Goede voornemens die je wel kunt volhouden

3 januari 2019 Leestijd: 3 minuten

Gezond eten, meer sporten en stoppen met drinken of roken. De top 10 van goede voornemens staat ieder jaar weer vol met clichés. En let’s face it, je gaat ze nooit heel 2019 volhouden. Sterker nog, de meeste voornemens sneuvelen al voor het einde van januari. Tijd voor een nieuwe strategie dus. En daarom introduceren wij: goede voornemens die je wel gaat volhouden.

Goede Voornemens Die Je Wel Kunt Volhouden

Maak sporten leuk

Rennend op een loopband in de sportschool terwijl je met een handdoek verwoed het zweet probeert weg te werken. Dat is niets voor jou. Maar ja, een beetje fitter worden kan ook geen kwaad. Houd het simpel en ga voor een snelle work-out in je kamer. Of kies voor iets originelers, zoals trampolinespringen, tai chi of paaldansen. Lijkt dit alles alsnog te veel op echt sporten? Leef je dan uit met Minions neerslaan en op zombies schieten in de gamehal. Of maak van sport letterlijk een feestje: ga helemaal los op jouw favoriete deuntjes in de kroeg. Laat de biertjes dan wel even staan.

Studeer slimmer, niet harder

“Ik ga volgend jaar echt naar alle colleges, begin op tijd met leren en lees alle opgegeven hoofdstukken.” Nu even eerlijk, ga je dat echt doen? Studeer slimmer in plaats van harder. Hoe? Boost je brein met brainfood, luister naar klassieke muziek of gebruik een van onze andere tips. Kun je je echt niet meer concentreren op je kurkdroge studiestof, kies dan voor een intelligente manier van studieontwijkend gedrag.

Verken de wereld: begin bij je eigen stad

Zit jij elke week in de kroeg naast de Dom, maar heb je nog nooit de trap beklommen? Of fiets jij dagelijks onder het Rijksmuseum door, maar ken je de Nachtwacht enkel van televisie? Dan wordt het hoog tijd om je eigen stad eens te verkennen. Bezoek de musea, zwalk door een nieuwe wijk en vink alle hotspots af. En ja, een selfie op elke straathoek hoort er natuurlijk ook bij. Inspiratie nodig? Bekijk de budgettoppers in Groningen, de hotspots van Rotterdam en Amersfoort of de places to be in Zwolle.

Work hard, play hard

En dat tegelijkertijd. Want als je toch nog tot je 67e moet werken, dan kun je maar beter iets doen wat je leuk vindt. Ook mooi meegenomen: het hebben van een bijbaan maakt gelukkiger, volgens onderzoekers. Dus maak jij graag een praatje met mensen? Ga voor een bijbaan als Hostess. Heb jij ambities in de financiële sector? Kom werken bij ABN AMRO. Of doe jij een relevante opleiding in de richting van chemie- of microbiologie, trek je labjas dan maar aan en solliciteer als Laboratorium Medewerker.

Karmapunten scoren

Maak het jaar niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Schrijf een lieve reactie op een mooie blog of Instagramfoto, haal een cappuccino voor je collega’s en help die verdwaalde toeristen vandaag wel. Of geef een complimentje aan je vriend of studiegenoot. Houd het wel natuurlijk. “Wauw, wat heb je een mooi lettertype gekozen voor je PowerPoint” is wat vergezocht. Zeker als het Comic Sans is.

 

Wat zijn jouw goede voornemens?