New year, new me

1 januari 2024 Leestijd: 3 minuten

Het nieuwe jaar is van start en dat betekent weer een kans om vol goede moed en energie 2024 in te gaan. Zoals sommigen ook wel zouden zeggen: “New year, new me!” Een uitspraak die voor sommigen als muziek in de oren klinkt, maar voor anderen als vreselijk wordt ervaren. Want hoewel meer sporten, gezonder eten of meer uren in je studie stoppen goed klinkt, zorgen die goede voornemens er ook voor dat je bewust wordt van wat je niet hebt gedaan. Daarom hebben wij hier een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat jij van 2024 JOUW jaar maakt!

Student achter laptop met koptelefoon (1)

New year, new me: cliché or yay?

“Waarom heb je een bepaalde datum nodig om opeens je hele leven om te gooien?” Voor de een is dit lastig om te begrijpen, voor de ander hét excuus om wel eens te starten met goede voornemens. Als jij je er twijfels over hebt, zeggen we dan ook vooral: bij twijfel niet doen! Want goede voornemens maak je nou eenmaal voor jezelf. Wel denken we als jij stiekem wat dingen wil veranderen, het nieuwe jaar het perfecte moment is. Waarschijnlijk zijn er namelijk in jouw omgeving ook mensen die goede voornemens hebben. Wie weet wil jouw huisgenoot ook vaker naar de sportschool of wil jouw studiemaat ook gezonder eten. Zo kun je elkaar stimuleren door samen te gaan sporten of elkaar lekkere en gezonde recepten door te sturen. Samen sta je namelijk sterker dan alleen!

Dry January

Ja, ja, daar is ie weer, de maand waarin we massaal besluiten om geen druppel meer te drinken: Dry January! Na de vermoeidheid van de feestdagen en die enorme kater op Nieuwjaarsdag is het misschien toch wel eens een goed moment om jezelf gedurende deze maand eens flink op te laden. Want naast dat het een goede uitdaging voor jezelf is om bij al die borrels eens over te stappen naar de 0,0% drankjes, brengt het nog een hoop andere voordelen mee:

  • Je slaapt dieper en langer
  • Je humeur wordt beter
  • Je bespaart geld
  • Je blijft beter gehydrateerd
  • Je gewichtsbeheersing wordt makkelijker

Nu je dat weet, wordt het opeens toch een stuk aantrekkelijker om mee te doen aan Dry January, niet?

You smile, I smile

Ben jij op het moment wel happy met jouw leventje en heb jij niet echt goede voornemens waaraan je wilt werken? Kijk dan eens of je in het nieuwe jaar een verschil kunt maken voor een ander! Verdiep je eens in vrijwilligerswerk of een goed doel steunen. Ruim je kast op en doneer je kleding of haal geld op door een marathon te rennen. Want let’s be honest, het blij maken van anderen geeft toch altijd wel een lekker gevoel! Dat is niet alleen een ander helpen, maar ook jezelf! Zo heb je toch nog iets van goede voornemens. ;)

Nieuw jaar, nieuwe regels

Wist jij al dat de wegwerpbekers in 2024 verboden worden? Zeg maar dáág tegen jouw koffie to-go als je je eigen beker vergeet. Misschien af en toe onhandig voor jou, maar wel positief voor het milieu. De regel is namelijk ingesteld om voor minder (zwerf)afval te zorgen. Een goed voornemen dus om gebruik te maken van herbruikbare bekers! Bij SUSA helpen we hier graag aan mee en daarom gaven we onze SUSA-studenten een gripply beker als eindejaarsgeschenk! Ook jij kan zo’n herbruikbare beker winnen. Op 21 december hebben wij een bericht geplaatst op ons Instagram account over deze winactie! Meedoen kan tot en met 7 januari. Check het bericht snel als je de beker wil winnen!

SUSA Drinkfles

Kostte 2023 jou meer dan verwacht? Check dan snel onze vacatures zodat jij het maximale uit 2024 kunt halen!