SUSA's timemachine

11 juni 2023 Leestijd: 6 minuten

Na inmiddels aan te zijn gekomen bij de iPhone 14 en je essays te laten schrijven door ChatGPT, besef je toch dat er veel is veranderd in een redelijk korte tijd. Hoewel je misschien niet hoeft te worden herinnerd aan de foto’s waarop je veel te breed lacht met je beugelbekkie en de plank compleet missloeg met een felroze panty gecombineerd met een kort spijkerbroekje vol met gaten, een leren jas met studs en een geruit sjaaltje, zijn er toch een hoop dingen uit die tijd die het wél waard zijn om weer aan terug te denken. Want met jouw drukke leven, waarbij jij vaak gestresst bent of druk voelt, was jouw zorgeloze leventje vroeger toch best wel lekker. Wij nemen je daarom mee in een trip down memory lane zodat jij eventjes terug kunt naar die tijd zonder al die zorgen en weer helemaal tot rust kunt komen!

Polaroid Camera

R+R = back

“vandaag eerst op sgool met me lieve klasje myn verjaardag gevierd :dancingbanana: :dj: :partypeople: daarna door naar hockeytraining :hockey: :hockey: En toen kwam mijn familie langs met heeeeel veel taart en kadootjes :party: :shakeit: :hungry: nu lekker slapen was een super top dag :thnx: :hearteyes:” *drukt op enter knop* En jahoor, jouw WieWatWaar was weer ge-update en voor de mensen die nog geen felicitatie-krabbel hadden gestuurd nog één laatste kans om jullie vriendschap te redden . Laten we eerlijk zijn, hoewel we vroeger veel samen buiten speelden na school, kunnen we niet ontkennen dat we uuuuren hebben gespendeerd op Hyves. Hyves was namelijk dé plek waar jij na school contact had met vriendjes en vriendinnetjes die niet bij jou in de straat woonden. Van krabbelen tot elkaar tikken tot buddy pokes geven: op Hyves kon je zien wie jouw échte vrienden waren. Want wie jou geen R+R back gaf, was meteen afgeschreven. Wanneer jij wilde weten wat de coolste sport op aarde was of wie de knapste jongen van de klas was, stonden jouw vrienden vooraan om op jouw poll te stemmen. Hyves was simpelweg de plek waar jouw hart en ziel lagen. Maar hoewel jij met bloed, zweet en tranen jouw Hyves-profiel hebt gepimpt, zodat jij geen profielfoto meer had van ‘Jan Paparazzi’, trok het sociale netwerk in 2010 de stekker eruit en begon de migratie naar Facebook. Tot de dag van vandaag zijn wij hier verdrietig over… Maar we hebben goed nieuws! Want wist jij dat je jouw Hyves-profiel nog kunt terugkijken? Ga naar Wayback Machine en vul jouw gebruikersnaam + .hyves.nl in de zoekbalk en voilà! Met een beetje geluk is jouw profiel bewaard gebleven. En, ben je er nog steeds even trots op?

 

Hyves Smileys

Jank het eruit

Wanneer je er even doorheen zit, is er soms niks lekkerder dan een potje janken. Lang uitgestrekt op de bank onder een dekentje met een bak ijs en tissues in je hand, moet jij je emoties er gewoon even uitgooien. Hoewel niet iedereen de waterwerken zo makkelijk kan aanzetten, weten wij zeker dat dit onder het genot van een goede nostalgische film wel moet lukken. Want let’s be honest, je kan ons niet vertellen dat jij het droog houdt wanneer jij Hachi ziet wachten op zijn baasje op het treinperron of wanneer jij meegesleept wordt in het liefdesverhaal van Noah en Allie in The Notebook. Blijf jij nog van de tissues af wanneer Savannah aan het wachten is op haar grote liefde die met het leger op een missie gaat in Dear John? Wedden dat jij het ook niet droog houdt wanneer je mee wordt genomen in Akkies ziekte en strijd in Achtste Groepers Huilen Niet? Probeer daarnaast ook om niet te zinken in jouw zee van tranen, wanneer jij naar de reis van Rose en Jack kijkt in de Titanic. Een kleine tip om het janken nóg fijner te maken: sla wat comfort food in zoals chocolate chips cookies, Maltesers of een Milka reep en zet die televisie maar aan!

