Kerstinkopen doen = duur? Welnee!

13 december 2022 Leestijd: 3 minuten

Het is December en dat betekent: cadeautjestijd! Terwijl je vroeger vooral cadeaus ontving, ben je nu op een leeftijd waar je ze ook zelf moet kopen… Je denkt misschien dat je hier bakken met geld aan moet spenderen, maar dat is zeker niet zo! Met een paar tips en tricks koop jij de leukste, maar zeker niet de duurste cadeautjes voor je ouders, huisgenoten, opa of oma, kat van je tante, vriend of vriendin. Hoe dan? Dat hebben wij voor jou uitgezocht. Dus lees snel verder en pak dat inpakpapier maar alvast!

Kerstgiphy (1)

Nieuw kost veel? Not on our watch

Heb je het idee dat leuke cadeautjes veel moeten kosten? Welnee joh. Bij de welbekende winkels zoals Action, Flying Tiger of BigBazar kan je de leukste cadeautjes vinden voor een zacht prijsje. Of het nu geurtjes zijn, tekenspullen, spelletjes of decoratie voor in huis, ze hebben het allemaal. Daarnaast verkopen deze winkels dezelfde items vaak in verschillende kleuren. Perfect om met elkaar te combineren en een cadeau pakketje te maken dus! Wie is daar nou niet blij mee?

 

Wees geen dief van je eigen portemonnee en pak die reclamefolders erbij. Je zit deze dagen krap bij kas en daar zijn de winkels zich ook maar al te bewust van. Spot dus de kortingen en de beste deals om de kosten te drukken. Niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens handig!

Kringloop = amazing

Laten we één ding duidelijk maken: bij de kringloop hebben ze NIET alleen maar troep! Heb je wel eens een kijkje genomen? Ze hebben namelijk van alles. Van een toffe lamp voor je broertje tot een kleurrijke vaas voor je oma, ze hebben het allemaal. Natuurlijk is het af en toe een beetje zoeken, maar zo kom je de tofste dingen tegen. Voordeel: deze items zijn vaak niet meer in de grote keten winkels te koop, dus vaak origineel en uniek! En dat voor een prikkie.

Geen geld meer voor inpakpapier? Geen probleem!

Het leukste is natuurlijk om een mooi ingepakt cadeau weg te geven. Ook dat hoeft niet veel geld te kosten! Heb je bijvoorbeeld nog leuke tijdschriften liggen? Super tof om jouw cadeautjes hier mee in te pakken. Of print een paar foto’s waar je opstaat met degene voor wie het cadeau is. Dat is naast leuk ingepakt ook nog eens een extra persoonlijk presentje.

Tijd voor een opruimbeurt!

Heb je echt geen rooie cent meer? Dan is het tijd voor mission kamer opruimen. Pluis je kasten en lades goed door, wedden dat jij iets tegenkomt dat je nog nooit hebt gebruikt? Zo kom jij er misschien wel achter dat je toch nog wat kaarsen had liggen, vind je die drankfles van je collega terug of kom je nog wat heerlijke spullen voor onder de douche tegen. Je hebt vast ook wel eens een cadeau gekregen waar je niks mee hebt gedaan. Tijd om daar een tweede leven aan te geven en iemand anders daar blij mee te maken. Je hebt meer in huis dan je denkt, letterlijk!

Is je portemonnee echt helemaal leeg?

O nee, je geld is echt helemaal op. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar ook daar zijn oplossingen voor! Je zou bijvoorbeeld tegoedbonnen kunnen maken. En dan bedoelen we natuurlijk niet de tegoedbonnen die je koopt in een winkel, maar tegoedbonnen die je zelf maakt. Je hebt alleen pen en papier nodig en you’re good to go. Zo kan je bijvoorbeeld een filmavondje weggeven aan je beste vriendin, een rondje gratis afwassen aan je huisgenoot of een avondje oppassen op je nichtje aan je tante. En reken er maar op dat ze daar blij mee zijn.

 

Hiernaast zijn gedichten of brieven niet alleen iets voor bij Sinterklaas of 21 diners. Ook deze kan je als cadeautje weggeven. Bijvoorbeeld als extraatje bij jouw kringloop vondst, maar ook zeker op zichzelf. Een gift met veel persoonlijke waarde, daar kan geen cadeau van duizend euro tegenop!

 

 

Wil je nou tóch dat ene cadeautje kunnen kopen waar je meer dan een beetje geld voor nodig hebt? En heb je nog een beetje tijd naast je studie over? Check dan snel onze tofste vacatures en solliciteer!