Hoe overleef ik een studentenkamer van 8m²

2 februari 2023 Leestijd: 3 minuten

Een studentenkamer inrichten kan een flinke uitdaging zijn. Denk je dat het onmogelijk is om te leven, leren, en te chillen met jouw maten op slechts 8 vierkante meter? Think again! In deze blog ontdek je hoe je jouw minipaleisje omtovert tot de ultieme multifunctionele studentenkamer. Met deze tips en tricks voorkom jij dat de muren op je af komen. Lees dus snel verder!

Bureau in een studentenkamer

Multifunctioneel meubilair

In jouw studentenkamer, ofwel de bergkast van het huis, is iedere millimeter kostbaar. Dat jij als student in één kamer leeft, betekent niet dat het ook één ruimte hoeft te zijn. Zo kun je jouw kamer met een roomdivider makkelijk in meerdere zones indelen. Hang bijvoorbeeld een gordijn voor je bed zodat je jouw eigen woon- en slaapgedeelte kunt creëren én weet je zeker dat jij niet wakker wordt van zonnestralen of lichten op de gang. Win-win! En wat dacht je van een uitklapbaar bureau dat je aan de muur bevestigt? Studeer eraan, klap ‘m in en voilà, extra ruimte voor jouw online sportlesje. Zo creëer jij binnen no-time jouw miniatuur suite!

Weg met die chaos

Overvolle hoeken, rondslingerende boeken… Herkenbaar? Zoveel spullen en zo weinig ruimte. Een kleine kamer komt al snel rommelig over, en dat wil je natuurlijk niet als jij een date hebt of jouw ouders onverwachts langskomen. Hoog tijd om je inner Marie Kondo aan het werk te zetten. Hoe? Kies voor laden of opbergkisten onder je bed of ga voor meubels met wieltjes. Die rol je zo aan de kant als je meer ruimte wilt creëren. Zo creëer je niet alleen orde, maar ziet jouw kamer er meteen een stuk cleaner uit. Zo voorkom je dat jouw kamer lijkt op een mini-jungle!

Houd het luchtig

De juiste verlichting en kleurgebruik in jouw kamer doen meer voor je dan je zou denken. Om ervoor te zorgen dat jouw kamer niet op een bezemkast lijkt, kies je voor lichte kleuren en pasteltinten. Vind je al die neutrale kleuren maar saai? Gebruik dan verticale strepen of koop rustgevend fotobehang (denk aan een bos of strand). Daarnaast is het opvangen van leuke verlichting, zoals fairy lights of een stijlvolle lamp, key voor een gezellige sfeer in je kamer én ook nog eens praktisch voor jouw late study nights.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Een grote spiegel aan de muur is niet alleen ideaal voor jouw #OOTD-check, maar doet ook wonderen voor het gevoel van ruimte. Want in dit geval geldt: hoe groter, hoe beter. Geen ruimte of geld voor een grote spiegel? Dan kom je met meerdere kleine spiegels een ook heel eind. Hang de spiegel(s) aan je deur, wand of kast en plaats deze bij voorkeur tegenover een raam om het licht te weerspiegel. Zo ziet jouw micro mansion er eer stuk groter uit. En dat is precies waar jij voor gaat!

High in de sky

Als elke millimeter telt, is het essentieel om de gehele ruimte te gebruiken. En dan moet je niet vergeten dat je ook de hoogte in kunt gaan! Til je bed bijvoorbeeld de lucht in met een (half)hoogslaper en kies kasten tot aan het plafond. Daarnaast zorg je er met een plankje aan de muur voor dat je ook jouw eigen touch kunt geven aan je kamer en je je écht helemaal thuisvoelt in jouw inloopkast. Zet bijvoorbeeld foto’s van vrienden, plantjes of een vette vintage poster neer. Het zit ‘m in de details! We zeggen het liever niet, maar hé: home is where the heart is 😉

Liever lui dan moe

Er zijn verschillende wesbites en apps waarmee je jouw kamer online kunt inrichten zonder ook maar één meubelstuk te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Floorplanner! In het programma kan je de exacte afmetingen van je meubels invoeren en voilà! Super praktisch, want je ziet meteen of je droomkast nou wel of niet naast je bed past. Bespaar jezelf tijd en een driedubbele hernia!

 

Kan jij wel wat nieuwe multifunctionele meubels gebruiken, maar is het getal op jouw bankrekening nog kleiner dan de oppervlakte van jouw kamer? Check onze vacatures en tover jouw kamer binnen no-time om tot mini-master bedroom!