Word de Koning(in) van jouw bankrekening met deze tips!

24 april 2023 Leestijd: 4 minuten

Ben jij al klaar voor de verjaardag van onze Willie?! Het is weer bijna tijd om je oranje kleren uit de kast te trekken. Op Koningsdag is het hele land in de feeststemming en is het nummer Viva Hollandia niet weg te denken. Hoewel heel Nederland vrolijk oranje kleurt, kleurt jouw bankrekening toch echt donkerrood en valt er weinig te lachen wanneer jij diep in die portemonnee graait. Maar wees niet getreurd! Met deze tips kom jij Koningsdag zo goedkoop mogelijk door en verdien je er wellicht zelfs wat geld aan. Zo kleur je voor je het weet wee rmooi naar groen! 

Crowd G1fc56b819 1920

Organiseer je eigen feest

Betalen voor dure entrees?! Welnee, organiseer je eigen feest op straat of in het park! Maak een leuke afspeellijst en trommel al je vrienden op om lekker te gaan dansen. Heb je niet zulke soepele heupen? No problem! Haal je innerlijke Koning(in) naar boven en organiseer de Koningsspelen met Oud Hollandse spelletjes. Ga de strijd aan met je vrienden en kom erachter wie zichzelf mag kronen tot de enige echte Koning(in) koekhappen, spijkerpoepen of blikgooien.

 

Op Willem!

Al die inspanningen zorgen natuurlijk voor de nodige honger en dorst. Houd de dagen voor Koningsdag daarom goed de aanbiedingen in de gaten en geniet zo van heerlijke (oranje) snacks en drankjes voor een prikkie. Om je alvast op weg te helpen hebben wij paar goedkope oranje cocktails voor je op een rijtje gezet. Enne, het enige wat ons dan nog rest te zeggen: proost!

Mimosa

Het fijne aan deze cocktail is dat je zelf kunt kiezen hoe duur je hem maakt. Het enige dat je voor deze cocktail namelijk nodig hebt is:

  • Sinaasappelsap: vers of uit pak
  • Champagne, prosecco of cava
Mimosa Koningsdag 1

Aperol Spritz

Ook dit frisse drankje is niet te missen tijdens Koningsdag. Daarnaast zijn de ingrediënten weer erg simpel:

  • 90 ml Aperol
  • 60 ml prosecco
  • 30 ml bruiswater
  • IJs

Tip: Stop er schijfjes sinaasappel in voor de finishing touch!

Aperol Spritz Koningsdag

Negroni

Als jij van een beetje bitter houdt, is deze cocktail hélemaal voor jou weggelegd! Ook hier heb je weer weinig verschillende ingrediënten voor nodig:

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Campari
Negroni G5be385f2c 1920

Gratis en voor niks

Ga jij toch liever naar een georganiseerd festival? Ook dat kan, want wie denkt dat festivals altijd geld kosten, kent de app Appic nog niet. Met deze app maak jij dagelijks kans op gratis kaarten of munten voor verschillende festivals. Geef elke dag een draai aan het rad en wie weet sta jij dit jaar wel gratis te dansen op Kingsland! Let daarnaast op gratis evenementen zoals BEAT-RIX Festival op het Janskerkhof in Utrecht. Dus, trek die dansschoenen maar alvast aan!

Orange is the new black

Met Koningsdag is een ongeschreven regel toch écht dat je in het oranje gekleed moet zijn. Maar ook hier hoef je je bankrekening niet voor leeg te trekken. Trek gewoon dat oude witte t-shirt, knal er wat textielverf overheen en rock je nieuwe oranje kledingstuk. Wil jij er echt uitspringen? Kies er dan voor om je t-shirt te tie-dyen voor een extra tof effect. Daarnaast hoef je er natuurlijk niet van top tot teen oranje uit te zien. Scoor een leuke oranje pet, pruik, bril of snor voor een prikkie bij winkels als de Action, Primark of SoLow. En als je nou slim bent, doe je een beetje voorzichtig met je oranje aankopen en kun je hier volgend jaar weer in shinen.

Dansend rijk worden

Loop jij met meer gaten in je portemonnee dan in je sokken en wil jij toch wat te doen hebben met Koningsdag? Grijp deze dag om rijk te worden! Ga bijvoorbeeld op de vrijmarkt staan en verkoop je oude spullen. Daarnaast weet iedereen dat mensen tijdens feestdagen altijd opzoek zijn naar hapjes en drankjes. Koop daarom de dagen voor Koningsdag lekkere snacks en drankjes in de aanbieding en verkoop deze op Koningsdag met een mooie marge. Wedden dat je binnen een paar uur uitverkocht bent? Met de gekke temperaturen tegenwoordig kunnen we ook niet uitsluiten dat Koningsdag dit jaar een snik hete dag zal worden. Speel hier dan ook slim op in en verkoop ijsblokjes op straat om die dorst te lessen. En als je toch echt in de feeststemming wil komen en tegelijkertijd geld wilt verdienen, ga dan achter de bar staan of scan tickets op een festival. Vaak kan je ook een halve dienst draaien en de rest van de dag gratis genieten van het festival! Zo kun jij genieten van de muziek en sfeer, terwijl je bankrekening groeit als een koning(in).

 

Wil jij jezelf volgend jaar toch als een echte Koning(in) in de hipste oranje outfits op exclusieve festivals rond paraderen? Check dan snel onze vacatures en vul jouw bankrekening rijkelijk aan!