SUSA's Summer Bucketlist

24 juli 2023 Leestijd: 4 minuten

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en je bent eindelijk vrij van al je verplichtingen. De zomervakantie staat weer voor de deur! Hoewel jij droomt over het verkennen van exotische locaties, het ontdekken van nieuwe culturen en het proeven van nieuwe gerechten, is daar helaas toch echt één grote spelbreker aanwezig: jouw portemonnee. Na al die uren die je hebt doorgebracht op het terras, in kledingwinkels en op festivals, lijkt die droomvakantie er voor jou helaas niet meer in te zitten deze zomer. Maar niet getreurd, want in ons kleine kikkerlandje valt er genoeg te doen om een geweldige vakantie te beleven. Dus, waar wacht je nog op? Leg je zonnebril en strandhanddoek alvast klaar en ga een zomer vol avontuur tegemoet on a budget.

Blog SUSA

Toerist in eigen land

Wanneer je vakantie zegt, denk je al snel aan verre oorden, witte stranden, waaiende palmbomen en verfrissende cocktails… Of rood, wit, blauw! Want ook al woon je hier sinds kleins af aan, er valt nog zoveel te ontdekken en te verkennen als toerist in eigen land. Van wadlopen en oesters plukken op Texel tot tochten in de ondergrondse stelsels van Limburg: Nederlands heeft voor ieder wat wils.

 

Dus waarom zou je ver reizen als er zoveel moois om de hoek te vinden is? Aangezien Nederland zo plat is als een pannenkoek, heb je tijdens je wandelingen geen last van steile hellingen en is het maken van een wandeling ideaal om lekker tot rust te komen. Is dat even boffen! Dus, verken de uitgestrekte duinen en brede stranden of maak wandelingen door de prachtige natuurgebieden zoals de Hoge Veluwe, de Biesbosch of de Wadden. Of wat dacht je van een avontuurlijke wandeling in de ondergrondse tunnels van Valkenburg? Saai is het zeker niet! Er zijn talloze mooie wandelroutes die jij deze zomer kunt aflopen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je tig keer langs dezelfde plek komt. Ben je niet zo op de hoogte van waar je het beste kunt wandelen? Check de mooiste wandelroutes van Nederland hier! Is wandelen nou toch niet helemaal jouw ding? Ga dan als echte Nederlander op pad met jouw stalen ros en kies voor een adembenemende fietstocht.

Wie niet rijk is, moet slim zijn

Alsof het studentenleven in de zomer niet al duur genoeg is, kan tegen betaling reizen in het OV er ook nog wel bij. Vanaf 16 juli tot 16 augustus reis jij met een studenten week OV op saldo met korting in plaats van gratis. Dat is toch flink balen voor jouw bankrekening. Wil jij toch een bepaalde stad bezoeken of heb je gewoon zin in wat avontuur? Tijd om (op een veilige plek) langs de weg te gaan staan en die duim in de lucht te gooien! Liften met de auto is namelijk dé ultieme manier om voordelig te reizen, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken. Eén van de grote voordelen van liften is dat je niet vastzit aan bepaalde vertrek- en reistijden (inclusief overvolle treinen en vertragingen). Als lifter ben je ontzettend flexibel en kun je met een hoop spontaniteit elk moment jouw route aanpassen. Zo zul je versteld staan van hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen zijn die jou oppikken. Want wie weet deel je binnen de kortste keren allerlei leuke verhalen met elkaar en ontstaan er wel hele bijzondere vriendschappen door jouw reisje op wielen! Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je geen goed gevoel hebt bij de persoon die voor jou stopt. In dat geval bedank je vriendelijk en wacht je gewoon op de volgende auto die stopt. Wel zo fijn om met een goed gevoel op reis te gaan, toch? Als je het toch spannend vindt om alleen te liften, vraag je gewoon één of twee van je maten mee en ga je samen dit leuke avontuur aan!

Spetter, spieter, spater, lekker in het water

Met die hitte wil je natuurlijk niets liever dan afkoelen. Hoewel je hoofd in de vriezer steken misschien erg verleidelijk klinkt, is er niks lekkerder dan afkoelen met een verfrissende duik. Ons land kent dan misschien geen helderblauwe oceanen, maar we mogen niet klagen als we kijken naar de grote hoeveelheid zwemwateren die ons land te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld in Scheveningen, Zandvoort en Texel genieten van een duikje in de Noordzee. Is die Noordzee jou toch wat te fris en krijg jij al kippenvel bij het idee om hierin pootje te baden? Kies dan voor een van de vele meren om wat baantjes te trekken. Zo is het water in de Loosdrechtse en Kralingse plassen toch een tikkeltje warmer dan in de Noordzee. Woon jij in een drukke grote stad? Ook hier zijn vaak plekken te vinden waar je een plons kunt wagen. Let er hierbij wel op dat je even kijkt op Zwemwater.nl om er zeker van te zijn dat jij straks niet steeds op de pot belandt, als je begrijpt wat we bedoelen.  Want hoewel mensen vaak lekker dichtbij huis gaan zwemmen in de grachten of singels, is het water hier niet altijd veilig en kun je van dat middagje zwemmen ziek worden of zelfs gewond raken. Dus, als je toch niet met vakantie gaat, kun je net zo goed een uitstapje maken naar een plek verderop waar je zeker weet dat je veilig kunt zwemmen. Kies een van de vele zwemplekken uit, neem je zwemkleding, zonnebrandcrème en handdoek mee en geniet van een heerlijke dag!

