Een vliegende start met deze studentenbijbaan

4 juli 2019 Leestijd: 3 minuten

Een flexibele, goedbetaalde bijbaan vinden die óók nog eens perfect aansluit bij je opleiding. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. In deze blog vertelt SUSA-student Julia hoe het haar is gelukt om de perfecte bijbaan naast haar studie te vinden.

Een Vliegende Start Met Deze Bijbaan Afbeelding Blogpost

De 20-jarige Julia van der Moore ruilde het Brabantse Roosendaal in voor Amstelveen, om aan de HvA de opleiding Aviation Studies te volgen. Naast haar studie is ze via SUSA werkzaam als Klantenservice Medewerker bij Cygnific voor KLM.

“Het hebben van een bijbaan kan soms redelijk wat tijd kosten en brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, maar werken bij Cygnific via SUSA is ontzettend leuk en een super leerzame ervaring, zeker met mijn studie.”
Julia van der Moore

Wacht, jij werkt bij Cygnific voor KLM via SUSA?

Hoe haal je al die partijen uit elkaar? Schuilt er wellicht een luchtverkeersleider in je? "Naar de passagiers toe communiceren wij uit naam van KLM, maar achter de schermen zijn er inderdaad meerdere partijen betrokken. Cygnific is het dochterbedrijf van KLM waar onder andere de Flying Blue afdeling, KLM Reserveringen en KLM Customer Care gevestigd zitten. Omdat het aantal passagiers en daarmee de hoeveelheid dossiers nogal fluctueert, werkt Cygnific met vaste en flexibele werknemers. De “flexwerkers”, waar ik onder val, zijn in dienst bij SUSA en worden dan ook door SUSA uitbetaald."

Is deze bijbaan toevallig voorbij komen vliegen of...?

"Ik was al een tijdje rond aan het kijken voor een nieuwe bijbaan en toevallig kwam ik toen deze vacature bij KLM tegen via een advertentie van SUSA op Facebook. Dit sprak mij meteen aan, omdat het heel mooi bij mijn opleiding past. Het leek mij meteen al heel chill omdat SUSA best flexibel is met het indelen van je uren. Daarnaast sprak de werkomschrijving mij erg aan! We kunnen in de pauze chillen in een massagestoel of een potje bowlen op de Wii! En niet onbelangrijk: vergeleken met de horeca verdient het ook heel lekker!"

Valt je bijbaan via SUSA goed te combineren met je studie en het studentenleven?

"Zeker! SUSA is heel flexibel met het inplannen van je uren en zal altijd met je meedenken in een drukke periode met bijvoorbeeld tentamens. In principe is de enige voorwaarde dat je 16 uur per week beschikbaar moet zijn, maar ik kan zelf inplannen wanneer ik dan precies wil werken. Dat is dus ideaal te combineren met studie en je leven daarnaast. En vergeet niet dat het een kantoorbaan is en wij dus alleen op werkdagen geopend zijn. In het weekend ben je dus altijd vrij!"

Hoe zijn je collega’s bij Cygnific?

"Heel leuk! Op de KLM Customer Care afdeling werken veel studenten vanuit SUSA, wat altijd lachen is. Ook de vaste werknemers zijn ontzettend aardig en je kan bovendien veel van ze leren. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd is iedereen heel open en behulpzaam. Naast deze collega’s heb je nog veel meer indirecte collega’s waar je contact mee hebt. Zo heb je bij het afhandelen van sommige cases contact met de Legal Department van KLM of mail je met de stationmanagers van een luchthaven aan de andere kant van de wereld. Dat maakt je werk extra afwisselend en leuk."

Kan je deze werkervaring gebruiken voor later?

"Het hebben van een bijbaan is sowieso goed voor je persoonlijke ontwikkeling en je portemonnee. En het kan ook een waardevolle toevoeging zijn voor je cv. Ik leer bij Cygnific veel over wetgevingen en andere procedures binnen de luchtvaart, wat altijd van pas kan komen bij een toekomstige baan. Ik wil later graag luchtverkeersleider worden. Deze werkervaring gaat mij bijvoorbeeld wel helpen bij het vinden van een stage aankomend jaar."

Wat is jouw nummer één advies voor aankomende studenten?

"Het hebben van een bijbaan kan soms redelijk wat tijd kosten en brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Werken bij Cygnific via SUSA is naar mijn mening ontzettend leuk en een super leerzame ervaring, zeker met mijn studie. Absoluut solliciteren dus!"