De leukste bijbanen voor deze zomer

13 mei 2024 Leestijd: 3 minuten

De zomer staat voor de deur en dat betekent maar één ding: bruisende terrassen, zwoele zomeravonden en avonden vol gezelligheid met vrienden. Klinkt als de hemel op aarde, toch? Maar eerlijk is eerlijk, die Aperolletjes betalen zichzelf niet. Geen zorgen! We hebben de perfecte oplossing om jouw zomer niet alleen onvergetelijk, maar ook betaalbaar te maken. Met 77 jaar aan ervaring in het matchen van studenten aan de ideale bijbaan, zorgen wij ervoor dat jij deze zomer je bankrekening flinkt spekt! 

Case De Bilthuysen

Hier is hoe je alles uit je bijbaan haalt én van de zomer geniet!

Je hangt op het terras hier, chillt met vrienden op het strand daar en sluit de dag af bij de party van de buren voordat je de stad in duikt. De zomerdagen zijn relaxt en gevuld met leuke plannen. Al snel kom je erachter dat je het misschien toch tot een te ietwat zonnige bril bekeken hebt: je banrekening staat in het rood. Tijd om deze weer groen te kleuren en opzoek te gaan naar een zomerbijbaan! Waar moet je bijbaan aan voldoen om lekker te verdienen én het maximale uit je zomer te halen?  

  • Flexibel: de zomer is lekker ongedwongen en spontaan en zo ook jouw plannen. Je wilt dus een bijbaan waarbij je niet vastzit aan vaste werkdagen. Flexibele tijden, graag! 
  • Lekker salaris: die zomercocktails kosten tegenwoordig nogal wat en met alle zomerplannen kun jij een extra zakcentje goed gebruiken. 
  • Leuke collega’s: je collega’s zijn misschien niet je BFF's, maar werken gaat toch een stuk sneller voorbij in een leuk team vol enthousiaste medecollega's. Samen slepen jullie elkaar door een zonnige (of regenachtige) dag heen! 
  • Even afkoelen: heeft Nederland plots weer een hittegolf? Met een bijbaan waar je (deels) op kantoor werkt, kun jij lekker afkoelen onder de airco. Bye bye, warme studentenkamer!

Is dit een yes, yes, driedubbele yes-situatie voor je? Dan let’s goooo! Alleen waar begin je? Bij SUSA hebben we veel verschillende bijbanen, we hebben ze even in twee werksectoren voor je verdeeld: 

1. Klantenservice medewerker

Krijg jij er geen genoeg van om de hele dag lekker te kletsen? Dan zit je als klantenservice medewerker helemaal op je plek. Beantwoord de telefoon en geef de klant adviezen of antwoord op vragen waar ze mee zitten. En het mooie is, met onze klantenservice vacatures kun je soms ook gedeeltelijk vanuit huis werken. Dus zet je stoel in de zon, pak je laptop erbij en maak er een zonnige werkdag van op je eigen balkon of in je tuin. Aan het einde van de dag heb jij een glimlach op het gezicht van de klant én van jezelf bezorgd. Zij blij, jij blij, portemonnee blij!  

 

2. Helpende hand in de zorg

Is stil zitten niks voor jou? Dan kan de zorg nog en topper zoals jij gebruiken! Veel ouderen willen graag in hun oude vertrouwde omgeving blijven wonen, maar kunnen goed een helpende hand gebruiken om het huis op orde te houden. Gelukkig kan jij er voor hen zijn als helpende hand. Terwijl je het huis schoonmaakt, ben je gezellig aan de klets met je cliënt. Zo brengen zij een gezellige tijd met je door én blijft het huis leefbaar en schoon. Een bijbaan waarmee je écht het verschil kunt maken. 

Side-hustles perfect voor deze zomer!

Kan jouw portemonnee nóg wat extra centen gebruiken? Ga dan aan de slag met deze handige side-hustles voor de zomer: 

1. Staycation specialist
Wil je deze zomer niets vastleggen en lekker vrijblijvend genieten? Perfect! Overweeg eens om oppas te worden. Niet alleen voor huisdieren of kinderen, maar ook voor huizen! Terwijl de eigenaren van zonovergoten vakanties genieten, zorg jij dat hun thuis of huisdieren goed verzorgd worden. Platforms zoals TrustedHousesitters bieden je de kans om betaald te krijgen voor je diensten, terwijl je zelf geniet van een luxe "staycation". Een ideale manier om geld te verdienen en tegelijkertijd in prachtige woningen te verblijven.

 

2. Opruim koning(in)
Last van allergieën voor katten en honden? Geen punt! Je kunt nog steeds bijverdienen door een grote opruiming te houden. Ook in een kleine studentenkamer kun je verrassend veel spullen verzamelen. Verkoop die oude kleding of ongebruikte elektronica op Marktplaats of Vinted en verdien snel en eenvoudig wat extra geld. Er is altijd wel iemand die jouw ‘schatten’ wil hebben. Dus, aan de slag! Ruim op, verdien geld en geef je spullen een tweede leven bij een nieuwe eigenaar.

 

Wil jij verzekerd zijn van een stralende vakantie? Check dan alle bijbanen die aan je eisen voldoen om het maximale uit je zomer te halen!