Strak de zomer in: hier kan jij heerlijk (goedkoop) sporten!

31 januari 2019 Leestijd: 3 minuten

Het is onvermijdelijk: ook 2019 is een gezellig borreljaar en de kou nodigt niet uit om buiten te gaan sporten. Wil je straks niet met een vormloze blubberbuik de lente ingaan, dan is een bezoekje aan de sportschool haast onvermijdelijk. Dat kan soms bij jouw universiteit of hogeschool, alleen valt de accommodatie nog wel eens tegen. SUSA zoekt uit waar jij in de stad lekker goedkoop je bitterballen en kaasblokjes kan verbranden.

Strak De Zomer In Hier Kan Jij Heerlijk (Goedkoop) Sporten

Goedkoop en onbeperkt

Dat de sportschool van de universiteit of hogeschool meestal niet je van het is, wil niet zeggen dat er geen goede studentensportscholen zijn. In het gezellige Breda heb je bijvoorbeeld Bress. Voor slechts 100 euro per jaar kan je er terecht voor fitness, groepslessen en zaalsporten. Voor nieuwe sociale contacten kan je er ook naartoe, want ze hebben af en toe andere activiteiten, zoals een frikandelleneetwedstrijd. Driemaal raden waar je die er weer af kan sporten? Een goede twintig kilometer verderop in Tilburg hebben ze Fosst, waar je voor 132,95 euro per jaar niet heel erg duur uit bent.

Ook in de Domstad is sporten voor studenten goed geregeld. In Utrecht vind je voor 130 euro per jaar namelijk Olympos. Ietsje duurder dus dan de Bredase variant, maar het sportaanbod is er dan ook gigantisch. Van golfsurfen tot kickboksen en van tafeltennis tot streetdance: je favoriete sport zit er gegarandeerd tussen. De Groningse tegenhanger is ACLO voor 56,95 euro per jaar. Ze bieden een speciaal buddyprogramma aan, zodat je je nooit alleen staat in te spannen, maar altijd iemand in de buurt hebt die zich net zo uitslooft als jij. En je maakt ook nog eens een nieuwe vriend. Zeker ideaal als je net nieuw bent in het hoge noorden.

Andere steden, zoals bijvoorbeeld Arnhem (18,95 euro per maand) en Ede (13,95 euro per maand), bieden een aparte studentensportkaart aan. Hiermee kan je op tal van locaties in de stad je lekker in het zweet werken met verschillende sporten. Het voordeel hiervan is dat, zolang je maar je sportspullen in de buurt hebt, je altijd spontaan een uurtje kan gaan sporten.

Knallen in de dallen

In veel steden is het Fit For Free-dalurenabbonement (tussen 07:00 en 17:00 uur) de goedkoopste sportschoolaanbieding, namelijk 9,95 euro per maand. Ideaal als je een afwijkend rooster hebt met veel lessen of een bijbaantje in de ochtend of avond. Bovendien is het er dan vaak lekker rustig en heb je weinig pottenkijkers, terwijl je niet al te charmant aan de gewichten loopt te sleuren. Maar dat betekent wel dat je niet ’s avonds nog even binnen mag lopen in de sportschool om je calorieën weg te pompen.

De Biggym van Enschede en (vanaf april) Zwolle heeft trouwens nog een dalurentarief dat iets lager ligt (7,50 euro per maand). Dat is toch mooi weer een biertje dat je er elke maand mee uitspaart. Deze keten vind je ook in Tilburg en Groningen terug, mocht je geen behoefte hebben aan een uitgebreider sportaanbod.

Voor de fanatiekelingen

Er zijn mensen die, als ze eenmaal naar sportschool gaan, niet meer te stoppen zijn. In dat geval is TrainMore (in onder andere Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam) de uitgelezen mogelijkheid om je korting bij elkaar te sporten. Met een TrainMore-contract (29 euro per maand) krijg je namelijk 1 euro korting per sportsessie. Dus stel dat je om de dag (15 keer in de maand) jezelf even flink in het zweet werkt, dan loopt het bedrag dat jij moet betalen terug tot 14 euro. Lang niet zo gek, dachten wij!