Nooit meer skeer met deze bespaartips!

21 september 2022 Leestijd: 2 minuten

De boodschappen, je huur, het terras… werkelijk alles is duurder geworden. Zelfs jouw favoriete ontbijtje kost alwéér meer geld! Je denkt bij jezelf, hoe moet ik nou in hemelsnaam deze inflatie doorkomen? En dat zonder op rantsoen te gaan voordat ome DUO langskomt. No stress! Bij SUSA weten we als geen ander hoe jij geld kunt besparen in skere tijden, dus hebben we de tips voor jou op een rijtje gezet.

SUSA Fotografie 2022 Lowres 25

Slim aankopen doen

Wist jij dat je als student recht hebt op exclusieve kortingen? Van schoenen, tot laptops, tot je dagelijkse bakkie bij je favoriete koffietent om de hoek. Bedrijven weten maar al te goed dat studenten een beperkt budget hebben en willen je dan ook graag te vriend houden. Daarom bieden zij de student vaak 10-20% korting op hun producten. Dit staat vaak ook vermeld op de ruiten of deuren van winkels zelf. Ook apps als UNiDAYS of Student Beans bieden jou een makkelijk overzicht van welke merken online studentenkortingen aanbieden. Zo betaal jij nooit meer teveel voor je nieuwe outfit!

 

Tijd voor een nieuwe laptop of telefoon? Vergelijk eerst de prijzen bij verschillende aanbieders. Hetzelfde geldt voor je boodschappen, houd daarbij vooral in de gaten welke supermarkten goede aanbiedingen hebben.

Gezellig én goedkoop eten

Even een hapje eten hier of bestellen daar, het is kort genieten maar je banksaldo wordt er minder blij van. Eet in plaats daarvan gezellig thuis met je vrienden of huisgenoten. Je checkt eerst even de bonusaanbiedingen in de supermarkt en gaat daarna gezellig met iedereen kokerrelen in de keuken. Zo is samen eten gezellig en ook nog eens goedkoop. Mmm met die gedachte smaakt jullie maaltijd nét wat beter!

 

Nog een tip met betrekking tot eten: niet chappen na het stappen! Geloof het of niet, maar hier ga je de volgende ochtend ontzettend blij mee zijn! Een goede vette hap bij de snackbar lijkt natuurlijk een ontzettend goed idee, maar je banksaldo loopt er veel te snel op leeg. De goedkopere optie: bouw thuis zelf een tosti! Dat scheelt je al snel 6 euro, dat zijn toch weer twee biertjes meer op het terras!

Maak je kosten inzichtelijk

Om het makkelijk voor jezelf te maken is het een goed idee om een maand lang jouw uitgaven bij te houden. Bekijk waar voor jou de grootste kostenpost zit en hoe je dit eventueel zou kunnen verminderen. Zo kom je er misschien achter dat je niet iets te vaak online hebt geshopt, of dat je misschien toch iets minder uit moet geven aan esma’s op het terras. Dit kan een groot verschil maken in je maandelijkse uitgaven. Wil je nou weten of jij meer of minder uitgeeft dan de gemiddelde student en wat gemiddelde kosten zijn per maand? Check dan deze blog!

 

Zit je toch nog krap voor het einde van de maand en heb jij zin en tijd om meer te cashen? Geen probleem! Check dan snel onze bijbanen.