Alleen samen krijgen we de thuiswerkdip onder controle

24 september 2020 Leestijd: 2 minuten

Frie de piepol, of vrienden people voor de echte intellectuelen, is het geluid uit de Nederlandse influencerwereld. Waarschijnlijk zitten Jebroer en Bizzey in een enorme thuiswerkdip en dat is in principe niks om je voor te schamen. Mensen aansporen zich niet meer aan de coronamaatregelen te houden daarentegen wel, maar dat is een ander verhaal. Met de huidige coronacijfers lijkt het einde van de thuiswerkperiode nog lang niet in zicht, dus of je nou rapt, influencet of klantenservicet vanuit huis: we snappen dat de wanhoop je nabij is. Maar niet getreurd! SUSA zou SUSA niet zijn als we geen gouden tips zouden hebben om je thuiswerkdip tegen te gaan. Famke, lees je mee?

Fruitdepieplul

Al die boys ja ze mogen niet mee

Hoe graag je het ook wilt, die duizenden volgers op Instagram zullen de leegte in je sociaal geïsoleerde hart niet vullen. Denk daarom eens na over een thuiswerkbuddy! Misschien heb je wel een leuke collega waarmee je kunt afspreken om iedere dag even te sparren of te klagen. Of wellicht werkt een van je vrienden in hetzelfde vakgebied als jij en kunnen jullie leren van elkaars ervaring. Werk je in de creatieve sector - zeg, de rapwereld –, dan is een jamsessie via Zoom misschien genoeg om je ei kwijt te kunnen en wél weer mee te doen. Dat betekent dus alleen online video vixens, Bizzey.

Het antwoord op je vraag is, ritme

Voor deze tip moet je eigenlijk jezelf een beetje voor de gek houden. Doe namelijk thuis precies hetzelfde als wanneer je naar je werk gaat. Sta op hetzelfde tijdstip op, neem een frisse douche en kleed je aan zoals je dat ook zou doen als je naar kantoor gaat. Fiets je normaal naar je werk? Rijd dan nu ook een rondje. Ga je altijd met de auto? Je raadt het al: vroom, vroom, vroom. Oké, voor niks in de auto stappen is misschien wat onzinnig, maar je snapt wat we bedoelen. Kortom: ritme is niet alleen belangrijk voor een knallende rapplaat, maar ook als medicijn tegen die thuiswerkdip.

 

Smol

Mij nie bellen

Laat je telefoon buiten je gezichtsveld liggen, zodat je ongestoord je werk kunt doen. Deze tip lijkt voor de hand liggend, maar is daardoor niet minder moeilijk. We snappen dat de verleiding enorm is nu je tijdlijn vol sappige verhalen van BN’ers die zichzelf voor schut zetten staat, maar probeer het te weerstaan. Door op vaste momenten op je telefoon te kijken, bijvoorbeeld als je pauze gaat houden of koffie gaat zetten, voorkom je dat je je concentratie verliest en in een #ikdoenietmeermee rabbit hole terecht komt. We’ve all been there…

Ook je eigen draai aan de thuiswerkbeleving geven? Check dan onze bijbanen bij jou in de buurt en solliciteer!