Hoe vakantie-ready ben jij?

24 juni 2024 Leestijd: 4 minuten

Eindelijk: de zomer staat voor de deur! Vanaf 20 juni mochten we officieel “genieten” van de zomer, wat best lastig is met alle regenbuien de laatste tijd. Maar om straks ultiem te kunnen genieten van elke zonnestraal die er te zien is, moet je uiteraard wel eerst wat dingen regelen. Tentamens? Check. Scriptie deadline? Check! Ben ik dan echt klaar voor die welverdiende vakantie?  Wij hebben alles wat je nog moet fiksen op een rij gezet zodat jij optimaal kunt genieten van die heerlijke vakantie! 

Susa Lowres Webshoot 199 (1)

3, 2, 1... Vakantie!

Ja ja, de laatste loodjes zitten er bijna op. Eindelijk is het tijd om jezelf helemaal over te geven aan een paar weken RELAXEN! Na dat ontzettend drukke studiejaar is dat dan ook meer dan verdiend en kan je dan ook bijkomen van al dat gieren. Benieuwd of jij helemaal klaar bent voor die vakantiemodus? Test jezelf! Indien je deze checklist helemaal af kunt vinken, is het tijd om lekker met die voetjes in de lucht te gaan genieten van jouw vakantie! 

  • Scriptie ingeleverd/ laatste tentamen gemaakt (en daarna direct de stof vergeten...) 
  • Voor de laatste keer een klef broodje gehaald in de kantine 
  • Laatste werkgroep of college overleefd (bonuspunten als je niet in slaap bent gevallen!) 
  • Studiemaat uitgezwaaid: “ciao de baco, tot na de zomer!” 
  • Studentenabonnementen opgezegd, hallo extra vakantiegeld! 
  • Laatste energydrankje soldaat gemaakt voor een all-nighter studiesesh 

Check, check, dubbelcheck? Jij bent ready voor de vakantie! Hoe kun je nou ultiem relaxen? Lees snel verder! 

Ready, set, swim: maak je tuin summerproof

Blijf jij (een deel) van de vakantie thuis? Dan is het tijd om jouw tuin, dakterras of balkon zomer-proof te maken. Dus, haal alle lege beschimmelde kratten bier, vuilniszakken en oud karton weg zodat je straks niet tussen het stinkend afval jouw tan probeert bij te werken. Schaf een plastic zwembad aan en pomp die op opblaaskrokodil alvast lekker op! Geen plek voor een zwembad? Pak dan een kleine emmer met water, want geloof ons: die afkoeling heb jij zeker nodig aankomende zomer! Hang daarnaast wat gezellige lampjes op en haal die barbecue onder het stof vandaan voor heerlijke zomeravonden. Geen barbecue? Bij de supermarkt kan je voor minder dan €5,- wegwerpbarbecues kopen, waarmee jij heerlijk kunt barbecuen! Dus, stuur alvast een datumprikker uit voor een geweldig diner met jouw vrienden of familie zodat jullie samen kunnen genieten van het mooie weer in jouw eigen mini-paradijs. De zomer in Nederland is toch zo slecht nog niet, he?  

Geen tijd voor kofferstress

Nu je bij bijna elke vliegmaatschappij extra moet betalen voor een kleine koffer, moet je om geld te besparen slim met de beperkte ruimte omgaan. Want die extra kosten voor extra bagage geef je toch liever uit aan cocktails op het strand, niet? Toch blijft het met een kleine koffer altijd moeilijk om in te schatten wat je wel en niet mee kan nemen. En aangezien niemand zin heeft in stress bij het inpakken of om er tijdens je vakantie achter te komen dat de helft van je essentials nog in Nederland liggen, hebben wij een inpaklijst voor jou gemaakt! Check 'm hier! 

Ultiem genieten met must-read boeken

Wil jij heerlijk bijkomen tijdens de vakantie, maar raak jij snel verveeld als je lang stil zit of ligt in de zon? Geef je dan over aan het lezen van boeken! Want hoewel het lezen van jouw studieboeken voor je werkgroepen en tentamens misschien niet altijd even leuk is, kan het lezen van een goed boek ideaal zijn om ultiem te genieten van jouw vakantiedagen. Houd jij wel van een beetje spanning? Dan zijn Anya Nieuwirra's boeken zoals ‘de Camino’ en ‘de Nomade’ echte aanraders! Ook zo genoten van de Netflix-serie ‘Fool Me Once’? De auteur Harlan Coben heeft een hoop gelijksoortige boeken geschreven waar jij deze zomer van kunt genieten! Houd jij meer van romans? Dan kun jij heerlijk weg zwijmelen bij ‘Ik kom hier nog op terug’ of ‘De Flessentrekker’! 

Check, check, dubbel check!

We snappen heel goed dat jij net voordat je met vakantie gaat al met je hoofd in de vakantiemodus bent. Toch zijn er dingen die jij echt niet moet vergeten te checken voordat je het vliegtuig, de trein of de auto instapt. Om het makkelijk te maken, hebben wij de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet: 

  • Check of je ijskast leeg is: niemand heeft zin om bij terugkomst, verwelkomt te worden door een leger aan schimmels. 
  • Check of je planten genoeg licht krijgen op de plek waar ze staan en vraag iemand om ze water te geven. Kost dit jou te veel moeite? Schaf dan voortaan deze onverwoestbare groene vrienden aan of koop een handige waterdruppelaar. 
  • Check of je de stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact hebt gehaald: toch zonde als je hier aan het einde van de maand een dikke rekening van krijgt! 

Bang dat jij krap bij kas komt te zitten deze vakantie? Check dan snel onze bijbanen zodat jij deze vakantie én daarna kunt leven als een koning(in)!