Van skere student naar slimme student

7 april 2023 Leestijd: 3 minuten

Het is niet te geloven: jouw geld is nog sneller dan Usain Bolt als het aankomt op het verlaten van jouw bankrekening. Als student heb je het al niet breed en die inflatie tegenwoordig werkt ook niet bepaald mee. Maar hé, jouw studententijd zou toch zorgeloos moeten zijn? Waarom zit jij dan aan het einde van de maand met een lege portemonnee en overleef jij de dagen met droge boterhammen met pindakaas of Yum Yum noodles?! Dat is nergens voor nodig! Wij hebben de volgende tips speciaal voor jou op een rijtje gezet zodat jij óók aan het einde van de maand zorgeloos van jouw studentenleven kunt genieten.  

SUSA Fotografie 02103

Skip onnodige uitgaven

Heb jij geen idee waardoor jouw bankrekening toch telkens zo leeg wordt getrokken? Geen paniek, voordat je jouw bankpas weer op de pinautomaat legt, is het slim om even te kijken waar jouw geld toch telkens heen vliegt. Maak een lijstje van wat erin komt en wat eruit gaat, en voilà, overzicht! Die snackbar en dat kroegje komen wel heel vaak voor bij jouw uitgaven. Misschien maar eens tijd om hier op te bezuinigen… Stel een budget voor jezelf op om onnodige kosten te skippen en houd aan het einde van de maand wél knaken over. Geen idee hoe je moet budgetteren? Check onze blog over budgetteren en fiks je financiën om jouw bankrekening te veranderen in een goudmijn!

FoodTok

Heb jij ook altijd zo’n zin om uiteten te gaan, maar trekt jouw portemonnee dit niet? Ga thuis uiteten! Want als jij denkt dat je alleen lekker kunt eten buiten de deur, heb jij TikTok nog niet uitgespeeld. Als jij geen ster in de keuken bent, zijn deze platforms precies wat je nodig hebt om Michelin-waardige gerechten op tafel te zetten. Met behulp van simpele uitlegvideo’s zie jij stap voor stap hoe jij als een echte Herman den Blijker aan de slag gaat.

Om geld te besparen kun je de supermarktaanbiedingen in de gaten houden via deze site. Daarnaast mag de app Scoupy ook zeker niet ontbreken op jouw telefoon. Met deze app krijg je namelijk kortingen op jouw boodschappen en dat wil jij niet missen! Wanneer jij een paar lekkere ingrediënten hebt gevonden in de aanbieding, is de kunst om deze in te typen op TikTok om zo talloze kookvideo’s te vinden. Kies een recept uit en maak vervolgens een boodschappenlijstje voordat je de deur uitgaat. Zo voorkom je dat jij straks wéér van die impulsieve aankopen doet. Vergeet je daarnaast geen vrienden uit te nodigen? Zo kan jij indruk maken met jouw kookkunsten én kun je de kosten splitten: win-win!

Coupon Queen 2.0

Heb jij ook het idee dat het studentenleven alleen maar draait om overleven op goedkope noodles en droge boterhammen? Think again! Het studentenleven is zo slecht nog niet, want in veel situaties kan het feit dat jij student bent juist zorgen voor heerlijke kortingen. Heb jij de app Knaek bijvoorbeeld al gedownload? In deze app kun jij (cashback)kortingen vinden op meer dan 1.000 locaties in Nederland, België én online. Wat je daarvoor nodig hebt? Niks meer dan jouw studentenpas! Chill, hè? jouw Ben jij toch meer van de ouderwetse foldertjes en vind jij het heerlijk om als de enige echte Coupon Queen opzoek te gaan naar alle koopjes? Via deze site vind jij folders van meer dan 250 winkels op één plek. Hartstikke overzichtelijk én een stuk beter voor het milieu!  

Treat yourself

Wil jij jezelf zo nu en dan toch trakeren op een etentje of drankje buiten de deur? Maak dan een account aan op sites als Social Deal of Groupon en geniet van exclusieve dinerdeals! Daarnaast maken veel terrassen gebruik van Happy Hours, waar drankjes tijdens bepaalde uren goedkoper zijn. Check welke barretjes doen aan Happy Hours en plan zo die afspraak met jouw vrienden in. Is jouw bankrekening om te janken, maar wil je wel graag de deur uit? Sommige restaurants doen aan BYOB: Bring Your Own Bottle/Booze. Hier mag je zelf je drankjes meenemen, wat toch weer flink scheelt in de kosten. Voordat je jouw hele drankvoorraad meeneemt, is het slim om even te kijken welke regels het desbetreffende restaurant hanteert. Het zou namelijk zonde zijn als jij de hele weg hebt gesjouwd met een krat bier, een fles jenever, een sixpack colablikjes en een fles appelsap om vervolgens niet naar binnen te mogen… ;-)

Maak van jouw tijd geld

Word jij al moe bij het idee om jezelf in allerlei bochten te wringen om de maand financieel gezien te overleven? Maak dan van jouw tijd geld en ga opzoek naar een bijbaan. Bang dat jij vastzit aan bepaalde werktijden waardoor jouw studentenleven in de soep valt? Dan leef jij nog in een illusie. Aangezien het studentenleven continu verandert en een vast werkrooster niet altijd aansluit op jouw agenda zijn de bijbanen bij SUSA flexibel. Dus of je nou een drukke studieweek hebt vol tentamens en deadlines of je juist extra geld nodig hebt voor die vakantie, dit is bij ons geen enkel probleem. Geef zelf aan wanneer en hoeveel jij wil werken en combineer jouw drukke studentenleven met een goedbetaalde bijbaan. Met onze wekelijkse uitbetaling zie jij elke week knaken binnenvliegen op jouw bankrekening en is de kans dat jouw rekening in het groen blijft een stuk groter. Zo haal jij het maximale uit jouw studententijd!

 

Benieuwd naar onze bijbanen? Check dan snel de vacatures en solliciteer!