Reis jezelf rijk!

16 juli 2023 Leestijd: 3 minuten

POV: je wil met zomervakantie, maar je bankrekening houdt nog een winterslaap. Iedereen maakt dit moment wel eens mee, en als student al helemaal. Je zomervakantie is natuurlijk your time to rest, maar je wil er dan ook optimaal gebruik van maken. Een paar weken naar de Malediven met je porem in het zonnetje? Helaas missen er dan wat cijfers op de bankrekening… Maar hállo! Een vakantie om ultiem bij te komen hoeft helemaal niet duur te zijn!

Susa Lowres Webshoot 97

1. Te land, ter zee… en met je poten op de grond.

Een van de makkelijkste kostenposten om op te besparen, is de manier waarop je gaat reizen. Boek je je vliegtickets al ver van tevoren? Grote kans dat deze dan een stuk goedkoper zijn. Maar het is nou eenmaal niet altijd zo dat je al een jaar van tevoren weet waar je heen wil. Erg jammer, want hoe langer je wacht, hoe duurder alles wordt. Gelukkig zijn er velen jou voor geweest, die daar ook struggles mee hadden. En zij hebben daar wat op bedacht! Zo heb je bijvoorbeeld Flixbus, waarmee je voor een paar tientjes naar bestemmingen (en retour!!!) in Europa kan reizen. Dit zijn dan misschien niet de Malediven, maar die kan je je zeker wel inbeelden. Zo kun je bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk of naar Engeland! En niet alleen Flixbus brengt jou naar je vakantiebestemming, maar ook Slangenreizen heeft topdeals tegen een zacht prijsje. Zo kan je bijvoorbeeld voor maar €180 twee dagen naar Parijs. En dat is inclusief busreis, hotel én ontbijtbuffet! Als we je nu geen vakantie inspiratie hebben gegeven…

Nog een optie voor goedkoop vervoer: interrailen! Ja, misschien zie je het niet zo 1, 2, 3 zitten om met de trein overal heen te reizen, maar geloof ons, je komt hierdoor op zulke leuke én mooie plekken! Kies een deel van de wereld waar je heen wil en het boeken kan beginnen! Ga lekker met je vrienden, zusje, of eenzame buurman op reis. Zo kan je samen genieten van al het moois waar de trein je heen brengt. Zet die Polarsteps maar aan: we gaan op reis!

2. Oppassen, maar dan niet op je buurkinderen

De kans is groot dat je al wel eens op je buurkinderen, kleine neefje, of op de cavia van je overbuurvrouw hebt gepast. Maar wat nou als je op iemands huis gaat passen? Je doet diegene niet alleen een gunst en een plezier, jij hebt ook nog een gratis plekje om te vertoeven in een andere plek dan je eigen huis! Ken je bijvoorbeeld iemand die dicht bij het strand woont? Dan kan je wellicht aanbieden om voor plantenoppas te spelen. Of nog beter: ken je mensen die in het buitenland wonen? Zij willen misschien ook wel met vakantie! Dat bespaart jou weer accommodatie kosten, waardoor je alleen nog maar voor je vervoer naar het buitenland hoeft te betalen. Winst!

3. Living like the locals

Heb je je vakantie al geboekt, maar wil je op locatie wat minder uitgeven? Dan is het altijd goedkoper om te leven als een ware local. Dat wil zeggen dat je misschien niet naar alle Tripadvisor plekjes moet gaan, maar eens moet kiezen voor een kleiner restaurantje die het lokale eten aanbiedt! Die toeristenattracties kunnen natuurlijk ook leuk zijn, maar probeer eens iets nieuws! Zo ontdek je misschien niet alleen nieuwe culinaire hoogstandjes, maar bespaar je vaak ook nog eens flink op de kosten. Naast het besparen op eten, kun je ook besparen op activiteiten! Spreek die aardige vrouw van de bakker om de hoek eens aan als je in de ochtend je ontbijtje gaat halen en vraag haar wat leuke en goedkope dingen zijn om in de buurt te gaan doen. Zo leef je als een echte local, en zie je tegelijkertijd ook nog eens de plekjes die Tripadvisor je niet zo snel zou laten zien!

4. Keep yourself (en je spullen) safe

Stel je bent toch op een mega toeristische plek, dan is er een grote kans dat zakkenrollers jou van mijlenver kunnen ruiken! En als je nou iets écht niet wil tijdens je vakantie is het wel bestolen worden. Want een nieuwe telefoon, paspoort of bankpas is even duur (of nog duurder) dan je hele vakantie bij elkaar. Maar hoe zorg jij er nou voor dat je niet bestolen wordt? Hier wat handige tips:

  1. Neem echt alleen mee wat je nodig hebt;
  2. Bewaar al je waardevolle spullen onderin je tas, zakkenrollers kunnen daar niet bij als ze snel een hand door je tas halen;
  3. Stop je portemonnee in de binnenzak van je broek of vest;
  4. Houd je handen in je zakken als je op drukke plekken bent, dan kunnen ze daar in ieder geval niet bij;
  5. Ga je ergens zitten? Zorg dan dat je je tas in het zicht hebt, en dat je bijvoorbeeld een stoel- of tafelpoot in het hengsel zet, zodat ze je tas niet makkelijk weg kunnen grissen. En draag je (schouder)tas altijd op je buik, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  6. Sluit een goede reisverzekering af! Mocht je toch bestolen worden dan heb je altijd recht op geld. Een reisverzekering hoeft niet duur te zijn, je kan het zelfs per vakantie afsluiten! Zo ben je altijd verzekerd van een goede trip.

Wil je nou voordat je met vakantie gaat nog wat extra zakcentjes bij elkaar sprokkelen om zo toch dat greintje luxe te kunnen ervaren tijdens je vakantie? Kan dan snel tussen onze bijbanen en ga aan de slag bij een van onze opdrachtgevers!