Koningsdag in Nederland: hier feest je als een koning(in)

25 april 2018 Leestijd: 3 minuten

Haal je oranje T-shirt, slingers, kroontjes en schmink maar alvast uit de kast, want morgen kleurt Nederland weer oranje! Weet je nog niet waar je gaat proosten op de verjaardag van onze koning? Doe dan je voordeel met ons overzicht, want deze feestjes spannen de kroon.

Feestende student

Amsterdam: met de voetjes in het zand

In Amsterdam ben je altijd gegarandeerd van een goed (Koningsdag)feestje. Ook dit jaar is er aan activiteiten geen gebrek, met festivals als Loveland van Oranje, Kingsland en Urban Music Festival Kingsday. Kijk jij minder uit naar de jaarlijkse stortvloed van oranje in de Amsterdamse straten? Neem dan eens een kijkje bij Oranjebloesem op stadsstrand Blijburg aan Zee. Met je voetjes in het zand en een cocktail in je hand, vier jij Koningsdag helemaal in stijl.

Arnhem: feesthoppen

In Arnhem hop je van het ene feest naar het andere. Beweeg op de heetste R&B- en hiphoptunes bij Watermeloen, ga los op house en techno op het 8Bahn Night & Day Festival, of geniet van urban en house bij Kingsize. Ook onder de John Frostbrug gaat het hard, daar vindt voor de laatste keer Beat the Bridge plaats. Is jouw motto: hoe fouter, hoe beter? Ga dan naar het Foute Oranjefeest. Tip: op Koningsavond zijn de Vengaboys van de partij. We Like to Party!

Eindhoven: royaal vermaak

Losgaan doe je zowel in de nacht als op de dag op festival Royal Dutch Eindhoven. Onder anderen Billy the Kit, Chocolate Puma en La Fuente laten Eindhoven springen. Een paar kilometer verderop, op de Kleine Berg, organiseert HERRIE MET GERRIE een koningsfeestje met disco, techhouse en houseklassiekers. Bovendien vind je net buiten Eindhoven Supersized Kingsday, waar je al stampend en hakkend kunt genieten van hardere muziekstijlen.

Enschede: hard gaan

Op het terrein van de Universiteit Twente wordt opnieuw keihard gefeest tijdens Hardfest. Geen hardstyle- of hardcorefan? Dan kun je net als in Amsterdam, Den Bosch en Groningen terecht bij Kingsland (in Oldenzaal). Maar ook in de binnenstad zit je goed. Ga met de voetjes van de grond bij het Jacobusplein, de Oude Markt en het Ei van Ko.

Groningen: feesten met Willy

Een verjaardag vieren is toch veel leuker als je de jarige job aan je zijde hebt? De koning geeft zijn verjaardagsfuif dit jaar in Grunn, en dat betekent non-stop feest in het noorden. Een gratis optreden van Kensington op de Vismarkt, een top 40-feest op het Poeleplein, een dansje wagen op Kingsland of je honger stillen op foodfestival ‘Achter de Ellebogen’. Take your pick!

Rotterdam: oud en vertrouwd

In Rotterdam kun je net als voorgaande jaren royaal losgaan op S’Oranje Festival, Kralingse Bos Festival en Oranjebitter. Laatstgenoemde bestaat dit jaar tien jaar en dat betekent ongetwijfeld nóg meer gekte. Voor wie echter verlangt naar vroegere tijden is er Koninginnedag Festival in Supermercado. Op zoek naar een gratis feestje? Leef je dan uit tussen de zeecontainers bij Containerbar Noord of feest langs de Maas op het terras van Hotel New York.

Utrecht: van binnenstad tot stadsstrand

Denk je aan Koningsdag in Utrecht, dan denk je aan de vrijmarkt. Maar dat is zeker niet het enige dat de Domstad te bieden heeft. Tijdens Koningsdag is het op elk plein feest. De leukste (en gratis!) feesten vind je onder andere op Janskerkhof, Neude, Domplein en Vredenburg. Voel je meer voor een dagje aan het strand? Pak je fiets en rijd naar Soia voor een Koningsdag in het zand.