Kun jij je niet concentreren thuis? Studeer dan bij deze 6 toffe werkplekken in Eindhoven!

19 november 2019 Leestijd: 3 minuten

De beste koffie in town binnen handbereik, een fijne sfeer en een inspirerende omgeving. Studeren hoeft niet altijd thuis of in de universiteitsbieb. Soms is een koffietentje of andere creatieve werkplek veel fijner. Dit zijn 6 toffe werkplekken in Eindhoven om het meeste uit jouw studeersessie te halen!

 

6 X Buiten De Deur Studeren Of Werken In Eindhoven

Wat maakt een werkplek een succes?

Even terug naar de basis. Niet iedere openbare plek leent zich als werkplek. Natuurlijk kun je op het perron een bankje bemachtigen en ligt het groene gras in het park heerlijk, met 25 graden. Heel productief zal je daar echter niet zijn. Er zijn een paar essentiële criteria waar je op moet letten.

  • Kun je er makkelijk komen met de fiets of het ov?
  • Is er genoeg ruimte, zodat er geen andere mensen in je nek zitten?
  • Is het wifi gratis en heb je het wachtwoord?
  • Is het wifi-signaal sterk genoeg?
  • Zijn er genoeg stopcontacten op handige plekken, zodat je niet hoeft te vechten voor een beetje stroom?
  • Is er daglicht en echoot het geluid niet teveel?
  • Zijn de koffie en snacks betaalbaar?
  • Kun je er vroeg neerstrijken en misschien zelfs wel ontbijten?

 

Kun je op de meeste vragen volmondig ‘ja’ antwoorden? Dat wordt dit misschien wel jouw favoriete studeer- of werkplek. Zo zijn de volgende 6 locaties hartstikke studeerproof en goedgekeurd door student en zzp’er.

Parktheater Eindhoven

Een theater heeft altijd zo’n magisch sfeertje. Vind je ook niet? Als je daar lekker in gedijt, probeer dan zeker eens de plekken voor co-workers. De werkplekken in de inspirerende foyer zijn helemaal gratis en super inspirerend tijdens het studeren

Waar? Theaterpad 1.

 

Lucifer Coffee

Liefhebbers van echt goede koffie verzamelen zich bij de hippe koffiebar Lucifer. Als ‘but first coffee’ jouw levensmotto is, bemachtig je hier een tafeltje. Oh, en naast verse koffie hebben ze hier natuurlijk ook gratis wifi, een instagramwaardig interieur en lekkere lunch. Het tentje bevindt zich op de plek waar ooit de eerste Nederlandse luciferfabriek werd gevestigd. Vandaar de naam.

Waar? Kleine Berg 46.

 

De Bibliotheek Eindhoven

Is een koffietentje net iets te rumoerig voor je maar studeer of werk je wel graag in een levendige omgeving? Ga eens een dagje in De Bibliotheek Eindhoven zitten. Wifi is gratis en bij het Bibliotheekcafé kun je wat te snacken of te drinken halen als je ogen zwaar worden. En hoe handig is het dat je relevante naslagwerken of een tijdschrift voor tijdens je pauze bij de hand hebt?

Waar? De Witte Dame, Emmasingel 32.

 

Meneer de Boer

Drie woorden. All. Day. Breakfast. Ben je al om? Of je nu om 06:00 uur aanschuift of om 10:00 uur pas hebt gewonnen van de snoozeknop, ontbijt hebben ze hier de hele dag door. Tot 16:00 uur kun je tijdens het studeren smullen van wentelteefjes, huisgemaakte granola of een anti-katerontbijtje. Deadline gehaald of een essay af? Trakteer jezelf op de overheerlijke carrotcake.

Waar? Keizersgracht 20.

 

Het IKEA-restaurant

Als je het niet erg vindt dat je de hele dag door hoort wie er uit Småland opgehaald wilt worden, is het IKEA-restaurant ook een leuk alternatief. Er is genoeg gaande en het is bijzonder goedkoop. Helemaal als IKEA family member. Aangezien het restaurant zo groot is, ben je lekker anoniem en zal niemand zich eraan storen dat je hier je dag doorbrengt. En wie wil er nou niet lunchen met Zweedse ballen en daimtaart toe?

Waar? Ekkersrijt 4089.