Dit zijn de introductieweken van 2024 per studentenstad

8 juli 2024 Leestijd: 3 minuten

De zomer loopt op z’n eind, de zonovergoten stranden hebben plaatsgemaakt voor Nederland en jij staat te popelen om aan je studententijd te beginnen. Maar voordat je die collegezalen induikt, is er één ding dat je absoluut niet mag missen: de introductieweken! Dit zijn dé weken om je nieuwe leven als student te kickstarten. Eén ding is zeker: het worden weken vol feest en avontuur! Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten tijdens de introductieweken en wat er te doen is in jouw studentenstad? Lees snel verder!  

Susa Lowres Webshoot 199 (1)

Intro-what?!

Introductiewekenzijn de perfecte manier om je studententijd te beginnen met een knallende start. Net voor het nieuwe studiejaar barst het los met gezellige activiteiten van universiteiten en hogescholen om je alvast wegwijs te maken. Je leert de stad kennen, ontmoet je nieuwe medestudenten en krijgt alvast een voorproefje van het brrrruisende studentenleven. Genoeg feesten, sportactiviteiten, informatiemarkten, rondleidingen bij studentenverenigingen, stadstours en andere activiteiten zodat jij je straks helemaal thuis voelt in je nieuwe stadsie. 

Hoe een introweek er precies uitziet, verschilt per stad maar in principe zit je in een groepje medestudenten waar je de week mee zal doorbrengen. Gelukkig staan jullie er niet alleen voor en word je aan de hand meegenomen door meestal twee mentoren: je mentorpapa en/of -papa. Schrik niet, dit zijn ouderejaars studenten die je volledig kunnen meenemen in het studentenleven in je nieuwe stad.   

Verenigingen en nog meer verenigingen

Een belangrijk onderdeel van de introductiewekenzijn de verenigingen. Of je nu een sportfanaat, cultuurjunkie, debattopper of gewoon gezelligheidsdier bent, er is altijd wel een vereniging die bij jou past! Dit is ook dé kans voor de verenigingen om nieuwe leden binnen te hengelen, dus ze gaan all-in. Spreek ze op verenigingsmarkten, ga naar hun vele feesten toe of eet een keertje mee. Heb jij al een vereniging op het oog? Dan is hier een handige tip van flip: check of ze slaapplekken aanbieden tijdens de introductieweken. Zo weet je zeker dat je alle activiteiten kan meedoen én verhoog je ook nog eens je kans om bij de vereniging binnen te komen.

De zoektocht naar de perfecte slaapplek

Geen zin om in een verenigingshuis te slapen, maar ook geen zin om elke ochtend zo brak als een tak in de trein te zitten? Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties om een slaapplek te fixen! Crash bij een vriend of vriendin, je broer of zus, misschien zelfs bij die ene gezellige oom en tante of vraag eens rond via via. Ken je niemand waar je kunt logeren? Boek dan een hostel met een groepje of check last-minute of je toch nog op de bank bij je mentorouders kunt neerploffen.

De introductieweken per stad

Benieuwd wanneer de introductieweek is in jouw stad? Wij zochten het voor je uit.

 • Amsterdam 

   

  Universiteit van Amsterdam - 26 tot 30 augustus  

  De Intreeweek is de introductie week van de UvA (Universiteit van Amsterdam). De Intreeweek vindt plaats van 26 – 30 Augustus. Inschrijven kan hier! 

   

  Vrije Universiteit - 21 tot 27 augustus 

  De Vrije Universiteit organiseert de VU Bachelor Introductie dagen van 21 tot en met 27 augustus. Je ontvangt automatisch een uitnodiging per mail, dus houd je inbox in de gaten! 

   

  De hogeschool van Amsterdam – 29 augustus 

  De hogeschool van Amsterdam organiseert naast de vaste introductie met je opleiding ook een introductiefestival op 29 augustus. Inschrijven kan hier! 

   

 • Delft 

   

  OWee Week – 18 tot 22 augustus 

  In Delft kun je meedoen aan de OWee Week van 18 – 22 augustus. De inschrijvingen zijn geopend, dus meld je snel aan via de officiële OWee-website! 

