SUSA’s summerschool

21 augustus 2023 Leestijd: 3 minuten

Helaas, de vakantie is bijna voorbij… Tijd om je voor te bereiden op het nieuwe studiejaar! Maar waar begin je precies? Want naast het inschrijven voor je studie in een (nieuwe) stad, wil je misschien ook wel een studentenkamer met gezellige huisgenoten, of je aansluiten bij een vereniging! En hoe ga je alles betalen? Misschien tijd voor een bijbaantje? Maar waar? Gelukkig zijn wij al een tijdje bekend in studentenland en kunnen jou dus wel een slinger de juiste richting op geven.

SUSA Fotografie 2022 Lowres 16

Je eigen stekkie

Een nieuwe studie in een nieuwe stad betekent voor velen: het ouderlijk nest verlaten. Geen geroep meer als “uit je bed!!” of “aan tafel!”, nee je bent de kapitein van je eigen schip. Tijd dus voor een nieuw hoofdstuk, maar hoe ga je die kamer in hemelsnaam vinden?! Check onze blog “Hierdoor krijg je die ene perfecte studentenkamer!” om er zeker van te zijn dat jij binnen de kortste keren je gezellige stulpje hebt gevonden. De jacht is geopend!

Laat die studie maar komen

Je moet natuurlijk opeens veel meer zelf gaan betalen als je gaat studeren. Zeker als je op kamers gaat. Pappie en mammie zijn er niet elke avond om voor je te koken, en je boodschappen doen zichzelf niet! Daarom is het af en toe wel lekker om iets meer te letten op wat je uitgeeft. Stap 1 hierin is inzichtelijk maken waar je uitgaven heen zullen gaan. Check onze blog “budgetteren kun je leren” hoe je dit aanpakt. Stap 2 is bepalen waarop je kunt besparen, en dat kan je op veel manieren doen! Een van deze manieren is bijvoorbeeld het aanschaffen van tweedehands studieboeken. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar studieboeken kosten nou eenmaal best wel ontiegelijk veel geld. Met meerdere vakken per blok geef je dan al snel meer uit dan dat je zou willen. Hoe pak je dit aan? Nou bijvoorbeeld met Bookmatch! En heb je zelf studieboeken die je niet meer gebruikt? Dan kan je deze ook via Bookmatch verkopen. Win-win!

 

Extra tip: ken je mensen uit andere studiejaren van jouw studie? Vraag ze dan om tips! En misschien mag je hun oude boeken ook wel voor en biertje overnemen ;)

Haal alles eruit wat erin zit

Ook al lijkt het soms van niet, je uni of hogeschool heeft het beste met je voor. Door de verschillende mogelijkheden die je worden aangeboden, kun jij je studie en studententijd naar een hoger niveau tillen. Denk bijvoorbeeld aan trainingen om te presenteren als een pro, cursussen grafische vormgeving waar Picasso jaloers op zou zijn of zelfs schrijfcoaching om essays te schrijven waar je ‘U’ tegen zegt. Daarnaast kun je via je studie vaak gratis gebruik maken van verschillende software programma’s zoals Adobe, Microsoft Office 365 of SPSS. Da’s makkelijk, scheelt jou weer wat centen!

Meet, greet & geniet

Studeren draait niet alleen om studeren, maar natuurlijk ook om… gezelligheid! Kom je in een nieuwe stad en wil je snel nieuwe maten maken? De makkelijkste manier om dit te doen is door de introductieweek van je stad te lopen. Je ontmoet hier niet alleen medestudenten, maar je krijgt ook een kijkje achter de schermen bij verschillende verenigingen. Want misschien weet je het nog niet, maar naast de ‘klassieke’ studentenverenigingen heb je ook sportverenigingen, studieverenigingen of bijvoorbeeld verenigingen die zich meer focussen op kunst en cultuur! Daarnaast heb je ook vaak studieverenigingen die allerlei activiteiten, inclusief een eigen introductieweek, bieden. Genoeg opties dus om die sociale vlinder in je los te laten!

Join SUSA!

Jij bent student. Maar ook sporter, borrelaar, huisgenoot, muzikant en nog zo veel meer. Het studentenleven is gezellig, druk en… duur! Daar hebben we bij SUSA al meer dan 75 jaar ervaring mee. Werk via ons wanneer JIJ dat wil, zonder gezeik, voor een goed salaris. Plan zelf wekelijks je werkdagen in zodat het in jouw wisselende rooster past en je studie op nummer één kan blijven staan. Je doet het werk natuurlijk niet alleen, maar in een pool vol enthousiaste mede SUSA-studenten. Ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten. Wil je echt het maximale uit je studententijd halen? Check dan snel onze bijbanen!

Zo regel jij supersnel een flexibele studentenbaan:

Op de pagina 'Bijbanen' staan alle beschikbare bijbanen. Zit jouw ideale bijbaan erbij, solliciteer dan snel. We bellen je binnen 5 werkdagen om over je sollicitatie en de selectieprocedure te praten.
SUSA Fotografie 2022 Lowres 4
Blog

Dit zijn dé tips waarmee jij je eerste studiejaar doorkomt

Leestijd: 3 minuten

Blog SUSA
Blog

Hoe begin ik aan mijn scriptie?

Leestijd: 7 minuten

Spaar Ze Allemaal De Irritant Studentypes In De Bieb
Blog

Spaar ze allemaal: de irritante studententypes in de bieb

Leestijd: 3 minuten