8 activiteiten om je door de quarantaine heen te slepen!

9 april 2020 Leestijd: 4 minuten

We zitten inmiddels allemaal al ruim drie weken thuis. Voor sommigen kwam deze periode als een heerlijke gratis vakantie, vol vrije tijd om eindelijk een boek te lezen of bruin te worden onder de lentezon in de achtertuin van je ouders. Voor anderen is de situatie iets minder optimaal en heeft het meer weg van een gevangenis dan een vakantieresort. Misschien zit je op je studentenkamer, die net een beetje te klein is, en beginnen die vier muren nu toch wel écht te vervelen. Of misschien mis je gewoon de mogelijkheid om al je vrienden te zien.

Hoe dan ook, de quarantaine gaat nog even duren. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met allemaal leuke dingen om jezelf (en je vrienden) mee te vermaken. Hard aan het strijden thuis? Dan zijn dit perfecte activiteiten om je gedachten even ergens anders heen te brengen. Ben je al aan het genieten van je “vakantie”? Dan tilt dit je thuistijd alleen maar naar een hoger niveau!

30 seconds spelen via online meeting

Neem er een hobby bij

Bestel een kookboek en ga kokkerellen. Leer schilderen. Neem online pianoles met behulp van YouTube. Ga dansjes leren. Begin een moestuin in je vensterbank. Kortom, genoeg hobby’s om uit te proberen en wie weet heb jij na deze quarantaineperiode je nieuwe roeping gevonden.

Maak pubquiz

Spreek met je vriendengroep af om om de beurt een pubquiz voor elkaar te maken en ontdek wie de grootste nerd is. Een quiz over hoe goed je je vrienden kent werkt goed, maar ook willekeurige wetenschappelijke onderwerpen kunnen grappig zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, gezelligheid is gegarandeerd.

Doe een thuisworkout

Als de sportschool dicht is, of als je er sowieso liever niet komt, sport dan thuis. YouTube staat vol met workout-video’s zodat jij met een ideale summer body de quarantaine uit komt. De zoekterm 'full body workout at home' is succes gegarandeerd. Mocht je thuis nou geen gewichtjes of dergelijke hebben, zoek dan op video’s met ‘no equipment’.

Speel online spelletjes

Doe spelletjes met vrienden via het internet zoals Boardgamearena voor allerlei verschillende spellen, waaronder uno of weerwolven. Pretend you’re xyzzy (Cards Against Humanity) en Gartic.io, een online tekenspel waarbij anderen moeten raden wat je tekent, zijn ook garantie voor een gezellige online vriendenavond. Daarnaast kun je via Houseparty, terwijl je aan het facetimen bent, verschillende spelletjes met elkaar doen.

Kijk films

Heb je geen zin in een langdradige serie waar je 7 seizoenen aan vast zit? Kijk dan naar een leuke film. Nog beter: doe het samen met vrienden. Netflix party is hier de ideale oplossing voor, maar je kunt natuurlijk ook lekker ouderwets allemaal tegelijk op play klikken. Heb je geen geld voor dure streamingabonnementen? Dan is Pathé Thuis de perfecte oplossing. Ze hebben de hele maand april een actie: dagelijks posten ze één code op Instagram waarmee iedereen die dag een gratis film kan kijken.

Maak een eigen buddy

Schilder een paasei, zodat je nooit meer eenzaam en alleen hoeft te zijn terwijl je tot diep in de nacht huilt omdat je deadline de volgende ochtend af moet zijn. Geef je Ei overigens wel een naam. Een Ei zonder naam is immers gewoon een ei.

Houd een grote schoonmaak

Alle rommel in je kasten en laatjes waarvan je telkens denk; dat ruim ik volgende vakantie wel op... this is the moment! Schuif je meubels aan de kant en ga ook daar eens schoonmaken. En die keukenkastjes waar je het hele jaar resten eten en drinken in gooit? Die kunnen ook wel een doekje gebruiken. Men zegt dan ook wel: clean home, clean mind. Uit verschillende studies blijkt namelijk dat je van een opgeruimd huis, en vooral slaapkamer, beter slaapt en mentaal actiever bent.

Lees een boek

Tot slot: ga lezen. Het werkt ontspannend en je leert er ook nog eens wat van. Je hoeft geen statistiek boeken of Engelse literatuur te nemen om er wat van op te steken. Door te lezen wordt je brein gestimuleerd om nieuwe herinneringen te maken en dit is goed voor je kortetermijngeheugen. Dat werkt dus ook gewoon bij een leuk fictieverhaal. Wat wil je nog meer?


Heb je ondanks deze activiteiten toch nog tijd over, en ben je daarom opzoek naar een leuk bijbaantje? Check dan ons aanbod bijbanen!