Studeren met de natte T

8 juli 2022 Leestijd: 3 minuten

In het drukke leven van een student wil het er stiekem wel eens bij inschieten: studeren. Maar je moet toch echt die studiepunten bij elkaar zien te sprokkelen. Belangrijk dus om een goede werkplek uit te kiezen! Dus word jij even helemaal gek van je huisgenoten? Of komt de UB je inmiddels ook je neus uit? Geen zorgen: wij hebben de beste studieplekken voor jou op een rijtje gezet! Hier kun jij in alle rust studeren onder het genot van een havercappu of heerlijke lunch. Benieuwd waar jij het meest productief bent? Check ze dan hier voor jouw studentenstad: Rotterdam.

SUSA Fotografie 01810

1) Douwe Egberts Café

Voor de trouwe koffieleuters zit het Douwe Egberts Café lekker centraal in Rotterdam waar jij kunt studeren. Sterker nog, het is hier bewust ingericht om te studeren! Neem rustig plaats aan de grote lange tafels met je laptop. Omdat (bijna) iedereen hier ook aan het werk is, kun jij je er vast goed concentreren. Je kunt er ook nog eens printen, dus aan optimale studievoorzieningen geen gebrek. Nu is het slechts een kwestie van je favoriete kopje koffie uitkiezen en beginnen maar!

Adres: Stationsplein 25

2) Hopper

Onder de Rotterdamse studenten is dit een van de bekendere. Veel studenten zitten hier graag vanwege de rustige sfeer. Ook hier hoef je niet bang te zijn dat je je niet kunt concentreren of dat het té gezellig wordt: iedereen doet lekker zijn eigen ding! Geen probleem dus om zo die (studenten)tien voor je tentamen te scoren. Naast een heerlijke kop koffie of thee, kun je hier ook genieten van een vers croissantje of stuk taart van de bakkerij. Dus hop, op naar Hopper!

Adres: Schiedamse Vest 146

3) Caffe Booon

Je eigen boontjes doppen is bij Caffe Booon niet zo’n probleem! In dit rustige café kun jij terecht voor koffie, lunch, een borrel, maar ook zeker voor een goede studeersessie. Met de gratis wifi en de vriendelijke atmosfeer haal jij die deadline met gemak. En kun je wel wat frisse lucht gebruiken? Ze hebben ook een verwarmd terras waar je plaats kunt nemen! Zodra je hun lekkere broodjes ziet, loopt het water je gegarandeerd in de mond. Maar goed, een kleine traktatie heb je na zo’n lange dag wel verdiend toch?

Adres: Proveniersstraat 34

4) Dudok

Ook kun je even aankloppen bij Dudok: de stadsbrasserie voor geheel Rotterdam, maar ook zeker een super fijne plek om te studeren! Bij deze levendige ontmoetingsplek kun je goed lunchen met vrienden, of een kopje koffie bestellen voor naast het studeren (of beide). Een studeervoordeel hier: de grote leestafel in het midden van de brasserie met zóveel stopcontacten dat je wel drie laptops kunt meenemen. En een ander uniek studeervoordeel hier: de beste appeltaart van Nederland. Proberen waard, toch?

Adres: Meent 88

5) Lot en Daan

Last but not least: Lot en Daan. Deze hippe lunchroom heeft een gaaf industrieel interieur, maar toch een knusse sfeer. Door die knusse sfeer voel jij je hartstikke snel thuis. Het behoort dus zeker op de lijst van de leukste studieplekken in Rotterdam! Je opent hier je laptop en kunt heerlijk rustig genieten van een gezonde maaltijd. Sandwiches, bowls, sapjes, wat wil je nog meer? Brainfood to the max!

Adres: Oost Wijnstraat 24

Ben je nou iets te enthousiast geweest tijdens het studeren en heb je teveel geld uitgegeven aan je kopjes koffie? No problemo, ook daar hebben wij de oplossing voor. Check gewoon even onze vacatures! Ook in Rotterdam kun jij een bijbaan scoren, waarmee je nog steeds genoeg tijd hebt voor je studie.