SUSA's inpaklijst

3 juli 2023 Leestijd: 3 minuten

Yes! Je vakantie is geboekt en je bent mentaal al helemaal ready voor relaxen aan het strand, maar er staat je nog 1 ding te doen… inpakken! En dan is de vraag: wat neem je nou allemaal mee? Heb je nog genoeg 100ml flesjes om je shampoo in te doen? Waar lag ook alweer je paspoort? En mag je nou wel of geen water meenemen door de douane? Zo veel vragen… Af en toe is het handig om even een klein beetje hulp te krijgen bij het inpakken, en daar zijn wij voor. Dus adem in, adem uit, en lees snel verder!

Koffertje Inpakken

Ik ga op vakantie en neem mee…

Het lijkt misschien vooral voor de mens met een greintje OCD, maar wij geloven er heilig in: lijstjes! Maak bijvoorbeeld een paklijst die je voor jezelf kan afvinken als je aan het inpakken bent. Hier zet je dan alle essentials op als zonnebrand, zwemkleding, tandpasta, portemonnee, puzzelboekje, etc. Deze lijst kan je voor elke trip gebruiken, klein of groot. Zo vergeet je nooit meer iets! (als het goed is ;))

 

Verdeel je lijst per categorie. Zo is het makkelijker om alles in één in te pakken en kan je per categorie alles afvinken. Maak bijvoorbeeld een lijstje ‘badkamer’, ‘kleding’ of ‘elektronica’. Je kan zelfs een lijstje maken met de dingen die je allemaal moet doen voordat je de deur uitgaat! Denk hierbij aan ‘planten water geven’ of ‘powerbank opladen’. Zo ben je verzekerd van een smooth begin van je reis! Weet je even niet waar je moet beginnen met je lijst? Gebruik dan de vakantiechecklist van reischecker.nl. Pas de instellingen aan aan jouw reis en laat de site een checklist voor je maken. Deze is zo uitgebreid dat je niks meer zult vergeten!

Waar je echt niet zonder kan

Zo’n lijstje helpt dan misschien wel met wat je moet inpakken, maar hoe pak je het dan in? Ook voor deze struggle zijn er items die het aanschaffen zeker waard zijn:

  • Packing cubes voor in je koffer. Deze heb je waarschijnlijk al vaker (op TikTok) gezien, maar wat zijn dit heeeeendige dingen om te hebben! In deze kleine maar fijne tasjes kan je alles zo opvouwen of rollen, dat het toch allemaal in je koffer past! En dat niet alleen, het blijft ook nog eens geordend! Zo weet je precies waar wat in je koffer ligt en hoef je niet heel je koffer overhoop te trekken in de zoektocht naar dat ene shirtje.
  • Powerbank. Er is een grote kans dat dit item al in jouw bezit is, maar wat een geweldige gadget is dit. Doe eens gek, en investeer in een goede powerbank die meerdere malen jouw apparaten kan opladen. Ben je lang aan het reizen naar je eindbestemming, of wil je een volle telefoon tijdens je stedentrip? Dan is dit toch wel een item waar je echt niet zonder kan.
  • Zonnebrandstick. Een flesje zonnebrand is niet altijd even handig om bij je te hebben, aangezien je niet altijd de ruimte hebt om het in je tas te doen of al snel de 100ml overschrijdt. Daarom is een zonnebrandstick een goed idee! Je smeert ‘m zo op en het past in je broekzak. Zo ben je altijd verzekerd van bescherming tegen de zon! Je wil natuurlijk niet als een kreeftje terugkomen…
  • Hamamdoek. Heb jij ook altijd net te weinig ruimte in jouw koffer of tas? Bespaar jezelf een hoop geprop en laat die enorme strand- en/of badhanddoek lekker thuis achter. Een hamamdoek neemt stukken minder ruimte in én droogt ook nog eens sneller. Zo heb je dus meer plek voor andere spullen en ruikt jouw bagage niet meer naar natte hond. Is dat even lekker!
  • (Plastic) tas. Over natte hond gesproken, je vieze kleding ruikt ook niet altijd even lekker. Goed dus om je gebruikte kleding apart te houden van je schone kleding. Gebruik een (plastic) tas om voor jezelf makkelijk het onderscheid te maken welke onderbroek een wasbeurt nodig heeft en welke je nog kan aantrekken.
  • Maps downloaden. Even zoeken naar dat ene restaurantje en zat het hotel nou in de straat links of moest je nog een stukje verder lopen? Wanneer jouw richtingsgevoel jou weer eens in de steek laat en het internet ontzettend traag is of je ergens bent waar je überhaupt geen internet hebt, kan het nog wel eens tricky worden om op pad te gaan als je de route niet goed kent. Het meenemen van een papieren kaart leidt daarnaast alleen maar tot ruzie, dus hoe kom jij in vredesnaam van A naar B? Google Maps heeft hier de oplossing voor! Je kunt namelijk gebieden downloaden en offline bekijken. Hoe? Open de Google Maps-app op een WiFi-netwerk (dat scheelt je mobiele data) en zoek de stad of het gebied waar je heengaat. Tik vervolgens op de naam of het adres van de plaats en klik op ‘meer’. Nu zie je de optie om de offline kaart te downloaden. Dat scheelt je een hoop geruzie, kilometers omlopen én zorgt ervoor dat je bespaart op je batterij en mobiele data: winnen!

“Heeft u nog illegale goederen in uw tas zitten?”

Waarschijnlijk heb je al vaak genoeg je handbagage ingepakt, maar er zijn gewoon een aantal dingen waar je toch altijd over blijft twijfelen. Bijvoorbeeld het meenemen van een waterflesje. Goed nieuws! Schiphol heeft niet stilgezeten, en doet zijn best om te verduurzamen. Hierom verkopen veel winkeltjes op het vliegveld geen plastic waterflesjes meer en mag jij gewoon jouw eigen hervulbare fles meenemen. Hiernaast mag deze ook nog eens gevuld zijn als je door de douane gaat! Heb je een metalen fles? Dan moet je ‘m wel eerst even leegdrinken, maar je weet wat ze zeggen: stay hydrated! Naast je flesje water mag je bij Schiphol zelf meer dan 1 liter vloeistof meenemen. Wel raden zij zelf aan om voor de zekerheid maximaal 1 liter mee te nemen aan andere vloeistoffen in flesjes van 100 milliliter, om te voorkomen dat je deze op de terugweg niet alsnog moet weggooien. En vergeet niet om deze samen in een hersluitbare zak te doen!

 

Naast de vloeistoffen, mag je ook zeker elektronica meenemen zoals je camera, laptop of opladers. Nog even je nagels vijlen voordat je het vliegtuig instapt? Ook jouw nagelvijl mag je meenemen! Maar dan wel van maximaal 6 centimeter.

 

Ben je nou helemaal ingepakt en zie je dat het enige wat nog mist geld op je bankrekening is? Geen zorgen! Check na je vakantie gewoon onze vacatures en verdien hem zo terug! ;)