Interview met Capaciteit specialist Rick

25 januari 2023 Leestijd: 2 minuten

Zorgen dat studenten flexibel kunnen werken, zodat zij het maximale uit hun studententijd kunnen halen. Daar zijn wij met ruim 130 collega’s bij SUSA elke dag mee bezig. Daarom werken we met het Poolconcept, waarbij een grote pool aan studenten op flexibele en structurele basis bij één opdrachtgever wordt ingezet. Hoe we dat doen? Met behulp van onze fantastische collega’s.

 

Vandaag spreken we er één, Rick de Jong. We nemen een kijkje in de keuken bij de afdeling Studenteninzet van SUSA, waar Rick werkzaam is als Capaciteit specialist. Hij vertelt ons meer over wat zijn functie inhoudt, waar hij elke dag mee bezig is en waarom jij ook via SUSA zou moeten werken!

LOGO

Hi Rick, jij bent Capaciteit specialist bij SUSA, wat houdt dat in?

Als Capaciteit specialist ben ik verantwoordelijk voor het succesvol managen van de personeelscapaciteit van meerdere studentenpools in mijn klantenpakket. Ik spreek bijvoorbeeld met opdrachtgevers over de strategische personeelsplanning en ik houd de forecast van SUSA bij.

Forecast?

Ja, daarmee houden we de ontwikkelingen van uren en planning bij van de komende week, maand of soms zelfs een jaar. Hierbij tekenen we wervingen in, kijken we naar de in- en uitstroom van studenten en zo schetsen we een beeld hoeveel uur we verwachten te kunnen leveren. We bewaken de afgesproken KPI’s (Key Performance Indicators) van de opdrachtgevers rondom het planning- en trafficproces en koppelen naar ze terug of deze zijn behaald.

 

Het is niet alleen maar schakelen met opdrachtgevers, maar ook met andere afdelingen. Zo heb ik als Capaciteit specialist een signalerende rol over de pool: als deze te klein wordt of als er te veel uur gevraagd wordt, ga ik het gesprek met de opdrachtgever aan om een eventuele werving te starten.

Hoe ben je bij SUSA terecht gekomen?

Ik ben een jaar geleden als flex-student aan de slag gegaan op de afdeling Studenteninzet. In de eerste maand dat ik werd ingewerkt, is er een nieuw project opgezet: de duo-rollen. Het werk beviel mij erg goed waardoor ik na het afronden van mijn studie de keuze heb gemaakt om fulltime als Capaciteit specialist aan de slag te gaan.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het werken voor én met studenten! De combinatie van fulltimers en flex-studenten maakt het een jong en gezellig team om in te werken. Dat vind ik ook echt het mooie aan SUSA: het schakelen tussen de verschillende afdelingen intern en de opdrachtgevers, iedereen heeft zijn eigen behoeften en het vinden van een balans daarin vind ik erg leuk.

En buiten werktijd?

Door SUSA zelf wordt er heel veel georganiseerd. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor padellen elke 2 weken met collega’s, voor spelletjesavonden en er is uiteraard elke week de vrijmibo. Met ons ons team hebben we twee keer per jaar een teamuitje. Zo zijn we een keer gaan bowlen en naar de Pingpongclub gegaan met zijn allen. Je bent dan met een groep van ongeveer 35 mensen, dus dat is heel gezellig. Met de Capaciteit specialisten hebben we ook nog een CaS-borrel, waarbij we eens in de zoveel tijd met zijn allen een drankje gaan doen. Gezelligheid alom!

Groepsfoto SUSA tijdens kerstborrel 2022

Waarom zouden mensen als Capaciteit specialist moeten solliciteren bij SUSA?

Er valt heel veel te leren als Capaciteit specialist. Binnen SUSA krijg je ook echt de ruimte om te laten zien wat je kan en om door te groeien. Ik vind het daarom een hele mooie functie en zou het zeker aanraden. Daarnaast vind ik SUSA een top bedrijf! Ik ben heel blij dat ik bij SUSA werk en ik zou er voor geen goud weg willen. Het bedrijf is super leuk, aangezien er alleen maar jonge, ambitieuze mensen werken. Het team is heel gezellig en het voelt echt als een soort van thuiskomen als je op kantoor komt. Iedereen is heel gezellig en leuk met elkaar, er wordt hard gewerkt. Ik vind SUSA dus zeker een aanrader om te gaan werken!

 

Ben jij ook enthousiast geworden over de functie Capaciteit specialist? Just your luck: er staat nog een vacature open. Bekijk de vacature hier!