   

 • Den Haag 

   

  Haagse Hogeschool – 31 augustus tot 7 september 

  Ga je studeren aan de Haagse Hogeschool? Doe dan van 31 augustus – 7 september mee aan de Hi The Hague introweek. Inschrijven kan hier! 

   

  Universiteit Leiden in Den Haag  - 19 tot 23 augustus 

  De introweek van Universiteit Leiden in Den Haag, genaamd ‘HOP-week’, vindt plaats van 19 – 23 augustus. Check je mail voor de inschrijfdetails en meld je aan! 

   

 • Eindhoven 

   

  Technische Universiteit Eindhoven – 26 tot 30 augustus 

  De Technische Universiteit Eindhoven organiseert de Intro Eindhoven van 26 – 30 augustus. Als je je hebt aangemeld via het inschrijvingsformulier in Studielink, ontvang je in juli een bevestigingsmail. Check je mailbox dus goed! 

   

  Fontys Hogeschool – 26 tot 30 augustus 

  Studeer je aan Fontys Hogeschool? Doe dan mee aan de Purple Introductieweek van 26 – 30 augustus. De inschrijving verloopt via je opleiding! 

   

 • Enschede 

   

  Enschede Kick-In – 21 tot 29 augustus 

  De introductieweek in Enschede heet Kick-In en vindt plaats van 21 - 29 augustus voor bachelorstudenten en voor masterstudenten 24 - 29 augustus. Maak een account aan en registreer je via de officiële Kick-In site. 

   

  Saxion Hogeschool - 27 tot 29 augustus 

  Ga je aan Saxion Hogeschool studeren, dan kun je je aanmelden voor de HOI week van 27 - 29 augustus. Aanmelden kan via deze link.  

   

 • Groningen 

   

  KEI-week – 12 tot 16 augustus 

  In Groningen heb je de KEI-week. Die is dit jaar van 12 - 16 augustus. Zorg dat je ern bij bent door je aan te melden via de KEI-website 

   

 • Leiden 

   

  EL CID-week –12 tot 16 augustus  

  In Leiden heet de introductieweek de EL CID-week. Deze is van 12 - 16 augustus.  Inschrijven kan via de inschrijflink die je hebt ontvangen in je mail

   

 • Nijmegen 

   

  Radboud Intro – 18 tot 25 augustus 

  De Radboud Intro vindt plaats van 18 - 25 augustus. Inschrijven kan via de uitnodiging in je mail.  

   

  HAN Open UP introductieweek - 26 tot 30 augustus 

  Voor studenten die naar de HAN gaan, is er de Open UP introductieweek. Die vindt plaats van 26 - 30 augustus. Meld je aan via de intro-opleidingspagina van jouw studie. 

   

 • Rotterdam 

   

  Eurekaweek – 19 tot 22 augustus 

  De Eurekaweek is de introductieweek van Rotterdam, van 19 - 22 augustus. Schrijf je in via de Eurekaweek-website. 

   

 • Tilburg 

   

  TOP-week – 19 tot 23 augustus 

  De TOP-week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg. Deze vindt plaats van 19 - 23 augustus. Inschrijven kan via de officiële inschrijfpagina van de TOP-week. 

   

 • Utrecht 

   

  UIT-week – 12 tot 15 augustus 

  Utrecht organiseert de UIT-week van 12 - 15 augustus. Inschrijven is mogelijk via de UIT-week site 

   

 • Wageningen 

   

  AID-week - 16 - 21 augustus 

  Studenten van de Wageningen University en Aeres Hogeschool kunnen meedoen aan de AID-week van 16 - 21 augustus. Inschrijven kan via deze link! 

   

 • Zwolle 

   

  Bruisweken – 26 tot 28 augustus 

  Zwolle organiseert de Bruisweken van 26 - 28 augustus. Tickets zijn nu te koop via deze link.  

   

Wil je niet alleen jezelf, maar ook je bankrekening voorbereiden op je studententijd? Cash dan door flexibel aan de slag te gaan bij SUSA. Check hier onze bijbanen en solliciteer snel!