Nog maar €0,21 over op je rekening? Hier gouden tips om dit volgende maand te voorkomen!

20 januari 2022 Leestijd: 3 minuten

Geld gaat snel, zeker als je studeert. Nadenken over wat je uitgeeft schiet er dan weleens bij in. Niet zo gek in jouw hectische studentenleven. Maar hoe zorg je er dan voor dat je wel geld overhoudt aan het einde van de maand? Met ruim 75 jaar studentenervaring weten wij precies hoe je dat het beste kan aanpakken. Zo ga je zelf niet de mist in en hoef je de laatste 2 weken van de maand niet alleen maar brood met pindakaas te eten. Kom maar op met die tips!

SUSA Fotografie 02103 (1)

Check yourself before you wreck yourself!

Dit zeggen we niet voor niets! Overzicht houden in je in- en uitgaven is belangrijk, vooral als je krap bij kas zit. Om te zorgen dat jij niet iedere maand weer te diep in je buidel tast, zijn er verschillende manieren om makkelijk je in- en uitgaven op elkaar af te stemmen.

 

1. Pin je boodschappengeld

Bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag. Als je dan elke week je boodschappen met cash betaalt, weet je beter wat je uitgeeft en nog belangrijker: hoeveel je nog over hebt. Zo weet je ook hoeveel haver cappu’s to go je nog kan halen tijdens je lawa ;)

 

2. Maak digitale spaarpotten

Wil je liever geen cash geld? Maak dan spaarpotten aan in jouw bank-app. Een potje voor boodschappen, eentje voor je vaste lasten zoals je telefoon en zorgverzekering, en eentje voor leuke dingen. Als er dan geld binnenkomt, verdeel je dit meteen over deze potten en zo weet je precies wat je kan besteden, superhandig!

 

3. Studentenkorting

Je bent student! En dat betekent bij heel veel winkels: studentenkorting! Denk aan de bioscoop, een restaurant of de dierentuin, hier kun je vaak flinke korting krijgen als je student bent, superchill! Alleen staat er niet altijd op uithangborden aangegeven dat er studentenkorting is. Vraag ernaar bij het afrekenen, want nee heb je en ja kun je krijgen!

Word een (digitale) Coupon Queen!

In de VS is dit een welbekend begrip. Misschien ken je mama June nog wel van Extreme Couponing. Deze vrouwen struinen alle kortingen bij alle supermarkten af, om zo goedkoop mogelijk in te slaan. In Nederland kun je de reclamefolder app of deze vergelijkingswebsite checken voor aanbiedingen. Dit kan heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je elke keer dezelfde shampoo, deo of make-up koopt. Kleine moeite om elke week snel voor je online hoorcollege te checken of iets in de aanbieding is. Vaak is het ook kwantumkorting, hoe meer je koopt, hoe meer korting. Superhandig want dan hoef je niet twee keer naar de winkel én betaal je de helft! Wij zeggen win-win voor jou!

Verdien knaken met een toffe bijbaan

Geen zin om je uitgaven nauw in de gaten te houden? Zet jouw waardevolle vrije tijd dan om in geld en ga op zoek naar een bijbaan! Wij kennen jouw studenten-stuggles en weten maar al te goed dat flexibiliteit noodzakelijk is. Opeens is je college verplaatst of heb je een extra werkgroep, wel zo handig als je bijbaan net zo flexibel is als jij! Wij hebben precies die bijbanen die je in jouw hectische studentenleven kunt verweven. Benieuwd welke bijbaan past in jouw rooster? Check het hier!