Deze feesten spannen de kroon!

11 juni 2019 Leestijd: 3 minuten

Op zaterdag 27 april viert Koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Amersfoort. Weet jij al waar je Koningsdag-en nacht gaat vieren? Nee? Geen probleem! Wij hebben de leukste events voor je op een rij gezet.

Deze Feesten Spannen De Kroon Afbeelding Blogpost

Over twee weken is het weer zover: Koningsdag! En dit keer valt het lekker op een zaterdag, zodat je zondag in alle rust kunt bijkomen van een eventuele (Oranje) kater. Wist je trouwens dat Koningsdag nooit op een zondag valt? Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de dag ervoor gevierd (handig!). Maar dan rust er nog de belangrijkste vraag; waar ga jij het dit jaar vieren?

TIKTAK Kingsnight: Utrecht, Amsterdam en Rotterdam

TikTak brengt zijn bekende urban en electro geluiden naar steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam en - gelukkig voor jou - zijn er nog tickets! Het feest bestaat uit een mix van live acts en dj’s met namen als Jonna Fraser, Lil' Kleine, Bizzey en GirlsLoveDJs. Dit wil je natuurlijk niet missen!

Verknipt x Nachtcollege: Utrecht

Zin om tot in de vroege ochtend door te gaan? Dan is Verknipt x Nachtcollege de perfecte plek voor jou. Techno en house promoter Verknipt en Nachtcollege slaan namelijk de handen ineen om iets groots neer te zetten op de avond voor Koningsdag. In de Central Studios in Utrecht kun je tot 07:00 uur in de ochtend dansen op de muziek van Franky Lizardo, Benny Rodrigues, Relativ, Jorn Luke, Ghost in The Machine, AIROD en Luuk van Dijk.

Audio Obscura x Spectrum: Amsterdam

Op Koningsnacht brengt Joris Voorn zijn Spectrum concept naar club Temp in Amsterdam. In het voormalige gemeentekantoor, dat is omgebouwd tot club, brengt de populaire dj een 7 uur (!) durende set ten gehore. Check het event hier.

Kingsland: Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Twente en Rotterdam

Overdag is er ook veel te doen, zoals het festival Kingsland. Het is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. Naast Amsterdam zijn er edities in Den Bosch, Groningen, Twente en Rotterdam is dit jaar voor het eerst aan het lijstje toegevoegd. Op Kingsland kun je verschillende muziekstijlen verwachten, variërend van EDM, hardstyle, deelhouse, techno tot hiphop. Met optredens van Bizzey, Jonas Blue, Dimitri Vegas & Like Mike, Ronnie Flex, Maan en Alesso.

Jus d’Orange Festival - Leiden

Ook in Leiden wordt er een topfeestje georganiseerd. Het Jus d’Orange festival trakteert je op acts al The Flexican, Erick E, Vato Gonzalez en Benny Rodrigues. Van 13:00 tot 23:00 uur kun je dansen op het Cultuurplein Lammermarkt bij Molen de Valk. Vorig jaar was het nog een hoopje zand, maar nu is het terrein echt af voor mooie festivals zoals deze!

538 Kingsday festival Breda

Bebe Rexha, Gavin James, Davina Michelle, Matt Simons, Suzanne en Freek, Wulf, Nielson, Kriss Kross Amsterdam: zo’n beetje alle grote artiesten van dit moment geven een optreden tijdens de 538 Koningsdag in Breda. Met meer dan 25 artiesten op één podium wordt het een van de gezelligste en tofste verjaardagsfeestjes van het jaar.

Vintage shoppen op de vrijmarkt in Amsterdam, Nijmegen en Utrecht

Ga jij tijdens Koningsdag het liefst op zoek naar vintage pareltjes? Dan zijn er een aantal leuke vrijmarkten waar je lekker kunt struinen. We hopen er niet op, maar mocht het regenen met Koningsdag dan is de overdekte vrijmarkt op de NDSM-werf in Amsterdam Noord de oplossing. Woon je in de buurt van Nijmegen dan is de traditionele vrijmarkt in het Goffertpark een aanrader. Je kunt er snuffelen tussen boeken, platen, antiek en vintage kleding. Klaar met shoppen? Dan kun je altijd nog even het Hunnerpark in, daar vindt Oranjepop festival plaats. De vrijmarkt in Utrecht mag natuurlijk niet vergeten worden en het festijn duurt maar liefst 24 uur. De markt begint op 26 april om 18:00 uur en eindigt 27 april om 18:00 uur. Er zijn ontzettend veel plekken waar je mooie koopjes kunt scoren. Veel plezier!