Wonen in 't Stadsie

22 juli 2022 Leestijd: 2 minuten

Je gaat studeren en vertrekt naar het stadsie in het hartsie van het land; Utrecht! Een stad die bruist van de mogelijkheden, en tevens van de studenten. Wij zijn niet voor niets 75 jaar geleden opgericht in deze slimme Domstad. Maar hoe verover je deze stad als nieuwe student en hoe word jij een echte Utrechter? Wij hebben voor jou de tips en tricks op een rijtje gezet.

SUSA Fotografie 2022 Lowres 68

First things first: hoe vind je een kamer?

We kunnen er niet omheen. Een kamer zoeken is tegenwoordig niet zo makkelijk als het lijkt. De talloze Facebook pagina’s of Instagram story’s met oproepen zijn misschien wat overweldigend, maar met de juiste handvatten moet het vinden van een kamer zeker lukken. Het allerbelangrijkste is, jawel: de voorbereiding. Weet op welke sites je moet zoeken, weet wat je wil en nog belangrijker: wat je maximaal wil uitgeven. Schrijf dit dus eerst goed op voor jezelf en ga dan pas op zoek.

Schrijf je gisteren in

Naast de welbekende kanalen op sociale media zijn er in studentensteden ook organisaties waar je je kan inschrijven. Zo is er in Utrecht SSH. Zij verhuren woningen door de hele stad heen: van kamer tot studio’s tot appartementen.

 

Tip: schrijf je meteen in als je weet dat je in Utrecht wil studeren. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om uitgenodigd te worden op een hospiteeravond!

Wie niet waagt...

Ook is het handig om tóch lid te worden van de Facebook groepen, ook al lijkt het misschien geen zin te hebben. Wie weet plaatst jouw ideale huis een oproep en word je er toch uit alle reacties uitgepikt. Wat heb je te verliezen? Niet geschoten is altijd mis. Een tip die wij je willen meegeven: laat in je hospiteermailtje blijken hoe jij je leventje in Utrecht wil opbouwen. En daarnaast, hoe ongemakkelijk het ook lijkt, laat je hospiteermailtje doorlezen door je vrienden en vraag of zij je hiermee zouden uitnodigen!

Schreeuw het van de daken

Hoe meer mensen weten dat je een kamer zoekt, hoe beter. Het is ook slim om alvast een bijbaan te zoeken in Utrecht. Een perfecte kans om nieuwe Utrechtse maten te maken. En, wie weet hebben zij nog een adresje dat een huisgenoot zoekt! Goed nieuws: voor een bijbaan ben je bij SUSA aan het juiste adres. Bekijk hier alle bijbanen in Utrecht en wie weet heb jij binnen no-time die kamer gefixt!