Een bijbaan bij een bank? Doen!

23 juli 2020 Leestijd: 5 minuten

Als student kun je op heel veel manieren je geld verdienen. Van serveerster tot caissière en van bijlesdocent tot oppas: aan keuze geen gebrek. Sommige studenten gaan echter voor een wat minder voor de hand liggende keuze. Zo ook SUSA-student Justin die met zijn bijbaan bij een grote bank laat zien dat de studentenwereld en de bankenwereld eigenlijk heel goed samen gaan!

 

Niet Weg Te Slaan Bij Je Bijbaan Het Bestaat

De 26-jarige Justin werkt al vier jaar als Adviseur Dagelijkse Bankzaken bij het Contact Center van ABN AMRO. Justin is hiermee een van de eerste SUSA-studenten die via SUSA bij ABN AMRO aan de slag is gegaan.

Voor mij is dit de perfecte bijbaan. Het werk is flexibel, ik verdien er goed en de bijbaan sluit goed aan bij mijn studie. Ik ga soms zelfs eerder naar mijn werk om in alle rust te studeren en ik blijf vaak langer hangen om nog een potje te pingpongen.”

Vertel, hoe ben je bij SUSA en ABN AMRO terecht gekomen?

De tijd is echt voorbij gevlogen! Vier jaar geleden heb ik mij ingeschreven via de website van SUSA. Ik zocht een professionele en leuke bijbaan in de financiële sector. Al heel snel werd ik gebeld dat ik wellicht aan de slag kon als Adviseur bij ABN AMRO. Dat staat natuurlijk super op mijn cv, dus die baan wilde ik wel! Ik begon met een gesprek met iemand van SUSA en daarop volgde een sollicitatie bij ABN AMRO. Daar waren ze erg enthousiast en werd ik direct aangenomen. Daar ben ik nog altijd blij om!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?

Ik begin altijd met het beantwoorden van mijn mails en daarna sta ik klanten te woord die bellen met een vraag of een klacht. De een heeft een klacht omdat hij te weinig geld uit de betaalautomaat heeft ontvangen en een ander wordt graag geholpen met internetbankieren of het pascontract. Om de twee uur houd ik lekker even pauze. De werktijden zijn hier superflexibel: per week geef je beschikbaarheid door en als je onverhoopt niet kunt werken, kun je onderling vaak ruilen met collega’s. Doordeweeks maak ik meestal diensten van 4 à 5 uur en in het weekend werk ik vaak 8,5 uur. Dit is meer dan de gemiddelde student. Na het werk ga ik meestal nog even naar de vierde verdieping, daar is een ‘chill-ruimte’ waar ik m’n collega’s altijd kan uitdagen voor een potje pingpong!

Voetbal Bij ABN AMRO

Heb je iets aan deze baan later?

Hiervoor werkte ik in een kledingwinkel, maar daar leerde ik voor mijn gevoel maar weinig. Ik wil later graag verder in de financiële sector en tijdens mijn werk heb ik te maken met allerlei geldgerelateerde situaties van verschillende soorten mensen. Hierdoor leer ik van alles over mogelijke financiële problemen en dat vind ik interessant. Maar ook als je geen studie doet in deze richting, kun je trainingen krijgen waardoor je hier alsnog aan de slag kunt! Tijdens deze trainingen leer je ook goed luisteren en helder communiceren. Ik heb geleerd de leiding over het gesprek te nemen en mensen naar de juiste uitkomst te helpen. Dit zijn natuurlijk allemaal skills die handig zijn voor later!

Hoe is het om via SUSA bij ABN AMRO te werken?

Ik vind het ideaal, daarom werk ik er ook al zo lang! De werktijden zijn chill, ik verdien meer dan in een kledingwinkel en de collega’s zijn gezellig. We hebben een heel leuk team, waarbij we met alle studenten op een afdeling zitten. Het is fijn dat we allemaal jong zijn en dezelfde levensstijl hebben. Iedereen weet bijvoorbeeld wel hoe het is om studiestress te hebben, dat is handig als je een dienst wilt ruilen. Bij ABN AMRO denken ze veel aan de medewerkers en organiseren ze regelmatig (digitale) borrels en leuke events.

Studeren, sporten, werken en sociale contacten, hoe combineer jij dat allemaal?

Met mijn studie heb ik het heel druk, ik moet beginnen met mijn scriptie en ik doe ook nog twee keer per week aan zaalvoetbal! De diensten bij ABN AMRO zijn heel flexibel, daarom is het makkelijk vol te houden. Ik woon vlakbij het ABN AMRO kantoor en soms ga ik zelfs eerder naar werk toe om te studeren. Ze hebben op kantoor namelijk extra ruimtes waar je in alle rust kan leren. Ja, ik ga inderdaad vrijwillig eerder naar mijn werk!

Je werkt al vier jaar bij ABN AMRO, dat is best lang. Hoe komt dit?

De bedrijfscultuur is goed en het werk is afwisselend. Het is leuk om mensen te kunnen helpen en op de werkvloer helpen mijn collega’s bij ABN AMRO mij ook. Iedereen is gemakkelijk te benaderen en je kunt vaak bij ze terecht voor vragen. Bij ABN AMRO werken ze hard, maar er is gelukkig ook genoeg tijd voor borrels, sporttoernooien en bbq’s. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden. In het begin hield ik mij alleen bezig met dagelijkse bankzaken zoals internetbankieren, diefstal en de aanvraag van nieuwe passen. Sinds dit jaar heb ik er een extra taak bij en ben ik ook verantwoordelijk voor leenaanvragen.

Aanrader dus?

Yes, zeker! In principe is een bijbaan bij een bank voor iedereen geschikt, maar het is wel handig als je een beetje interesse in economie hebt. Kijk, je kunt er ook voor kiezen om in een kledingwinkel of restaurant te werken, maar bij deze baan leer je van alles over de financiële sector bij een grote Nederlandse bank! Door het persoonlijke contact met klanten heb ik meer mensenkennis gekregen en geleerd om snel problemen op te lossen. Ik heb een serieuze bijbaan die ik met trots op mijn cv kan zetten en dan krijg ik er ook nog eens lekker voor betaald. Ik zou wel gek zijn als ik weg ga!

Enthousiast geworden over een bijbaan bij een bank? Check dan nu onze (thuiswerk)functies bij ABN AMRO  en solliciteer!