Dit was de goeie shit van 2020

24 december 2020 Leestijd: 2 minuten

Tenzij je een einzelgänger bent en je geld verdient in de mondkapjesindustrie, is 2020 voor jou waarschijnlijk een shitty jaar geweest. Financiële onzekerheid, sociale isolatie en natuurlijk de constante angst dat iemand in je omgeving ineens heel ziek kan worden. Ja, 2020 zal voor iedereen de boeken ingaan als het naarste jaar ooit (afkloppen!). Maar dat betekent niet dat er geen positieve dingen zijn gebeurd die we mee kunnen nemen naar 2021…

Slockdownsusa

Kringverjaardagen definitief onnodig

Gefeli *smak* citeerd *smak* met *smak* Ans! Geen Hollandse jeugd is compleet zonder op een kringverjaardag natte handjes te moeten geven aan enge ooms en overladen te worden met natte lebberlippen van vieze tantes. En laat dat nou net niet meer mogen tijdens een pandemie. Thanks Corona! Het was misschien even afkicken voor de Karens van de samenleving, maar we kunnen écht leven zonder plakjes leverworst, huzarensalade en euroshopper kaasblokjes.

Gelukkig lijkt het geven van drie zoenen helemaal uit onze cultuur te gaan verdwijnen. Geen ongemakkelijk gedoe meer op een eerste date of bij het feliciteren van collega’s dus. Wat ervoor in de plaats komt? Dat zullen we vanzelf zien. Wellicht blijft de elleboogstoot wel hangen of gaan we elkaar massaal boksen geven. Laten we daar voor nu nog maar niet te veel bij stil staan en eerst vieren dat we nóóit meer willekeurige mensen hoeven te zoenen!

Thuiswerken op het menu?

Oké oké, misschien klinkt een dagje naar kantoor op dit moment wel als het beste kerstcadeau dat je zou kunnen krijgen. Maar wees eerlijk: thuiswerken is echt lang zo erg nog niet. Althans, niet zo erg als je misschien in het begin nog dacht. Door niet meer iedere keer naar kantoor te gaan, bespaar je reistijd, kun je je zo comfortabel kleden als je wil en draai je makkelijk drie wasjes op een werkdag.

Wellicht was jij of je werkgever voor corona sceptisch over thuiswerken en hoe productief dat zou zijn. Maar inmiddels hebben we wel geleerd dat we dat prima kunnen met z’n allen. Of we nu na corona massaal blijven thuiswerken? De meeste mensen denken van wel. Idealiter natuurlijk in combinatie met wat dagen op kantoor, maar dat is een droom voor 2021…

We bleven toch connected

Stay connected, jeweettoch? Ja, dat ging dus wat lastiger dit jaar. Omdat face-to-face precies niet de bedoeling was en we elkaar toch wel heel erg misten werden mensen erg creatief in hun oplossingen. Ook al waren sommige activiteiten geen feest, we namen ze toch voor lief - en dat realiseren we ons nu!