SUSA blikt terug: Deze populaire goede voornemens hield jij niet vol!

23 januari 2020 Leestijd: 3 minuten

Zoef! Dat ging snel. De eerste maand van 2020 zit er alweer op. Het leek wel gisteren dat je de laatste oliebol wegwerkte en besloot je leven te gaan beteren. Vandaar dat het tijd is voor de grote SUSA-goede-voornemens-terugblik. Want zoals de oude Hawaiianen altijd zeiden: “een voornemen is pas goed als het geen voornemen meer is.” SUSA zette de meest voorgenomen goede voornemens voor jou op een rijtje!

Vrouw aan het rekken op een bal

Vaker naar de sportschool

De moeder aller voornemens: meer sporten. Dit jaar gooi ik het om! Vanaf januari drie keer per week sporten. Het komt he-le-maal goed met die Summerbody dit jaar! Tent afbreken! Bam! Eerste week van januari, vier keer geweest. Het gaat lekker, zelfs eentje extra meegepakt. Eigenlijk best leuk dat sporten. The Rock here I come! Tweede week van januari. Twee keer geweest, had helaas een belangrijk etentje.. Maak het volgende week goed! Derde week van januari. Huilend besef je op de zondag dat je maar één keer bent gegaan. En dat dit het verschrikkelijkste uur van de week was. Vierde week van januari. Door je vingertoppen gluur je naar je bankrekening. Gelukkig maar, net genoeg om tot en met maart te kunnen betalen… 

Beter plannen

Ik wil het NOOIT meer zo druk hebben als afgelopen jaar. Er zitten zoveel uren in een week, als ik gewoon iets beter zou plannen... De eerste week van januari gaat goed. Studie nog niet begonnen, paar keer naar de sportschool geweest. Veel tijd met vrienden doorgebracht. En lekker op tijd naar bed gegaan. Dit had ik echt eerder moeten doen. Trots verkondig je aan iedereen die het maar wil horen dat het eigenlijk supermakkelijk is om een agenda bij te houden. Tweede week. Eerste college gehad, viel allemaal reuze mee. Wel een hoorcollege gemist, maar die werd toch opgenomen. Derde week. Oh shit, is die opdracht voor morgen? Dan zeg ik dat etentje toch maar af.. Totdat je, in de vierde week van januari, de pijnlijke conclusie trekt dat je ook dit jaar weer wordt geleefd. Want zonder nachtje doorhalen ga je deze week NOOIT die groepsopdracht en paper afkrijgen, de Zumba-les bijwonen, een rondje hardlopen, je kamer opruimen, boodschappen doen, je ouders bellen, het pakketje bij de buurvrouw ophalen en Heel Holland bakt terugkijken.

Beter omgaan met geld

Torenhoge schulden op de WBW, een week lang noedels eten, op de 24e zoveel leningen afbetalen dat je het tot de volgende stufi wéér niet gaat redden. Voortaan tel ik tot 10 als ik iets wil kopen, voorgoed uit de schulden! In de eerste week stel je de begroting op. De voortekenen zijn goed. Niet elke week iets bestellen, eten na het uitgaan of lunchen alsof je de loterij heb gewonnen, en je houdt zelfs geld over aan het eind van de maand. Peanuts! Week twee gaat goed, twee lunches in de binnenstad afgeslagen, zelf een tosti gebouwd na het stappen en helemaal niets besteld. Ik wist niet dat het leven zo goedkoop was! De derde week. Ach, die lunch was zwaar verdiend, de hele dag gestudeerd! Je moet soms ook genieten. En dan, in de beruchte vierde week na het uitspreken van je goede voornemen, gaat het mis. Als een Nigeriaanse prins op Black Friday zwaai je met je pinpas alsof er vanaf morgen alleen nog maar contant geld is. Toch maar weer noedels vanavond..


Wil jij zonder zorgen jouw sportschoolcontributie betalen? Beter leren plannen, En meer geld kunnen uitgeven? Check dan nu de nieuwste bijbanen snel!