Zo voel jij je op je Paasbest!

3 april 2023 Leestijd: 4 minuten

De tijd van eieren beschilderen en paaseitjes zoeken is weer aangebroken… Pasen! Een tijd waar je op bezoek gaat bij familie om binnen drie minuten een heerlijke chocoladepaashaas naar binnen te werken. Maar het allerbeste van allemaal: een extra lang weekend vrij! Heb jij nog geen plannen gemaakt voor deze dagen? Wij hebben voor jou wat tips én evenementen op een rijtje gezet, zodat je weet wat er te beleven valt in het weekend van 7 tot en met 10 april!

Chick Gbca52561f 1920

Brunchen met de fam

Natuurlijk is Pasen een goede gelegenheid om weer gezellig met de fam om de tafel te gaan en ongegeneerd tijdens de brunch je eitje en broodje zalm weg te spoelen met een glaasje prosecco. En wat is er dan leuker om budget-proof zelf wat lekkere dingen in elkaar te zetten? Dan kan je gelijk aan je opa en oma laten zien dat je echt wel een zelfstandige student bent geworden die zonder moeite een 3-sterren maaltijd op tafel krijgt.

 

Een ei hoort erbij! Maak bijvoorbeeld een lekkere eggs benedict, of een gepocheerd eitje met spinazie en zalm. Wil je gaan voor een makkelijk, maar toch feestelijk gerecht? Maak dan een quiche! De vulling kan je helemaal zelf bepalen, en je schuift deze jongen zo in de oven. Ben je op de iets gezondere tour? Niemand zegt nee tegen een lekkere salade! Je kan het zo gek maken als dat je zelf wilt. Inspiratie kan je altijd opdoen op Instagram of TikTok, maar ook zeker op Pinterest! Hier staat dan vaak ook nog een linkje achter naar het recept toe. Make it yourself makkelijk!

Festivallen met de paashaas

Toch meer zin in een evenement buiten de deur, maar de kaartverkoop van Awakenings en DGTL gemist? Niet getreurd! Er zijn met Pasen altijd genoeg festivals waar je naartoe kan. En nee, daar hoef je niet altijd een smak geld voor neer te leggen. Wij zetten de festivals even voor jou op een rij:

  • Het Werkspoor Festival in Utrecht. Van 7 tot en met 10 april kan je gratis naar binnen in de Werkspoorkathedraal! Je kan hier genieten van live muziek, gepaard met een lekkere snack en een drankje.
  • POBparade in Breda. Op paaszondag zorgen POBB en MEZZ samen voor dat het centrum van Breda wordt omgetoverd tot een muzikale kroegentocht. Ga gratis los op hiphopmuziek van lokale artiesten. Dat wil je niet missen!
  • Bad Rabbit in Roosendaal. Zin om tijdens Paaszondag lekker fout te dansen om te compenseren voor die brave familie-gelegenheden? Geniet van hitjes van artiesten als Freddy Moreira en Vunzige Deuntjes Sound System.
  • Gruwelijk Tentfeest & Gruwelijk Fikkie Stoken in Drouwenermond. Zin in iets compleet anders? Op 8 en 9 april worden door de organisatoren van het enige echte Boerenrockfestival tentfeesten georganiseerd. Geniet van toffe bands onder het genot van een lekker hapje en drankje!

Actie in de taxi

Meer zin in wat adrenaline? Ook dan zijn er genoeg opties. Zo kan je op 8 en 9 april op Circuit Zandvoort verschillende auto’s gratis voorbij zien scheuren. Ben je een echte thrillseeker? Rondom Pasen zijn er altijd genoeg kermissen waar je jouw adrenalineshot kan krijgen. Bijvoorbeeld in Enschede, waar er maar liefst 60 attracties zijn!

Omw met de fam en friends

Geen zin om de hele dag thuis te zitten tijdens Pasen, maar wil jij deze dagen wel gebruiken om jezelf weer op te laden? Op Eerste en Tweede paasdag worden er door het hele land leuke paasmarkten georganiseerd. Ga op zoek naar nieuwe kleding, sieraden, boeken en veel meer bij de Home Made Easter Market in Den Haag. Hier kun jij geheel in paassferen het mooie Lange Voorhout afstruinen met familie en/of vrienden en genieten van het mooie uitzicht.

 

Ga je op pad met kleine kinderen? Bij het Winschoter Paas Event in Winschoten op 10 april worden naast de braderie en de rommelmarkt ook een truckrun en verschillende kinderactiviteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er straatartiesten, live muziek en entertainers aanwezig. Geen zin om zelf een paasbrunch te verzorgen? In Bunnik vindt op 9 en 10 april het foodtruckfestival Fort & Food plaats, waar je kunt genieten van ambachtelijke friet, pizza’s, ijsjes en biertjes. Genoeg te doen dus!

Never too old voor paaseitjes-jacht

Wie zegt dat paaseieren zoeken alleen voor kinderen is, heeft nog nooit van de paaseitjes van de Jamin gehoord. Met 50 smaken is het aanbod enorm en kun jij genieten van smaken als Pornstar Martini wit en Cognac karamel. Met die smaken doen wij in ieder geval wel wat beter ons best met zoeken. Ook zo dol op tompouces? Ga dan snel langs de HEMA en scoor tompouce-paaseitjes (en als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed proeven van de stroopwafel, melk disco knetter of vele andere smaken). Dus, trommel je familie en vrienden op en ga op paaseieren-jacht!  

Good to know

Maak jij gebruik van je studentenreisproduct in het Paasweekend? Dan reis jij op Goede Vrijdag de hele dag vrij, met zowel weekend-OV als week-OV! Maar let op! Op zondag reis je met een weekend-OV met korting in plaats van gratis en op maandag reis je met een week-OV met korting in plaats van gratis. Misschien dan toch maar overwegen een dagje eerder naar je ouders te gaan en/of een dagje langer te blijven?

Wil je nou toch nog wat extra’s op tafel kunnen zetten tijdens de brunch of tóch nog even een Awakenings kaartje bemachtigen via Ticketswap, maar zit je krap bij kas? Neem een kijkje tussen onze bijbanen en ga flexibel aan de slag!