Zo blijf jij niet alleen mentaal, maar ook fysiek fit!

29 september 2022 Leestijd: 3 minuten

Jouw studententijd. Naast al het studeren, leuke feestjes, terrassen en andere evenementen is ontspannen natuurlijk belangrijk. En ik hoor je al denken: “waar haal ik alle energie vandaan?” Juist! Iets waar jij je energie uit kan halen is sporten. Zo blijf je niet alleen mentaal fit, maar ook fysiek! Wel zo chill, dan weet je zeker dat je lichaam al die activiteiten nog aan kan. Maar waar doe je dat dan? Met wie? En waar kan je voor een studentenprikkie jouw favoriete sport beoefenen? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

SUSA Fotografie 02964

Ik heb er de kracht niet meer voor…

Wel! Die kracht heb je zeker. Misschien denk je dat al jouw sociale activiteiten jou hebben uitgeput, maar sporten is dé manier om meer energie en kracht te kweken! Het zorgt er namelijk voor dat jij een betere conditie krijgt, maar ook een goede nachtrust. Zo kan je dus beter slapen en kan je meer uitgerust jouw dag starten.

 

Ook gaat jouw mentale gezondheid erop vooruit. Na het sporten voel je je altijd lekkerder. Tijdens het sporten komen er namelijk stofjes vrij die jou gelukkig maken: dopamine, endorfine en serotonine. Laat dat laatste stofje nou net het welbekende ‘gelukshormoon’ zijn die jou een gelukkig gevoel geven en onder andere de eetlust en gemoedstoestand in toom houden. Dat is nog eens winnen! Volgens het NOC NSF gaat voldoende fysieke activiteit depressie tegen en vermindert het psychische klachten, nog een groot pluspunt als je het ons vraagt.

Kies jouw eigen locatie

Of het nou in je achtertuin, het park om de hoek of de sportschool is, je kan overal sporten. Bedenk waar je wil sporten, zoek een passende workout uit op bijvoorbeeld YouTube of Google en gaan met die banaan. Er zijn genoeg studenten abbo’s bij verschillende sportscholen waar je korting kan krijgen. Dus besteed een beetje tijd aan wat research en you’re good to go.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Net dat ene zetje in de rug nodig om te gaan sporten? Spreek dan af om samen met een vriend/vriendin of bijvoorbeeld huisgenoot te gaan sporten. Zo kan je elkaar aanmoedigen en werk je je net wat gezelliger in het zweet. Een tip: maak een duidelijke afspraak met elkaar, de drempel om af te zeggen is dan hoger, dus meer kans dat je ook echt gaat!

Profiteren van jouw studentenbestaan

Ook zijn er in elke studentenstad heel veel verschillende sportverenigingen, speciaal voor studenten. Deze heb je misschien al gezien in de introductieweek van jouw stad. De contributie ligt hier meestal wat lager, zodat iedereen zich hier makkelijk bij aan kan sluiten. Een groot voordeel is dat je hier ook nog eens meer mensen leert kennen! Zo kan je niet alleen je spieren, maar ook je vriendenkring nog eens wat oppompen. Als je jouw studentenstad intypt op Google met ‘studentensportverenigingen’ erachter vind je zo de vereniging die bij jou past. Van voetbal tot zeilen, er is voor elk wat wils.

 

Toch nog even een paar knaken verdienen om dat gelukshormoon te kunnen aanmaken? Check dan snel onze vacatures en ga flexibel aan de slag bij een van onze werkgevers!