naar het dakterras voor een film onder de sterren.

Niet echt het type dat zelf een work-out bedenkt?

Dat je motivatie om te sporten afneemt zodra het kwik stijgt, begrijpen wij. Doe je work-out deze zomer daarom in het water. Werk aan je conditie tijdens het trimzwemmen in Zwembad De Krommerijn of pak samen met je vrienden (of oma) een lesje aquarobics mee in zwembad Den Hommel. Heb jij de smaak te pakken gekregen? Na het zomerseizoen kun je op de laatstgenoemde locatie ook terecht voor lessen als aqua tae-bo en aqua piloxing.


Mocht je nu echt geen tijd of geld hebben voor deze verkoelende activiteiten, houd het dan vooral lekker simpel: duik je plaatselijke supermarkt in, loop een rondje door Hoog Catharijne of daag je huisgenoten uit voor een ouderwets watergevecht.


Hoe houd jij het hoofd koel in de zomer? Misschien in de airco op het kantoor van je nieuwe bijbaan?