Gouwe ouwes om jouw mood te boosten

Ben jij lekker uitgehuild of heb jij gewoon een oppepper nodig? Ook dan is het kijken van een goude oude film dé manier om jezelf weer te herpakken. Last van luduvudu? ‘Honey, Honey’, no way dat jij niet helemaal happy wordt en begint te dansen wanneer jij Mamma Mia! aanzet. En wat dacht je van Love Actually en The Holiday?  Deze romantische komedies verwarmen jouw hart en laten je weer volop geloven in de liefde. Ben jij meer van de animatiefilms? Zet dan eens Up of The Lion King aan laat je meenemen in een wereld vol avontuur en vrolijke liedjes. En onthoud: ‘Hakuna matata’! Dus geniet van de emotionele achtbaan waarin deze films jou meenemen en geef je helemaal over aan deze feel-good films.

Thank you for the music

Geen tijd of zin om een hele film te kijken? Muziek is altijd een redder in nood als het gaat om jouw humeur! Wanneer jij zin hebt om lekker te huilen, zorgt de afspeellijst ‘Sad/cry songs... 😢’ dat jij het niet meer droog kunt houden. Bereid je alvast voor, want deze gevoelige throwback-songs zullen jouw ogen omtoveren tot watervallen. Zo zul je weer herinnerd worden aan die jeugdverkering die het uitmaakte en genoeg redenen hebben om weer wat tranen te laten vallen. Meer van de positieve vibes? Dat komt helemaal goed met de afspeellijst ‘Happy Throwbacks’ waarbij je kunt genieten van nummers van onder andere de legendarische Outkast, de onweerstaanbare Cindy Lauper en de altijd vrolijke Stevie Wonder. Voor je het weet, krijg jij die glimlach niet meer van jouw gezicht. Dus laat die heupen swingen, zing luidkeels mee en jij zult de rest van de dag stralen. Energie gekregen van al die goede tunes? Tijd om er even op uit te gaan en jouw goede humeur voort te zetten tijdens een wandeling met de app ‘Ommetje’. Volgens hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder zorgt een wandeling van een halfuur namelijk voor een vermindering van somberheid, de stimulatie van creativiteit én voor focus. Dussss, start een wandelcompetitie met vrienden, familie, collega’s of de rest van Nederland en ga al fluitend op pad!

Comfort shows

Heb jij weer eens een middagje vrij en spendeer jij die het liefst met een goede Netflix-original? Hoewel nieuwe series ontzettend leuk zijn om te kijken, is het soms ook heerlijk om oude series te kijken om weer helemaal te relaxen. Want wanneer jij kijkt naar Glee hoef jij je even nergens druk om te maken (behalve het feit dat jouw zangtalent toch wat minder indrukwekkend is dan je zelf dacht…). Zin om even flink te lachen? Jess, Nick, Coach, Schmidt en Winston zorgen er in New Girl gegarandeerd voor dat jij buikpijn hebt van het lachen. Wie jou ook aan het lachen kunnen krijgen zijn Carly, Sam en Freddie in de oude Nickelodeon-show iCarly. Hier kun jij onder het genot van Spaghetti Tacos stuk gaan om komische sketches, ondeugende humor en niet te vergeten… GIBBYYYY! Meer zin in wat spanning? Dan zit je 100% gebakken met Pretty Little Liars of Vampire Diaries. Hoewel je deze series wellicht al hebt gezien, zul je alsnog op het puntje van je stoel zitten en de mysteries proberen te ontrafelen. En laten we eerlijk zijn, het is geen straf om naar de acteurs in deze series te kijken. Een tijdloos meesterwerk en daarom zeker niet te vergeten, is toch ook echt Avatar: The Last Airbender. Volg het avontuur van Aang, Katara en Sokka terwijl zij de wereld redden en jouw jeugdherinneringen weer naar boven halen. Zo zul jij je weer helemaal jong voelen terwijl je wordt meegesleept in deze legendarische serie. Dus pak wat popcorn, claim de bank voor jou alleen en laat die nostalgische vibes je helemaal meenemen.

 

Zit jij na het lezen van deze blog weer helemaal vol met positieve energie? Bekijk onze vacatures en zet jouw energie om in knaken door aan de slag te gaan bij een van onze opdrachtgevers.