Halloween vieren in Nederland: 6x angstaanjagende activiteiten

29 oktober 2018 Leestijd: 3 minuten

Feesten in de gekste en griezeligste kostuums, langs de deuren terwijl je ‘Trick or Treat!’ roept en gruwelijke decoraties: in de Verenigde Staten is Halloween razend populair. Ook in Nederland is er tegenwoordig steeds meer te doen op 31 oktober. Daarom hebben wij een aantal bloedstollende activiteiten op een rijtje gezet. Durf jij het aan?

Website Halloween 600X400

Een duivelse gevangenis

De gevaarlijkste criminelen in de Bijlmerbajes werden gebruikt voor medische experimenten en zijn nu volledig losgeslagen. Overal in de verlaten gevangenis dwalen ze rond: van de oude gymzaal tot de isolatieruimtes. Ontsnap jij heelhuids aan deze onvoorspelbare gevangenen? Dan kun je even bijkomen met een hapje en drankje bij een van de vuurkorven op de vroegere luchtplaats.

The Exorcist op het grote scherm

In 1973 sloeg The Exorcist bioscoopbezoekers de stuipen op het lijf. De horrorklassieker over een jong meisje dat wordt bezeten door een demon, fascineert nog steeds. Tijdens Halloween is de vernieuwde versie (The Director’s Cut) – mét de beruchte ‘Spider Walk’ –voor één avond terug op het witte doek in Pathé. Heb jij stalen zenuwen? Maak er dan een horrormarathon van met Hellfest en de remake van Halloween. 

Kippenvel in het theater

Zij kwam weg, maar wat is er met haar oudere zus gebeurd? Een vrouw keert terug naar haar ouderlijk huis dat wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. Om te overleven moet ze de gruwelijke waarheid onder ogen zien. A Halloween Night Out in Koninklijk Theater Carré is een ijzingwekkend theaterstuk met weinig woorden, maar vol special effects. Kippenvel gegarandeerd!

Wandel door een verlaten dorp

Michael Myers is terug. Niet alleen op veilige afstand in de bioscopen, hij loopt vrij rond in HorrorVillage. In dit spookhuis – gevestigd in het oude V&D-pand in Arnhem - maak je kennis met deze huiveringwekkende moordenaar en de doorgedraaide uitvinder Miles Carrot. Maar pas op: Carrot wil meer horrorpersonages tot leven wekken en daar heeft hij jouw lichaamsdelen voor nodig. Goed om te weten: de acteurs aanraken is verboden, maar zij mogen jou wel aanraken…

Horror in virtual reality

Dacht je dat jij veilig was in Groningen? Guess again! Tijdens Halloween kun je bij het Groninger Forum terecht voor de VRight Night: Haunted Playground. Je speelt hier de spannendste, grappigste en engste horrorgames. Maar pas op: wegkijken is niet mogelijk! Sluit de avond vervolgens af met de filmklassieker The Rocky Horror Picture Show. Beleef jij horror liever in het echie? Houd Facebook in de gaten en bemachtig kaarten voor Horrorhouse, waar je een wandeling door de schuilplaats van een demonische studente maakt.

Bezoek de bewoners van The Dungeon

Vind jij de Amsterdam Dungeon gewoonlijk al eng genoeg? Loop deze attractie dan maar snel voorbij. The Dungeon is tijdens Halloween griezeliger dan ooit. De bewoners zorgen voor extra scares, gruwelijke verhalen en bloedstollende decoraties. Op 31 oktober is The Dungeon ook nog eens langer geopend: tot 22.00 uur.