Halloween 2019: 5x bloedstollende activiteiten

10 oktober 2019 Leestijd: 2 minuten

De griezeligste feestdag van het jaar staat weer voor de deur. Letterlijk, want het kan zomaar zijn dat er met Halloween een paar griezels bij je aankloppen. Halloween wordt namelijk steeds hotter in Nederland. En dat betekent dat er op 31 oktober en de dagen daarna van alles te doen is. Van feesten tot de engste spookhuizen: hier vier jij Halloween.

Halloween met twee skeletten

Filmmarathon: je eigen Halloween Horror Show

Geen zin om je warme huis te verlaten? Maak je eigen bloedstollende event met een ouderwets avondje horrorfilms kijken. Ga voor een klassieker als Scream, The Grudge en Chucky, of breid je horrorkennis uit met nieuwere films als In the Tall Grass, Insidious: The Last Key en Escape Room. Lichten uit, kaarsen aan en gaan!

De engste spookhuizen en -experiences

Als echte thrillseeker is horrorfilms kijken natuurlijk niet genoeg. Jij beleeft ze liever zelf. Gelukkig verwelkomen de geïnfecteerde gedetineerden van de BijlmerBajes je graag in hun donkere, koude kelders. En vind je in Valkenswaard de bloedstollende circusvoorstelling Circus of Torment. Is dat niet genoeg om je honger naar horror te stillen? Ga dan in november de overlevingsstrijd aan in de Horror Zone (Best).

Ontsnap uit een Horror Escape Room

Gaat jouw hart sneller kloppen van escape rooms en horror? Laat je dan vrijwillig opsluiten in een van de horror escape rooms van Nederland, zoals De Meisjeskamer in Bunschoten, Jason’s Curse in Rijswijk en The Asylum in Rotterdam. Of combineer een escape room met lasergamen tijdens de Halloween Escape Experience (Beverwijk). Ontsnap jij op tijd uit een van deze nachtmerries?

De gruwelijkste Halloweenfeesten

Gebruik je killer moves tijdens een van de vele halloweenfeesten in Nederland. Doe mee aan de outfit contest van Wasserette in Bitterzoet (Amsterdam), en dans de hele nacht op tropische beats. Of ga vunzig griezelen tijdens Vunzige Deuntjes meets Halloween in de Superdisco (Rotterdam). En de dresscode? Simpel: dress to kill! Dus leef je uit met scary kostuums, nepbloed en schmink.

Gillen over de grens

In de Nederlandse attractieparken is de Halloweenpret helaas alweer voorbij. Maar een stukje over de grens gaan de griezelige activiteiten gewoon door. In Movie Park Germany worden (horror)films werkelijkheid met meerdere Halloween Scare Zones vol griezels. En onze zuiderburen pakken het nog grootser aan: in Walibi Belgium zijn maar liefst 9 spookhuizen, 6 scare zones en 4 shows. Dat wordt niet alleen gillen in de achtbaan, maar ook in de rest van het park.