Je kan de student wel uit het buitenland halen, maar het buitenland niet uit de student

Wil je toch een beetje dat buitenlandse vakantie gevoel beleven? Haal het buitenland in huis en organiseer dagen in het thema van verschillende landen. Nodig wat familie en/of vrienden uit, kook samen typische gerechten uit dit land of doe een typische activiteit. Wij hebben alvast de themadagen van de drie populairste vakantiebestemmingen voor jullie uitgewerkt!

  • Spanje: “Hola ¿Que tal?” Begin de dag met een lesje Spaans om alvast in de Spaanse sferen te komen en maak indruk op jouw gasten wanneer je ze ontvangt. Als iedereen is aangekomen, is het tijd voor snacks! Bereid samen verschillende tapas voor, zoals patatas bravas, pan con tomate, pinchos, gambas al ajillo en croquettas. Deze zullen uiteraard het lekkerst smaken onder genot van een grote kan sangria (kan ook alcoholvrij). Nadat jullie uit gesmikkeld zijn, kun je de rijke kunstgeschiedenis van Spanje ontdekken door een virtueel bezoekje aan het Museo del Prado in Madrid. Nog genoeg energie over? Breng dan je innerlijke flamenco-artiest naar voren met een workshop flamenco-dans. Liever een iets rustigere avond? Ga dan voor een Spaanse filmavond. Hier vind je de 25 beste Spaanse films. En als je nog een plekje in je maag over hebt, is het eigenlijk wel semi-verplicht om een lekkere paella te eten om de dag mee af te sluiten 😉.
  • Frankrijk: Hoe start je de themadag beter dan Franse chansons door jouw speakers te knallen? Precies: niet! Zet het volume lekker hard en laat de mooie stem van Édith Piaf door jouw huis klinken met ‘La vie en rose’ of luister naar de warme karakteristieke stem van Charles Aznavour met ‘La Bohème’. Maak vervolgens samen met je gasten een heerlijke brunch met quiches, croissantjes, pain au chocolat, macarons en baguettes. Om vervolgens wat te leren over de Franse kunst en cultuur, kun je een virtueel bezoekje brengen aan het Louvre of het Musée d’Orsay in Parijs. Daarnaast staan Fransen bekend om hun extreem goede modegevoel. Om dit gevoel een beetje te kunnen ervaren, is het ideaal om deze dag een modeshow organiseren, waarbij iedereen zich verkleedt in de stijl van een bekende Franse ontwerper. Naast dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan, zorgt deze activiteit gegarandeerd voor een hoop gelach. Sluit de avond af met een lekkere kaas- en/of wijnproeverij: délicieux!
  • Italië: Ook Italië staat bekend om heerlijke muziek vol passie. Of je nou nummers als ‘O Sole Mio’ en ‘Volare’ opzet of toch kiest voor de hippe rockband ‘Måneskin’, dat Italiaanse gevoel zal zeker te voelen zijn wanneer jouw gasten binnenkomen. Maak samen typische Italiaanse hapjes zoals risotto, bruschetta, pizza, lasagna of een ragu alla bolognese. Hierbij kan uiteraard een lekker glas Italiaanse wijn worden geschonken en een kleine selectie aan heerlijke antipasti zoals olijven, kaasjes of worstjes worden geserveerd. Vervolg de themadag met een lekkere knutselmiddag waarbij je je eigen variaties maakt van kunstwerken van Italiaanse meesters zoals Leonardo da Vinci, Michelangelo en Caravaggio. Om de avond af te sluiten kun je een lekkere wandeling maken en een Italiaanse ‘gelateria’ bezoeken. Hier kun je een lekker ijsje of espresso halen. Arrivederci!

Wil jij toch liever je volgende vakantie in het buitenland doorbrengen, maar zegt jouw bankrekening keihard ‘nee’? Check dan snel onze vacatures en wie weet lig jij over een paar maandjes wel in een hangmat aan een helderblauwe oceaan!