Verhuizen naar 010? Dit moet je zien!

1 maart 2022 Leestijd: 4 minuten

Je gaat studeren in Rotterdam, aka Rotjeknor of Roffa! En nu wil je ook verhuizen naar de mooiste stad van ’t land, ja toch niet dan?! Echte Rotterdammers zijn zo trots als een pauw op deze groeiende metropool. En met de juiste hulp zul jij je straks een van hen voelen. Maar hoe kom je aan een kamer in Rotterdam, waar ga je uit, en hoe maak je het beste van je studentenleven? Met onze tips weet jij straks dat Rotterdam meer is dan Feyenoord en de Euromast. Wij zetten hier alles voor jou op een rijtje!

SUSA Fotografie 02664

Je eigen stekkie in 010

Al begonnen aan je zoektocht naar een kamer? Onze eerste tip: begin op tijd! Ook in Rotterdam is het niet altijd makkelijk een kamer te vinden. Kamers vind je bijvoorbeeld via Kamernet of Kamers Rotterdam, Facebookgroepen als Zoekt kamer in Rotterdam en de SSH. Daarnaast kun je een studio of kamer huren via Stadswonen Rotterdam of Huurwoningen.nl. Genoeg opties dus!

 

Maar wees niet getreurd als je niet direct een stekkie in je favoriete wijk scoort. Je kunt altijd nog verder zoeken vanuit een andere kamer. En hoe eerder je nieuwe contacten via huisgenoten of vrienden weet te maken, hoe eerder je je droomkamer kunt bemachtigen!

Nieuwe maten in Maasstad

Je studententijd is wel zo gezellig met wat kameraden aan je zij. En deze ontmoet je al snel door je in te schrijven voor de Eurekaweek. In deze introductieweek leer je allerlei andere nieuwe studenten kennen. En voor extra veel nieuwe vrienden: meld je aan bij een vereniging! In Rotterdam is er een groot aanbod aan verenigingen. Je kunt je voegen bij de welbekende studentenverenigingen zoals Laurentius, S.S.R-Rotterdam en R.S.C/R.V.S.V voor wat gezelligheid en een hoop bier. Als je het liever binnen je studie zoekt, dan kun je altijd terecht bij een studie- of faculteitsvereniging van de universiteit of de hogeschool.

 

Voor ieder wat wils dus! Ben je er nog niet helemaal uit waar je bij wilt? Check dan even de site van Rotterdam Studentenstad. Hier vind je allerlei soorten verenigingen, van een Afrikaanse tot een voor lacrosse. 100% dat er dus ook eentje voor jou tussen zit!

Voor de nachtbrakers

Het is niet de bedoeling dat je als student enkel nachtjes doorhaalt in de UB…  Na een flinke studiesessie mag je ook wel een nachtje doorhalen aan de bar, ja toch? En in Rotterdam is de keuze reuze! Het nachtleven is hier zó divers dat ieder uitgaanstype zich hier thuis voelt. Studenten vermaken zich de hele week door in de Witte te With of de Beurs. Ook een Superdisco, billenschud feestje of Apres Skihut is in Rotjeknor te vinden. Meer dan genoeg adresjes om af te gaan dus!

 

Ook overdag is er in Rotterdam genoeg plek voor een drankje. Dichtbij de bekende kubuswoningen, aan de Oude Haven, zijn genoeg terrasjes. Of neem plaats bij Biergarten, waarna je zo direct doorrolt naar Annabel. En ga op de donderdag vooral lekker zitten bij een studentencafé, want: studentenavond! Alles voor een lagere bierprijs toch?

Klaar met die tikkies van €0,29

Kamer gevonden, maar geen cent te makken om hem in te richten? Hier wat tips om je uitgaven wat terug te dringen! Verruil je favo supermarkt voor één van de vele toko’s in Rotterdam, of ga eens naar de markt. Last but not least nog deze gouden tip: haal je Rotterdampas tevoorschijn! Hiermee krijg je korting op eten, musea of bowlen, en ga je gratis naar de bios en de Euromast. Je schaft hem als student al aan voor maar €12,50. Winnen!

 

Maar ben je het nu wel zat om je uitgaven op de cent af te moeten bijhouden? Check SUSA voor de tofste studentenbijbaan vacatures in Rotterdam!