Goedkoop of duurkoop eten in Enschede?

29 juni 2022 Leestijd: 2 minuten

Sprokkel jij net als de losse-euro man je laatste centen bij elkaar? Of zit jij regelmatig aan een 7-gangen diner bij Joann? Verschil moet er wezen. Als jij net als menig Twentse student moeite hebt met rondkomen van je studentenbudget, dan helpen wij je uit de brand. En voor de decadente jongs onder ons, vertellen wij waar jij écht naartoe moet voor de beste gerechten. Dus, in welke categorie eet jij vanavond?

SUSA Fotografie 02103 (1)

1. Zelf je studentenmaaltje samenstellen

Hé shit, weer een stukje maand over aan het einde van je geld? Balen, maar geen stress! Je kunt besparen op je studentenmaaltjes waardoor jij wél deze maand overleeft. Doe je boodschappen bijvoorbeeld op de markt op het Van Heekplein. Hier kan je voor een prikkie groente en fruit halen, zeker aan het einde van de dag. 6 broccoli ’s, 2 kilo aardappels en een stukje vis voor 10 euro? Meui! Kun je meteen extra porties maken voor in de vriezer!

2. Hier scoor je de beste daghap

Bij de Oude Markt natuurlijk! Aan restaurantkeuze geen gebrek, maar let op! Niet elk restaurant biedt een goedkope daghap aan. Voor de beste daghap, oftewel studentikoos culinair hoogstandje, ga je naar de Oude Compagnie of de Kater. Een dagelijks wisselend menu van de chef laat jouw knorrige buik weer rustig worden. Ook dichtbij de UT kun je een onmeunig lekkere daghap scoren bij Eetcafé de Fusting. Zelfs met wat groene knuppels ernaast, blijft het hier een studentenprijsje!

3. Goedkoop én buiten de deur

Wil jij buiten de deur eten, maar net even iets anders dan een simpele daghap? Genoeg opties in Enschede. Een simpele pasta of pizza bij de Happy Italy met ijsje toe bij Van Der Poel, laat bij menig student de mond vollopen. Is dit té standaard voor jou? De burgers van Goody’s en Foodbar Bluff zijn ook aanraders voor goedkope buiten-de-deur-etentjes. Kortom, bij deze restaurants eet je mét smaak en zónder kopzorgen ;).

4. Luxe, luxer, luxst

Bespaar jij liever op andere dingen dan maaltijden? Ook dan is Enschede the place to be. Van 3 tot 7 gangen: je kunt het zo gek maken als je wilt. Zoek je iets unieks, waar je écht je vingers bij aflikt? Schraap dan je hele maandloon bij elkaar en ga eten bij Kosie of Joann. Gegarandeerd dat je de hele avond met je ogen dicht eet en hmmmm roept ;).

 

Wil je altijd verzekerd zijn van een lekker studentenbudget zodat je ook eens duurkoop kunt eten? Check dan snel onze bijbanen in Enschede!