5 werkplekken om te studeren in plaats van de UB

11 december 2019 Leestijd: 3 minuten

Het is tentamenweek en het gevreesde tentamen is morgen al! De theme song van Mission Impossible speelt zich af in je hoofd, terwijl je op een veel te vroeg tijdstip naar de UB fietst om een mooie werkplek te bemachtigen. Maar vaak eindigt deze barre tocht in teleurstelling: de UB is vol, je wordt geweerd omdat je op het HBO studeert of je bent je studentenpas vergeten. Wat nu?

5 Werkplekken Om Te Studeren In Plaats Van De UB

De openbare bibliotheek

Hmm… op zoek naar iets dat lijkt op de universiteitsbibliotheek, even denken… Er is nog een andere plek waar men kennis opdoet: de openbare bibliotheek. En daar kan jij je net zo goed nestelen. Superfijn als je de sfeer van de UB moeilijk los kan laten. Daarnaast zijn er vaak computers beschikbaar, heb je er snelle wifi en zijn er uiteraard boeken te vinden. Ideaal als Google je even niet meer verder kan helpen of als je boeken als bronnen moet gebruiken voor een verslag!

Seats2Meet

Geen tentamen, maar een groepsopdracht? Kijk dan eens rond op Seats2Meet.com. Een site waar bedrijven gratis werkplekken aanbieden voor iedereen die kantoorloos is. Seats2Meet biedt vergaderruimtes en ‘single’ werkplekken aan, waar koffie rijkelijk vloeit. Daarnaast heeft Seats2Meet enorm veel locaties, waaronder centrale locaties zoals Utrecht Centraal. Als jij een overleg via Skype niet praktisch vindt en je je groepsgenoten niet in huis wil hebben, dan is Seats2Meet dus iets voor jou!

Hutje op de hei

Jij hebt niet zomaar een tentamen. Nee, jij hebt een tentamen waarin vragen over zwarte gaten, stringtheorie en complexe wiskunde samenkomen en je hebt nog één dag om te leren. Wat jij nodig hebt is een hutje op de hei. Een huisje in the middle of nowhere, waar het enige geluid van het knarsen van je hersenen komt. Kijk bijvoorbeeld eens op natuurhuisje.nl om zelf zo’n studiewalhalla van sereniteit te scoren!

Flexcafés

Flexcafés verlenen hun naam aan de doelgroep: flexwerkers. En flex ben je! Vind jij de UB juist te stil? Dan zijn flexcafés misschien iets voor jou. In deze koffietentjes hangt vaak een gezellige sfeer waar overleg mogelijk is. Vergis je niet: mensen zijn hier wel degelijk hard aan het werk. Als je echter tussendoor even een Dumpert-video wilt delen met je studiegenoot kan dat gewoon. Deze cafés zijn overal in de stad te vinden, en je kan er vaak verschillende soorten koffie en lunch bestellen om je studiesessie zo lang mogelijk vol te houden!

Thuis

Waarom is die UB eigenlijk zo chill? In plaats van om 08:30 uur een plekje te zoeken in een overvolle UB, kan je ook gewoon om 08:30 uur in de Appie staan om een broodje carpaccio te fixen. Dan heb je een lekker ontbijtje en kan je ongestoord thuis studeren! Het terugkijken van ‘Ex on the Beach’ is misschien dan wel verleidelijk, maar je kunt in je pyjama studeren en er zijn geen andere studenten die jou met hun potlood-drumsessies van je werk afhouden!

Kortom, genoeg alternatieven voor de UB. Succes!