Geen geld voor je studentenkamer make-over?

26 maart 2023 Leestijd: 3 minuten

De lentekriebels komen langzaam op, dat betekent: weg met die winterdip en hoog tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak! Af en toe heb je even een opfrismoment nodig voor wat nieuwe positive vibes. En wat is een betere plek om te beginnen dan bij je eigen safespace: jouw studentenkamer! “Ja, hartstikke leuk, maar ik heb geen geld voor een kamer make-over…” Geen zorgen! Wij hebben even voor je gebrainstormd en weten hoe jij jouw studentenkamer kan opfrissen. En deze maand zou niet de Fiks-je-financiën-maand zijn als het je bakken met geld kost! Daarom hier een stappenplan om jouw kamer te pimpen met een studentenbudget. 

SUSA Fotografie 02109

Stap 1 – Clean it allemaal!

Het is misschien niet het leukste om mee te beginnen, dat weten wij ook wel, maar wel essentieel! Want je weet wat ze zeggen: clean space, clean mind. En ja, dat is echt zo! Maak als eerste een rondje met een vuilniszak en stop al het afval erin zoals papiertjes, foto’s van je ex, planten die het begin van 2023 niet meer gaan redden, blaadjes met aantekeningen die je niet meer nodig hebt, etensresten of die oude sok waar inmiddels duizend gaten in zitten. Kom je iets tegen dat je niet meer wil? Hupsakee, weg ermee! Twijfel je? Probeer de Marie Kōndo methode eens. Pak elk object een op en stel jezelf de vraag: ‘maakt dit mij nog gelukkig?’ Is het antwoord gelijk ‘mwah’ of ‘nee’, dan is het tijd om het weg te doen! Heb je al je afval weggegooid en uitgekozen wat er weg kan? Top! Lekker bezig, het is tijd voor stap 2.

Stap 2 – Kringloopwinkels zijn hot

Kom je spullen tegen in je kamer die je niet meer nodig hebt, maar wel nog gebruikt kunnen worden? Breng ze dan naar een kringloopwinkel! Dit is niet alleen duurzaam, maar je kan anderen erg blij maken met jouw ‘oude’ spullen. En ben je in de kringloopwinkel en heb je bijvoorbeeld nog een nieuw nachtkastje nodig? Kijk dan gelijk even rond! Voor een prikkie heb je zo een nieuw meubel. En helemaal vintage.

Heb je nog kledingstukken die je niet meer draagt, maar die zeker nog een ronde mee kunnen? Zet ze dan bijvoorbeeld op Vinted of op Marktplaats! Zo verdien je er ook nog eens een zakcentje mee. Twijfel je of je definitief afscheid kan nemen van een bepaald kledingstuk? Maak daar dan een aparte stapel van. Neem jezelf voor deze de komende periode meer te gaan dragen. Kijk je er niet meer naar om? Dan kun je het altijd nog doneren of verkopen!

Stap 3 – Feng shui

We snappen ook wel dat je misschien niet alle ruimte hebt voor een andere indeling als je op 8m2 leeft, maar wees creatief! Want zelfs in een kleine kamer kan je wat rondschuiven in je kamerindeling. Bedenk eens of je je bed en je kast kan omdraaien voor een andere look, of hang eens een extra plankje op voor je favoriete boeken. Zo ziet je kamer er net even wat anders uit, voor het minimale bedrag!  

 

Wat extra positieve vibes nodig in je studentenkamer? Richt hem dan in volgens de regels van Feng shui! Feng wie? Met deze regels creëer je meer balans en rust in je kamer, en die extra slaap kun je wel gebruiken na uren blokken in de UB. Zet bijvoorbeeld je bed met het hoofdeinde tegen een muur en kies voor rustgevende kleuren en natuurlijke stoffen in je kamer. En belangrijk: houd het netjes! Rommel is niet alleen een no-go volgens Feng shui, maar je kamer lijkt ook nog een stukkie ruimer ;)

Stap 4 – Grof geschut

Heb je aan het einde van de maand nog wat geld over? Verf je muur! Naast een andere indeling kan een ander kleurtje op de muur ook zorgen voor een frisse wind door je studentenkamer. Daarnaast is het ook nog eens een goede klus om uit te voeren om jouw zen momentje te pakken. Het kopen van een nieuwe kleur verf is op het eerste gezicht misschien niet helemaal een budget-friendly tip, maar af en toe maken verfwinkels nog wel een mooi prijsje voor studenten! Vraag dus bijvoorbeeld of de winkel in kwestie aan studentenkorting doet. Of is er bijvoorbeeld een huisgenoot die nog een pot verf over heeft? Kortom: wees creatief!

 

Wil je toch wat meer geld investeren in het opfrissen van je studentenkamer en heb je wat tijd over naast je studie? Kijk dan eens naar onze bijbanen! Zo kan je flexibel werken naast je studie om dat zakcentje voor je grote voorjaarsschoonmaak te verdienen! Pure winst als je het ons vraagt.