Een kijkje achter de schermen bij Triodos Bank

2 april 2020 Leestijd: 4 minuten

Het studentenleven is een mooi, maar zeker ook een prijzig leven. Drankjes met vrienden, vakanties, studieboeken, collegegeld, noem het maar op. Alles bij elkaar tikt behoorlijk aan. Daarom is een bijbaan ideaal – en voor velen noodzakelijk - om dat leven te kunnen bekostigen. Maar wat voor bijbaan dan eigenlijk?

In deze blog spreken we Sam Visser. Zij is Medewerker Klantcontact bij Triodos Bank en licht graag voor ons een tipje van de sluier op over hoe het is om daar te werken.

Sam Visser, student werkzaam bij Triodos Bank

Aan de slag

Voor een student is het natuurlijk een pre als je bijbaan goed verdient en flexibel is. Daarnaast wil je natuurlijk dat je er veel plezier uit kan halen. Gelukkig vervult deze bijbaan bij Triodos alle vakjes voor Sam Visser. “Ik studeer nu al een paar jaar in Utrecht. Eerst deed ik iets met kunst en nu studeer ik Rechten. Ik was op zoek naar een bijbaan en toen zag ik een hele toffe vacature op de website van SUSA om Klantcontact Medewerker te worden bij Triodos Bank. Bovendien kan ik mijn uren flexibel kan indelen naast mijn studie, ideaal. Ik heb direct gesolliciteerd en nu werk ik hier gelukkig!” 

Voldoenend werk

Beeld je in: je pinpas werkt opeens niet, of je hebt geen toegang tot je rekening. Dan is het heel prettig als je iemand kan bellen die je vragen beantwoordt en je problemen oplost. Die redders in nood aan de andere kant van de lijn zijn de medewerkers klantcontact bij Triodos Bank. ‘’Het is natuurlijk heel erg fijn wanneer je iemand echt uit de brand kan helpen. Op het moment dat je door goed mee te denken met de klant een goede oplossing kunt bedenken waardoor diegene weer verder kan en er ook dankbaar voor is, is dat natuurlijk wel heel erg leuk!”

Duurzaamheid

Triodos Bank is een duurzame bank, en dat heeft een grote rol gespeeld bij Sams keuze voor een bijbaan. “Ik was specifiek gemotiveerd om voor Triodos Bank aan de slag te gaan omdat het een duurzame en maatschappelijk betrokken werkgever is. Dat vind ik belangrijk. Je hebt echt het idee alsof je met de hele bank werkt aan een positieve verandering in de maatschappij.”

Sam laat ons de kantine zien, die rijkelijk gevuld is met lekker eten in alle kleuren van de regenboog. Ook hier is de duurzaamheid volop te proeven. “Bij de keuze van je lunch zijn er ook altijd vegetarische en veganistische opties… en ze zijn ook heel erg lekker.’’

Chille sfeer

De sfeer op de werkvloer komt ontspannen over. Het merendeel van het team bestaat uit medestudenten en tussen telefoontjes door wordt rustig gelachen. ''Je kunt altijd bij de supervisors terecht als je een vraag hebt. Ook na een gesprek kan je een momentje voor jezelf nemen en even napraten met collega’s.”

Ook het pand komt luchtig over. Alles is open en zelfs de afgesloten ruimtes hebben grote glazen wanden om je niet te isoleren van de rest. Je kan iedereen zien werken en komt overal collega’s tegen, die je overigens allemaal vriendelijk begroeten. “De open inrichting sluit perfect aan op de bedrijfscultuur. De saamhorigheid en het kunnen lachen met je leidinggevenden en andere collega’s is super. Het creëert een fijne sfeer en geeft je veel motivatie voor je werk!”

Training

Sam vertelt ons dat je gelukkig niet al een getrainde ‘communicator’ hoeft te zijn om hier aan de slag te gaan. “Natuurlijk is het wel belangrijk dat je vriendelijk bent en het leuk vindt om telefonisch met mensen in gesprek te gaan, maar je leert erg veel door de coaching die je hier krijgt op de afdeling. Ik heb veel gehad aan de trainingen. Bijvoorbeeld hoe je structuur houdt in het gesprek en hoe je de leiding neemt in een gesprek. En dat zijn wel zaken die je in je carrière maar ook in je persoonlijke leven heel goed kunt gebruiken.“

Studeren en werken combineren

Een bijbaan naast je studie? Dat is geen enkel probleem als je bij Triodos Bank werkt via SUSA, volgens Sam. “Het is fijn om via SUSA in dienst te zijn. Als je planning wat flexibeler moet zijn omdat je bijvoorbeeld tentamens hebt, dan kan je via de planningsapp je dienst ruilen met een medestudent die ook bij Triodos Bank werkt. Superhandig!”


Heeft het verhaal van Sam jou ook enthousiast gemaakt over werken bij Triodos Bank? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben daar regelmatig vacatures open staan! Houd ons in de gaten en misschien zien we je binnenkort wel bij Triodos Bank! Kan je niet wachten? Check dan onze actuele bijbanen.